Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski vrea negocieri de pace în Israel

Volodimir Zelenski vrea negocieri de pace în Israel

21 mart. 2022, 08:31,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

O serie de negocieri de pace în Israel ar fi ideale, susţine Volodimir Zelenski președintele Ucrainei. Acesta a explicat faptul că țara menționată mai sus depune eforturi consistente pentru că războiul din Ucraina să ia sfârșit.

De altfel de la începutul războiului între Ucraina și Rusia au avut loc mai multe runde de negocieri. Două dintre ele au avut loc în Belarus, iar a treia a avut loc în Turcia. Asta în timp ce milioane de refugiați au plecat deja din Ucraina.

În Israel ar putea avea loc negocieri de pace, susţine Volodimir Zelenski

Într-un mesaj oficial președintele Volodimir Zelenski vrea negocieri de pace în Israel. Președintele ucrainean a menţionat faptul că Israelul depune eforturi pentru a media între Ucraina și Rusia și ar putea fi un loc pentru viitoare discuții de pace la nivel înalt.

„Prim-ministrul Israelului, Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a purta discuții. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuții cu Rusia, eventual la Ierusalim. Acesta este locul potrivit pentru a găsi pacea, dacă este posibil”, a spus Zelenski într-o adresă video adresată poporului ucrainean, postată duminică.

Comentariile lui Zelenski au venit după ce s-a adresat duminică parlamentului israelian prin link video. În tot acest timp în Ucraina continuă să se apere împotriva Rusiei. Forțele ucrainiene fac față din ce în ce mai greu bombardamentelor Rusiei, iar ONU transmite că aproximativ 10 milioane de cetățeni ucrainieni și-au părăsit casele deja fugind din calea războiului.

Precedentele runde ne negocieri au fost un eșec

Incă de la începutul războiului din Ucraina cele două țări implicate au purtat mai multe rânduri de negocieri. Două dintre ele au avut loc în Belarus, iar cea de-a treia a avut loc Turcia. Totuşi, precedentele runde de negocieri au fost un eşec pentru că cele două părti nu au ajuns la nicio înţelegere.

Vă aducem aminte faptul că la negocierile din Turcia au fost prezenți miniștrii de Externe a Rusiei şi Ucrainei. În acel moment, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a susţinut o amplă conferinţa de presă în care a vorbit de mai multe știri false care circulă în spaţiul public.

In altă ordine de idei, pe lângă declarațiile făcute în Turcia, Serghei Lavrov a lansat un avertisment. Acesta a abordat și problema transporturilor de armament din Ucraina spunând că orice convoi asupra căruia Rusia are suspiciuni privind calitatea militară va fi atacat:

„Noi am transmis clar că orice transport care va pătrunde pe teritoriul Ucrainei, pe care îl vom considera ca fiind armament, va deveni o ţintă legitimă”, a declarat Serghei Lavrov, vineri, într-un interviu acordat postului RT, conform agenţiei Tass şi postului de televiziune CNN.

Oricum, până acum Rusia a întocmit o listă cu cerințe către Ucraina dar președintele Zelenski nu este de acord. Printre punctele regăsite pe listă sunt și recunoașterea celor două republici separatiste, ”dezanificarea” Ucrainei și neaderarea la NATO a țării vecine cu România. Așadar, vom vedea dacă aceste negocieri de pace din Israel, dacă vor avea loc, ar duce la sfârșitul războiului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *