Prima pagină » Local » Voluntarii ASCOR Iași construiesc case pentru familii nevoiașe

Voluntarii ASCOR Iași construiesc case pentru familii nevoiașe

08 feb. 2022, 02:00,
Ivona Apostol în Local

De peste trei ani, voluntarii ASCOR Iași construiesc case pentru familiile aflate în dificultate, fără posibilități financiare. Studenții din cadrul asociației au reușit să ridice trei case până în prezent, din donații

Voluntarii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) Iași au inițiat un proiect, intitulat „Împreună ridicăm o casă”, cu scopul de a construi locuințe pentru familii, persoane aflate în dificultate. Din anul 2019 și până în prezent au fost ridicate trei locuințe. Voluntarii care fac parte din ASCOR Iași nu se vor opri aici. Proiectul continuă și pe parcursul acestui an. Deja se lucrează la locuința cu numărul 4. Din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români Iași fac parte studenți de la facultăți din Iași, majoritatea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, aproximativ 400 de voluntari.

Voluntarii de la ASCOR Iași au construit trei case în localitățile Vlădeni și Țibănești, dar și în județul Botoșani

Studenții care au inițiat proiectul ”Împreună ridicăm o casă” doresc să le construiască o casă familiilor nevoiașe din județul Iași care nu au posibilități și trăiesc în locuințe aflate în stadii avansate de degradare. De când a început proiectul și până în prezent, trei locuințe au fost finalizate de către voluntarii ASCOR. Tinerii au construit prima casă în satul Glodenii Gândului, din comuna ieșeană Țibănești. Doi copii orfani de mamă trăiau alături de tatăl paralizat într-o bucătărie de vară care stătea să cadă peste ei în orice moment.

Voluntarii ASCOR Iași le-au construit o casă cu două camere, bucătărie și baie. De un an și jumătate, copiii, împreună cu tatăl, locuiesc într-o casă nouă. După finalizarea primei locuințe, studenții voluntari au făcut un al doilea proiect pentru construcția unei locuințe în comuna Vlădeni. O mamă văduvă crește singură cinci copii și locuia într-o casă cu o singură cameră. Voluntarii ASCOR le-au construit o casă cu trei camere, bucătărie, baie și cerdac. Cea de-a treia casă a fost ridicată în comuna Călărași, județul Botoșani, pentru o familie alcătuită din 7 membri care locuiau într-o locuință veche, deteriorată. Proiectul voluntarilor ASCOR Iași continuă și în acest an. Î

n edițiile anterioare, BZI au fost prezentate detalii despre o altă locuință construită de ASCOR Iași.

Banii pentru construcția locuințelor vin din donații

Voluntarii ASCOR Iași reușesc să construiască locuințe pentru familii nevoiașe cu banii strânși din donații. ASCOR colaborează cu diferite asociații care donează pentru proiectul „Împreună ridicăm o casă”. Voluntarii organizează și acțiuni caritabile pentru a strânge fonduri pentru construcția de locuințe. Studenții din cadrul ASCOR Iași susțin concerte on-line, dar și în aer liber, care au loc în curtea Centrului de Evenimente AGORA Iași, iar participanții contribuie cu câte o sumă de bani pentru a construi locuințe pentru oamenii nevoiași.

”De când a început proiectul «Împreună ridicăm o casă», suntem susținuți de o parohie din Italia cu care am colaborat pentru mai multe activități desfășurate în cadrul asociației. De asemenea, ne mai ajută cu donații asociația «Salvează o inimă» din Botoșani, asociația cu care păstrăm legătura în urma proiectului de construcție de la ei din județ”, spune Iulian Tomeac, președinte ASCOR Iași.

În edițiile anterioare, BZI a prezentat o campanie de strângere de fonduri, companie organizată pentru a-l ajuta pe Rareș, băiatul care a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală. Atât asociația din Botoșani, cât și parohia din Italia donează în continuare bani voluntarilor de la ASCOR Iași pentru construirea unor noi locuințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *