Prima pagină » Local » Vor fi montate opt stații noi de încărcare pentru autovehiculele electrice în municipiul Iași

Vor fi montate opt stații noi de încărcare pentru autovehiculele electrice în municipiul Iași

27 iun. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER în Local

Primăria Iași va instala opt stații noi de încărcare pentru autovehiculele electrice în mai multe zone. Investiția ajunge la 300 de mii de euro, iar fondurile vin de la Administrația Fondului pentru Mediu

Având în vedere poluarea și traficul din Iași, autoritățile trebuie să găsească soluții pentru a combate acest flagel. Mașinile electrice din oraș reprezintă o alternativă ecologică, însă este nevoie și de infrastructura necesară pentru a face o trecere de la automobilele pe combustibili fosili la cele electrice.

Municipiul Iași va avea opt stații noi de încărcare

Primăria Iași a organizat o licitație pentru acest proiect, iar o firmă a depus o ofertă care va fi analizată în perioada următoarea. Stațiile vor fi montate în următoarele șase luni. Investiția va costa 1.493.535 de lei, fără TVA, undeva la 300 de mii de euro, iar fondurile sunt asigurate de Administrația Fondului pentru Mediu printr-o finanțare nerambursabilă.

„Oferta a fost depusă de SC Next Generation Technologies SRL și, dacă aceasta va fi considerată conformă, compania va trebui să livreze și să monteze cele opt stații de încărcare în șase luni și să ofere, totodată, o garanție de cinci ani pentru acestea”, a transmis Primăria Iași.

Primăria a stabilit deja punctele unde vor fi instalate stațiile. Acestea vor fi montate în locuri unde este nevoie și la care cetățenii să poată avea acces mai ușor. Primăria a mai instalat deja opt stații de încărcare în anii trecuți.

„Stațiile noi de încărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate astfel: bulevardul Independenței – parcarea Romtelecom; parcarea de la Ciric; bulevardul Carol I nr. 50 – parcarea de la Spitalul Dr. C. I. Parhon; șoseaua Națională nr. 43 – Piramida lui Dubeț; parcarea de pe strada Agatha Bârsescu – în spatele Primăriei; strada Bărboi – parcarea din zona CEC; strada Pantelimon Halipa nr. 43 – parcarea de la Spitalul de Recuperare; parcarea de la Mitocul Maicilor”, au mai precizat reprezentanții primăriei.

Autoritățile trebuie să facă o schimbare

Oamenii din conducere trebuie să ia măsuri radicale și mai urgent pentru a diminua efectele poluării, deoarece este în joc sănătatea cetățenilor. Timp de mulți ani, Iașul a fost catalogat drept unul dintre cele mai poluate orașe din România. Principala cauză o reprezintă numărul foarte mare de mașini de pe străzi. Calitatea aerului este foarte importantă în ceea ce privește calitatea vieții, iar ieșenii merită un aer curat.

„În cadrul amplului program de creștere a calității aerului în municipiul Iași, luăm și măsuri menite să încurajeze achiziționarea și utilizarea autovehiculelor electrice. Ne dorim să îi ajutăm pe ieșeni să renunțe la mașinile bazate pe combustibili fosili și să transformăm transportul urban în unul ecologic”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Primăria Iași va monta cele opt stații de încărcare în a doua jumătate a anului 2024.

Comentarii
  • Constantin I.

    „Primăria a mai instalat deja opt stații de încărcare în anii trecuți.” Unde se afla acestea? Nu cred ca este corecta informatia.

    Primaria Iasi se chinuie sa monteze niste statii de incarcare electrice de prin 2019, tot au aparut prin diferite site-uri de stiri aceste articole, dar in 5 ani nu s-a materializat nimic.

    Si cu aceste 8 statii se chinuie de 2 ani.
    Rusine, rusine, rusine Primaria Iasi!!! Niste incompenenti!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`