Prima pagină » Stiri si curiozitati » Vopsea de păr care decolorează și vopsește în același timp: Cum să obții un look armonios și sănătos

Vopsea de păr care decolorează și vopsește în același timp: Cum să obții un look armonios și sănătos

28 ian. 2022, 11:02,
în Stiri si curiozitati

Pentru a obține un look perfect folosește vopsea de păr care decolorează și vopsește în același timp. Fiecare fată își dorește o nuanță frumoasă de păr, îndeosebi atunci când optează pentru culoarea blond. Specialiștii spun că este foarte dificil să obții o culoare blondă strălucitoare și sănătoasă. Însă, există o serie de trucuri care te pot ajuta pentru obținerea unui look excepțional.

Din moment ce alegi să folosești un decolorant vei reuși să-ți ușurezi firele de păr. În același timp, părul tău va deveni mai deschis cu 3 tonuri. Rezultatul variază în funcție de calitatea și tehnica vopsirii. Înainte de a folosi o vopsea decolorant trebuie să știi ce presupune procedura de decolorare. Trebuie să știi că aceasta este o procedură care vizează îndepărtarea completă a pigmentului de păr pentru a continua tonifierea sau vopsirea în orice nuanță a acestuia.

femeie cu paru blond care zambeste si isi tine mainele in cap

Această procedură îți permite să experimentezi cu aspectul tău

Cum alegi o vopsea de păr care decolorează și vopsește în același timp: Sfaturile specialiștilor

Pentru a alege o vopsea de păr potrivită este necesar să fii atentă la procentul de oxidant și formula vopselei. De asemenea, vopsirea părului uniformă variază și în funcție de tehnica de expunere și de culoarea naturală a părului. Atunci când alegi un decolorant trebuie să fii atentă și la calitatea acestuia.

În cazul în care un produs nu este ales cu măiestrie, acesta poate provoca anumite boli ale scalpului. De cele mai multe ori, șampoanele de decolorare și vopselele de păr prea agresive nu sunt potrivite pentru această procedură.

Este indicat ca atunci când vrei să-ți decolorezi părul să efectuezi procedura exclusiv  sub supravegherea unui colorist cu experiență. Numai el va putea evalua starea actuală a părului tăi și va alege tehnica potrivită de iluminare. Înainte de a apela la acest mod de vopsire a podoabei capilare trebuie să analizezi plusurile și minusurile vopselei de păr decolorante.

femeie cu paru blond care zambeste si isi tine mana in cap

Este indicat ca atunci când vrei să-ți decolorezi părul să efectuezi procedura exclusiv sub supravegherea unui colorist

Avantaje și dezavantaje ale vopselei de păr decolorante: La ce să fii atentă atunci alegi această procedură

Această procedură îți permite să experimentezi cu aspectul tău. De asemenea, femeile brunete pot să-și schimbe complet look-ul fără să-și afecteze semnificativ firele de păr. Această nuanță este potrivită și pentru femeile tunse în scări cu față ovală.

Unul dintre avantajele procedurii este faptul că poate fi folosit atât pe părul natural cât și pe părul vopsit. De cele mai multe ori, durata procesului de vopsire este una scurtă. Aceasta ajunge aproximativ la 60 de minute. În comparație cu folosirea unui decolorant și colorarea complexă ulterioară a părului, folosirea unei vopsele care decolorează și vopsește este o procedură mai rapidă.

Culoarea saturează buclele cu componente de îngrijire și restaurează părul pentru a reduce riscul de deteriorare a acestuia. Această procedură ajută și la corectarea colorării nereușite. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că ar trebui să treacă cel puțin una sau două săptămâni înainte de a reaplica vopseaua pe fire. De asemenea, aplicarea unei astfel de vopsele te ajută să obții o textură cremoasă confortabilă a părului. Unele femei folosesc acest produs și alte remedii pentru a scăpa de păduchi.

Cu siguranță, procedura are și o serie de dezavantaje. Printre principalele se numără riscul de îngălbenire a părului după decolorare. Trebuie să știi că orice colorare, inclusiv luminarea, are un efect agresiv asupra acestuia. Prin urmare, după procedură, șuvițele pot fi deteriorate și au nevoie de îngrijire specială. Pentru a restabili structura părului, nu uita să utilizați în mod regulat un șampon specializat pentru îngrijirea acestuia. Această regulă se aplică îndeosebi femeilor care și-au schimbat culoare din brunet în blond.

parul blond decolorat a unei femei

Pentru a alege o vopsea de păr potrivită este necesar să fii atentă la procentul de oxidant și formula vopselei

Alte produse pentru decolorarea părului: Ce să folosești pentru a obține efectul dorit

Produsele pentru decolorare diferă în funcție de textură, metodă de aplicare și compoziția acestora. De asemenea, care sunt efectele suplimentare a produselor. Vopseaua este doar unul dintre multele produse de decolorare.

Un produs extrem de recomandat de specialiști este pudra pentru decolorare. Acest popular decolorant de păr este considerat cel mai puternic din categoria sa. Aceasta poate să-ți deschidă firul de păr de până la opt tonuri. Pudra este folosită pentru a ilumina firele de păr în diferite tehnici de evidențiere. Una dintre cele mai folosite tehnici este cea de în balayage.

Pasta de albire este, de asemenea, un produs foarte folosit în cele mai bune saloane. Textura groasă și bogată în formula de ceară de albine ajută la decolorarea firului de păr. Acest produs este fără amoniac fiind potrivit pentru părul fin.

Atunci când alegi o vopsea de păr care decolorează și vopsește în același timp trebuie să te orientezi în funcție de cât peroxid de hidrogen conține. De asemenea, este bine să fii atent la numărul de persulfați, săruri de sodiu și alte componente chimice ce se regăsesc în compoziția produsului. Pentru a obține efectul dorit, vopseaua trebuie să includă ingrediente și componente de îngrijire pentru strălucirea și frumusețea părului. Printre acestea trebuie să se regăsească neutralizatorul de galben, uleiul de jojoba, ceară de albine, pantenolul, vitamina E și vitamina A.

parul blond decolorat a unei femei

Din moment ce alegi să folosești un decolorant vei reuși să-ți ușurezi firele de păr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
03 septembrie 2024
03 septembrie 2024