Prima pagină » Actualitate » Vot „aproape în unanimitate” în Parlamentul European: Vicepreședinta PE Eva Kaili a fost demisă din funcție
Vot „aproape în unanimitate” în Parlamentul European: Vicepreședinta PE Eva Kaili a fost demisă din funcție

Vot „aproape în unanimitate” în Parlamentul European: Vicepreședinta PE Eva Kaili a fost demisă din funcție

13 dec. 2022, 14:25, 3 ,
în Actualitate

Eva Kaili a fost demisă din funcția de vicepreședinte al Parlamentului European. „Nu vrem ca numele Parlamentului European să fie pătat de persoane suspectate de corupție”, arată eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.

„Tocmai am votat, în plenul Parlamentului European, demiterea Evei Kaili, suspectată de fapte de corupție, din funcția de vicepreședintă a Parlamentului”, scrie pe Facebook europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, conform Mediafax.

El arată că a fost un vot „aproape în unanimitate”: 625 pentru, 2 abțineri și doar un vot împotrivă.

„Nu vrem ca numele Parlamentului European să fie pătat de persoane suspectate de corupție. Majoritatea covârșitoare a colegilor din Parlament muncesc sincer, corect și nu acceptăm ca munca noastră să fie afectată de cei care acționează incorect”, încheie Mureșan.

Procurorii belgieni au găsit peste un milion de euro în trei locuri folosite de suspecții în dosarul de corupție care o vizează, printre alții, pe vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili.

Kaili a fost arestată vineri seara, 9 decembrie, la Bruxelles de poliția care investighează presupusele activități de lobby ale gazdei Cupei Mondiale, Qatar, în Parlamentul European, potrivit Daily Mail.

Avocatul Evei Kaili, despre suspiciunile de corupție ale clientei sale

Amintim că grecoaica Eva Kaili, o socialistă în vârstă de 44 de ani, una dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE, a fost arestată vineri, 9 decembrie, la Bruxelles. Vicepreședinta Parlamentului European este suspectată de faptul că a fost plătită de Qatar pentru a apăra interesele emiratului, care organizează în prezent Cupa Mondială la Fotbal.

În acest dosar, potrivit parchetului federal belgian, sume spectaculoase de bani au fost confiscate în cadrul a 20 de percheziţii efectuate până luni seara, 12 decembrie, inclusiv 60.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi. De altfel, alte trei persoane, inclusiv partenerul italian al grecoaicei, au fost încarcerate în cadrul acestei anchete. Și tatăl lui Eva Kaili a fost arestat vineri, 9 decembrie, însă a fost eliberat.

”El este liber, dacă vrea să revină în Grecia”, anunţă Michalis Dimitrakopoulos, prezentat de presa greacă drept unul dintre cei trei avocaţi ai lui Eva Kaili.

Preşedinta Parlamentului European, în care grecoaica Eva Kaili este eurodeputată din 2014, a denunţat în acest scandal un ”atac” la adresa democraţiei. Cu taote acestea, Doha dezminte orice implicare în tentative de corupţie.

Comentarii
  • Naiba sa vă ia îmbuibaților!
    Sunteți corupți și când aveți niste funcții care v-ar permite sa trăiți super decent!
    Ți-e scârbă,la ce nivel s-a ajuns!
    ,,Icoanele” noastre care însele lupta (se fac) cu corupția…
    Ne-am saturat de teatru ieftin…
    BANII vă ia mințile!Să fie multi,cât mai mulți,cât pentru șapte vieți…
    Sictir!

  • Se vede ca cea mai mare coruptie si parsivenie este chiar in Consiliul ala al asa zisei Europa in Parlamentul ala al ….EURO- PA. Din ce in ce mai multa mizerie , coruptie si aceasta EURO- PA sluga îngenuncheată de un…n senil pana când va mai rezista asa ca o intrebare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *