Prima pagină » Actualitate » Voturile nule din cele 85 de secții de votare din municipiul Botoșani vor fi renumărate

Voturile nule din cele 85 de secții de votare din municipiul Botoșani vor fi renumărate

01 oct. 2020, 13:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Voturile nule din cele 85 de secții de votare din municipiul Botoșani vor fi renumărate. Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean (BECJ) Botoşani a confirmat renumărarea voturilor nule din cele 85 de secţii de votare din municipiul reşedinţă, la solicitarea PNL.

BECJ a adoptat o hotărâre prin care a respins, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de PSD împotriva Hotărârii 200/29 septembrie 2020 a Biroului Electoral de Circumscripţie Municipal (BECM) Botoşani prin care a fost decisă renumărarea voturilor nule din municipiul reşedinţă de judeţ, scrie Agerpres.

Voturile nule din cele 85 de secții de votare din municipiul Botoșani vor fi renumărate

BECM Botoşani a hotărât, marţi, renumărarea tuturor voturilor nule din secţiile de votare din municipiu, admiţând o contestaţie depusă de PNL, care a solicitat renumărarea voturilor nule înregistrate la alegerile locale de duminică atât în ceea ce priveşte primarul municipiului Botoşani, cât şi Consiliul Local.

Cătălin Flutur susţine că membrii secţiilor de votare au fost îndemnaţi de către preşedinţi să semneze în alb procesele-verbale finale.

”Preşedinţii secţiilor de votare le-au cerut membrilor de comisie să semneze procesele- verbale în alb. Unii le-au semnat, alţii ne-au întrebat şi noi le-am spus ”nu semnaţi nimic”. Apoi, pe procesele- verbale semnate în alb s-a făcut numărătoarea voturilor, cum s-a făcut şi au fost trimise mai departe”, spune Cătălin Flutur.

Tot acesta afirmă că 200 de procese-verbale erau greşit completate, în timp ce altele aveau modificări grosolane”.

200 de procese-verbale trimise au fost greşite. De asta s-a blocat şi site-ul central şi nici nu am terminat o secţie de votare, încă. Avem cazuri concrete de modificare a proceselor-verbale din secţii, cu modificări grosolane”, precizează candidatul PNL.

Suspiciuni în legătură cu numărarea voturilor

Totodată, Flutur susţine că există o serie de suspiciuni mai ales că anumite calcule nu ies.

”Din 85 de secţii de votare, am câştigat 45. Într-o singură secţie a fost egalitate. Contracandidatul meu a câştigat în 39 de secţii. Logic că au apărut semne de întrebare. Ne-am uitat şi pe respectivele secţii să vedem unde am greşit şi ce s-a întâmplat. Pentru că mai ieri diferenţa era de 16 voturi, apoi de 14 voturi. Dar am indicii foarte clare că ceva nu a fost în regulă”, conchide Flutur.

Acesta a cerut la Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secţii de votare, iar cererea a fost admisă de către BEC.

Decizia BECM a fost contestată de PSD, însă BECJ a respins contestaţia

Cererile liberalilor au fost făcute după ce candidatul PNL, actualul primar Cătălin Flutur, a pierdut alegerile la o diferenţă de 17 voturi în favoarea candidatului social-democrat Cosmin Andrei.

„După ce, la finalul numărătorii PNL, domnul Flutur a spus cu gura sa că a obținut mai puține voturi decât candidatul PSD, după ce absolut toți reprezentanții săi din secții au semnat că sunt de acord cu rezultatele și după ce, nervos fiind pe botoșăneni că nu l-au votat, i-a jignit că sunt asistați social, e lipsit de demnitate să mai pretinzi în fața acelorași cetățeni că  vrei restabilirea adevărului. Îi spunem noi care e adevărul: dacă în ultimii 4 ani ar fi fost un primar mai apropiat de botoșăneni astăzi nu s-ar fi aflat în situația de a pierde la câteva voturi”, se arată în comunicatul PSD.

Cătălin Flutur ar fi fost votat de 10.944 alegători, iar candidatul PSD, de 10.961 votanţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *