Prima pagină » Actualitate » Vor învăţa de acasă elevii pe perioada iernii? Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

Vor învăţa de acasă elevii pe perioada iernii? Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul

26 sept. 2022, 11:20,
în Actualitate

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul în ceea ce priveşte modul de învăţare al elevilor în acest sezon rece. Având în vedere experienţa ultimelor ierni din timpul pandemiei, şi luând în considerare contextul creşterii preturilor la energie, ministrul spune că ”vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece” și că elevii nu vor avea de suferit.

”Nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a precizat ministrul Educaţiei.

Modul de învățare al elevilor în sezonul de iarnă nu va fi afectat

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu: Școlile vor funcţiona în mod normal

Programul de învăţare al elevilor în această iarnă nu va fi afectat, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu printr-un mesaj postat pe reţelele sociale luni, 26 septembrie.

”Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece.

Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie”, a spus ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu subliniază faptul că sub nici o formă nu se pune problema ca pe plan local să se ia decizii precum reducerea temperaturilor din şcoli sau trecerea în mediul online a sistemului de învăţământ.

„Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație.

Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.

Proiectul Legii educaţiei “România Educată ” prevede creșterea de 4 ori a costului standard pentru cheltuielile materiale din care se acoperă cheltuielile cu energia!

Alături de asigurarea transportului elevilor, de sistemul de burse școlare și de extinderea programului Masă Caldă, asigurarea funcționării școlilor este o preocupare majoră a Guvernului României”, a conchis ministrul Educației.

De asemenea, amintim că în noul proiect de lege pentru învățământul preuniversitar, este prevăzut faptul că profesorii nu mai au voie să facă meditații cu elevii de la clasă, deoarece sunt abateri disciplinare.

Sorin Cîmpeanu spune că elevii nu vor avea de suferit

Sorin Cîmpeanu: Educația va primi bugetul promis

Într-un context similar, amintim de declarația făcută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în care susține că sistemul de învățământ va primi primi un buget de 6% din PIB. Astfel, măsurile din legile educației care vor duce la creșterea cheltuielilor vor fi impuse treptat până în 2027.

Așadar, ministrul Sorin Cîmpeanu susține că este convins că educația va primi bugetul promis.

„Cu siguranță da (…) de la premisa asta am pornit construcția legilor”, a spus Cîmpeanu în cadrul unui interviu, vorbind despre acordarea sistemului de educație a unui procent de 6% din PIB.

6% din PIB va fi bugetul educației în anul 2027, iar o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor, a explicat ministrul Cîmpeanu.

„6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a explicat Cîmpeanu.

Cu toate acestea, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a făcut anunţul în ceea ce priveşte modul de învăţare al elevilor în acest sezon de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 noiembrie 2024
15 noiembrie 2024