Prima pagină » Culinar » Vrei să faci negresă de post pufoasă, dar iți este teamă că va ieși uscată? Ingredientul secret la care NU te așteptai

Vrei să faci negresă de post pufoasă, dar iți este teamă că va ieși uscată? Ingredientul secret la care NU te așteptai

10 oct. 2023, 11:57,
în Culinar

Această rețetă de negresă de post pufoasă este perfectă pentru momentele în care ai poftă de un desert cu o aromă intensă de ciocolată. Secretul acestei prăjituri incredibile constă într-un ingredient inedit la care cu siguranță nu te-ai aștepta, și anume avocado. De asemenea, aroma parfumată este dată și de zahărul, laptele și uleiul de cocos, o combinație care te va da pe spate de la prima mușcătură.

Ingredientul secret pentru a obține o negresă de post pufoasă

Această negresă are ingredintele ideale pentru a obține o prăjitură moale și pufoasă, excluzând astfel riscul ca blatul să devină uscăcios. Papilele gustative îți vor fi invatadate de un gust dulce și intens de ciocolată, care te va ridica în al nouălea cer! Pentru a face cea mai delicioasă rețetă de negresă de post pe care ai gustat-o vreodată nu ai nevoie de ouă și unt, căci, deși poate că este surprinzător, avocado face minuni în acest context.

Măsurați și pregătiți cu atenție ¼ ceașcă (58 g) de avocado pasat (aproximativ jumătate dintr-un avocado mare), ¼ ceașcă (60 ml) unt de cocos topit, 1 ceașcă (130 g) făină albă de grâu, ½ ceașcă (43 g) pudră de cacao nesărată, ¾ ceașcă (113 g) zahăr de cocos, 1 linguriță praf de copt, ½ linguriță sare, ¾ ceașcă (180 ml) lapte de cocos din conservă.

Instrucțiuni de preparare

Preîncălziți cuptorul la aproximativ 175 de grade. Tapetați o tavă pătrată de aproximativ 20 cm cu folie de aluminiu și pulverizați ușor cu puțin ulei. Într-un bol mare, amestecați avocado și uleiul de cocos până ce amestecul devine foarte fin. Adăugați făina, pudra de cacao, zahărul, praful de copt, sarea și laptele de cocos și amestecați bine până la omogenizare. Răsturnați aluatul în tavă, având grijă să îl nivelați, și coaceți timp de 15-20 de minute, sau până când un băț de chibrit introdus în centrul prăjiturii iese curat. Lăsați negresa să se răcească complet, iar apoi o puteți tăia și servi. Această negresă se păstrează proaspătă timp de până la 3 zile dacă este depozitată într-un recipient ermetic la temperatura camerei.

De ce să faci negresă cu avocado? Atunci când elimini ouăle și untul din rețeta clasică, riști ca negresa să devină prea uscată. Avocado, uleiul de cocos și laptele de cocos din conservă rezolvă problema umidității, rezultând cea mai bună negresă de post pe care o poți face. Dacă îți place să experimentezi, există câteva moduri în care poți adapta această rețetă. De exemplu, poți amesteca ½ ceașcă de unt de migdale cremos împreună cu avocado și ulei de cocos. Pentru a intensifica aroma de ciocolată, amestecă 1 linguriță de pudră de espresso atunci când adaugi pudra de cacao. Dacă dorești să-i faci ceva puțin diferit, poți adăuga 1 linguriță de scorțișoară și ½ linguriță de ardei iute, pentru un gust asemantor cu ciocolata caldă mexicană. O altă variantă este să folosești ¼ ceașcă de banane zdrobite în loc de avocado zdrobit.

Pentru textură, poți integra ingrediente precum bucăți sau fulgi de ciocolată vegană, amestecându-le în aluat și pe deasupra prăjiturii. Având în vedere ingredintele rețeteu, nu poți da gres nici prin adăugarea de fulgi de cocos sau nuci fărâmițate. Sau, poți combina bucățile de ciocolată vegană, fulgii de cocos și nucile tăiate pentru cea mai bună negresă de post pufoasă pe care o poți face acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *