Prima pagină » Informații utile » Vopseaua de păr blond strică părul? Sfaturi de care să ții cont pentru un păr cât mai sănătos

Vopseaua de păr blond strică părul? Sfaturi de care să ții cont pentru un păr cât mai sănătos

17 iul. 2024, 09:02,
BZI.ro, în Informații utile

E bine știut faptul că nuanțele deschise la păr întineresc aspectul, fapt pentru care multe femei apelează la procedura de decolorare. În timpul acestui proces, părul este grav afectat de substanțele chimice. Vopseaua de păr blond, pentru un efect cât mai frumos și sănătos, e bine să fie aplicată la salon.

Cum să întreții vopseaua de păr blond

Un blond frumos și strălucitor nu numai că e greu de obținut, dar este și greu de întreținut. Astfel trebuie să țineți cont de câteva sfaturi pentru a-l menține cât mai bine.

În primul rând, este foarte important să mențineți părul hidratat. Părul vopsit este mult mai uscat decât cel natural, de asta, în rutina voastră de îngrijire trebuie să includeți neapărat o mască pentru reparare în profunzime și un balsam de păr.

Pentru a-l menține hidratat nu trebuie să-l spălați zilnic. Însă de fiecare dată când o faceți trebuie să folosiți produse speciale părului vostru. Atât șamponul, cât și balsamul trebuie să aibă o formulă care să vă păstreze și să vă protejeze culoarea părului, așa cum sunt produsele fără sulfați, cu nuanțe de violet sau argintiu.

Important pentru orice tip de păr, dar mai ales pentru părul blond vopsit, este să îl feriți de căldură. Înainte să folosiți un uscător de păr, aplicați un spray sau o cremă protectoare ca să preveniți deteriorarea părului, iar nuanța să nu își piardă din intensitate.

De asemenea, și razele ultraviolete pot afecta negativ sănătatea părului. Acestea usucă firul de păr și poate face dintr-un blond strălucitor un portocaliu pal. Astfel, atunci când mergeți la plajă sau petreceți mai mult timp în aer liber, folosiți o pălărie sau o eșarfă ca să vă protejați părul de soare sau o loțiune de păr cu factor de protecție solară.

Apa de piscină, inamicul părului blond

Atât apa sărată din mare, cât și apa de piscină. Ideal ar fi să purtați o cască de înot, însă dacă nu e stilul vostru, puteți opta spre o eșarfă sau o pălărie. Nu uitați să aplicați un aplicați un tratament de protecție înainte. Tratamentul constă în aplicarea unui balsam de păr înainte să intri în apă, astfel încât să creezi o barieră, iar după ce ai ieșit din apă, clătește-ți părul cât mai repede.

În cazul în care, din cauza apei, părul capătă o nuanță verzuie, încercați să aplicați un șampon clarifiant. Dacă nici acesta nu funcționează, trebuie să mergeți la salon pentru a recăpăta nuanța de blond dorită.

Esențial este și să vă vopsiți cu produsele potrivite. Pudra decolorantă, spre deosebire de decolorantul lichid, este mai blândă cu firele de păr. Atunci când vreți să reprospătați culoarea de blond, aplicați decolorantul doar pe rădăcinile crescute, nu și pe vârfuri. Totodată este important să vă tundeți vârfurile constant pentru a preveni despicarea lor.

Părul blond trebuie vopsit o dată la trei sau patru săptămâni. În cazul în care rădăcina crește prea mult, există riscul să nu se mai decoloreze la fel de bine.

După vopsire, să nu spălați părul timp de 24 de ore pentru a lăsa culoarea să se fixeze mai bine.

Și nu în ultimul rând, produsele de îngrijire nu trebuie să lipsească. Uleiurile de păr sunt ideale pentru nuanțele deschise, în special uleiul de argan, jojoba, cocos sau cel din nuci de Macadamia.

Vopseaua de păr blond poate fi destul de agresivă cu părul vostru, însă dacă acordați atenție și grijă, puteți avea un păr strălucitor și sănătos, de lungă durată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *