Prima pagină » Magazin » Vrei să faci sucuri naturale și smoothie-uri acasă? TREI aspecte pe care să NU le eviți
Vrei să faci sucuri naturale și smoothie-uri acasă? TREI aspecte pe care să NU le eviți

Vrei să faci sucuri naturale și smoothie-uri acasă? TREI aspecte pe care să NU le eviți

26 apr. 2023, 14:18,
în Magazin

Un suc natural sau un smoothie ar putea să îți ofere energie încă de la primele ore ale dimineții. Însă, înainte de a-l savura sau de a-l depozita în diverse sticle sau recipiente ermetice, pentru a-și menține prospețimea, trebuie să îl prepari. Există câteva aspecte pe care ai putea să le iei în considerare, atunci când vrei să faci astfel de sucuri, acasă. Primul aspect va fi legat, întotdeauna, de timpul pe care îl petreci în procesul de stoarcere și amestecare. În al doilea rând, trebuie să fii atent la modul în care este depozitată băutura proaspătă. În cele ce urmează, vei afla la ce ar trebui să fii atent.

Iată care sunt aspectele cărora să le acorzi atenție, atunci când îți prepari un suc natural sau un smoothie:

  • În esență, prepararea unui suc natural sau a unui smoothie nu este grea, însă trebuie să acorzi atenție la întregul proces. Înainte de a te apuca să transformi fructele și legumele în sucuri naturale, trebuie să ai ustensilele și aparatura necesară pentru acest pas. Din bucătăria ta nu ar trebui să lipsească, mai ales atunci când vrei să prepari aceste delicii, un storcător de fructe de la Altex.ro care prezintă mai multe trepte de putere și funcții. Un astfel de aparat te va ajuta să câștigi timp, atunci când storci fructele sau legumele și, în plus, te-ar putea ajuta să ai un stil de viață mai sănătos. Nu uita faptul că un asemenea aparat ar putea să te ajute și la măsurarea cantității de băutură pe care vrei să o faci.
  • Pe de altă parte, atunci când prepari sucuri naturale acasă, trebuie să acorzi atenție la combinațiile de gusturi pe care le faci, dar și la cantitate. Ar fi de preferat să alegi fructe proaspete și să le cureți corespunzător, înainte să le transformi în suc. În condițiile în care prepari o cantitate mai mare de suc sau de smoothie, asigură-te că ai recipiente ermetice în care să depozitezi conținutul. În acest mod, nu își vor pierde aroma și nici nu vor prelua alte mirosuri, când vor fi depozitate în frigider. Nu uita că astfel de sucuri naturale ar trebui consumate în cel mult 24 de ore de când au fost preparate.
  • De asemenea, după ce ai preparate sucurile și smoothie-urile, asigură-te că atât ustensilele utilizate, cât și aparatul sunt curățate corect și, apoi depozitate într-un loc ferit de umiditate și praf. După utilizarea unui storcător de fructe, lamelele și recipientul trebuie să fie spălate, pentru a nu se deteriora din cauza depunerilor de la produse (pulpa fructului, semințe).

Sucurile naturale și smoothie-urile sunt două băuturi pe care nutriționiștii le recomandă, mai ales dacă îți dorești să aderi la un stil de viață sănătos. Pentru prepararea lor ai nevoie doar de fructe, un recipient care are capac și un storcător care să îți ușureze munca. Deși se prepară cu ușurință, trebuie să ai ustensilele necesare pentru a face acest pas. În plus, nu uita că trebuie să fie consumate moderat, pentru că smoothie-urile, în special, conțin foarte mult zahăr.

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *