Prima pagină » Local » Volvo România a primit o amendă record. La Iași, compania este reprezentată de controversatul Gabriel Manolache

Volvo România a primit o amendă record. La Iași, compania este reprezentată de controversatul Gabriel Manolache

20 ian. 2023, 07:51, 6 ,
în Local

Volvo România a primit o amendă record. Consiliul Concurenței a amendat compania cu peste 13 milioane lei pentru că ar fi avut înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa distribuţiei de camioane noi, medii şi grele marca Renault.

La Iași, Volvo este reprezentată de controversatul om de afaceri Gabriel Manolache. Un scandal în care a fost implicat controversatul om de afaceri este cel în care îşi obliga angajații să vină la program normal, chiar dacă era pandemie și recomandările statului erau tocmai inverse.

Volvo România a primit amendă record pentru înțelegeri anticoncurențiale

Așadar, Volvo România a primit o amendă record pentru piața auto din România pentru că ar fi avut înţelegeri anticoncurențiale. Concret, compania s-ar fi înţeles cu Renault pentru împărţirea pieței de distribuție a camioanelor noi, medii și grele. Compania a stabili să nu comercializeze aceste modele de camioane pe teritoriul României. În comunicatul dat publicării de către Consiliul Concurenței se mai arată faptul că, din aceste considerente, clienții nu mai aveau posibilitatea de a alege:

„În urma unei investigaţii, autoritatea de concurenţă a constatat că Volvo România SRL şi distribuitorii din reţeaua sa de distribuţie selectivă s-au înţeles în privinţa teritoriului în care aceştia puteau revinde camioanele noi, medii şi grele marca Renault. Astfel, au stabilit să nu comercializeze acest tip de camioane în afara teritoriului României. Înţelegerile privind împărţirea pieţei erau prevăzute şi puse în practică prin clauzele contractelor, negociate şi semnate de Volvo România cu distribuitorii. Prin aceste înţelegeri companiile nu se mai concurau între ele, clienţii neavând posibilitatea de a alege, în acest fel, afectând concurenţa la nivel naţional, precum şi comerţul între statele membre”, anunţă Consiliul Concutrenţei, citat de mediafax.ro.

Interesant este faptul că Volvo România ar fi recunoscut încălcarea legii şi a beneficiat de o reducere a amenzii care și așa este una record pentru piața auto din România.

Un distribuitor i-a turnat pe cei de la Volvo

În continuarea comunicatului, Consiliul Concurenței arată modul în care Volvo a fost prins încălcând legea. Din câte se pare, un distribuitor i-a turnat pe aceștia. Distribuitorul a primit imunitate la amendă pentru că a cooperat cu autoritățile statului.

„Investigaţia a fost declanşată în urma unei cereri de clemenţă depusă de un distribuitor, care a primit imunitate la amendă pentru că a cooperat cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă. Politica de clemenţă este un instrument prin care Consiliul Concurenţei poate aplica un tratament favorabil companiilor implicate într-o înţelegere de tip cartel şi care cooperează cu autoritatea de concurenţă în vederea descoperirii şi sancţionării acestor practici anticoncurenţiale. (…) se arată în comunicatul de presă.

În încheierea comunicatului, reprezentanții Consiliului Concurenței îi îndeamnă pe toți cei care sunt implicați în aceste fapte să facă o adresă către autoritățile statului pentru că, conform legislației interne și internaționale, vor beneficia de imunitate în fața amenzilor. Vă aducem aminte faptul legea concurenței interzice orice înțelegeri de tip carteluri în vederea denaturării pieței concurențiale din România.

Cine este Gabriel Manolache, reprezentantul Volvo Iași

Gabriel Manolache este un controversat om de afaceri din Iași și deține firma Mega Auto SRL, dealer autorizat Volvo. Acesta a avut apariții șocante în public legate de siguranța mașinilor Volvo. De exemplu, în urmă cu câțiva ani acesta dăduse share la o postare în care se spunea de siguranța mașinilor mărcii amintită mai sus. Practiv, omul de afaceri aproape că îi invită pe deținătorii de Volvo să facă accidente. O altă controversă în care a fost implicat a fost în sfera fondurilor europene.

Gabriel Manolache este un controversat om de afaceri din Iași care a fost implicat în mai multe scandaluri cu iz penal. Acesta este reprezentantul Volvo Iași, companie a cărei reprezentanță națională a primit o amendă consistentă pentru concurență neloială

În anul 2003, SC Augustus SRL, firma unde Gabriel Manolache era administrator, a obținut o finanțare de 651.000 euro, printr-un program SAPARD, dar a folosit banii în alte scopuri! Instituțiile UE s-au sesizat și Gabriel Manolache a fost cercetat pentru fraudă cu fonduri europene. Tocmai de aceea, nu puține sunt vocile din business, care spun că Gabriel Manolache este un personaj controversat și de evitat în mediul de afaceri ieșean.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`