Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, vizat de încercări de asasinare. Mercenarii au fost trimişi pentru a-l elimina pe preşedintele Ucrainei

Volodimir Zelenski, vizat de încercări de asasinare. Mercenarii au fost trimişi pentru a-l elimina pe preşedintele Ucrainei

04 mart. 2022, 12:14,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un nou impas trecut de preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski, vizat de încercări de asasinare. Astfel, în ultimele zile, mai mulţi mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au fost trimiși să-l „scoată din joc” pe Zelensky.

Astfel, în ultimele zile, președintele ucrainean a fost vizat de cel puțin trei încercări de asasinare, relatează Times, citat de SkyNews.

Volodimir Zelenski, vizat de încercări de asasinare. Cine au fost cei trimişi pentru a-l omorî

Jurnaliștii afirmă faptul că zeci de mercenari din gruparea paramilitară Wagner și din forțele speciale cecene au primit misiunea de a-l ucide pe Volodimir Zelensky, preşedintele ucrainean.

Mai mult decât atât, există informaţii conform căreia se crede faptul că Ucraina a fost informată despre aceste planuri de către membri ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei.

The Times mai afirmă că Grupul Wagner a suferit pierderi în timpul misiunilor, iar o sursă a spus că este „straniu” faptul că echipa de securitate a lui Zelenski este atât de bine informată.

Reamintim faptul că ultima încercare a fost oprită sâmbătă, 26 februarie 2022, Ucraina afirmând că asasinii ceceni au fost „eliminați” la periferia Kievului. Acțiunile trupelor armate ale Ucrainei au înregistrat un real succes.

„Suntem conştienţi de operaţiunea specială care pe care urma să o pună în aplicare Kadîroviţi pentru a-l elimina pe preşedintele nostru”, a transmis şeful securităţii ucrainene, Oleksiy Danilo.

Volodimir Zelenski, considerat inamicul numărul 1 al Moscovei

Având în vedere că Vladimir Putin, președintele Rusiei, a declanșat o operațiune militară pe 24 februarie 2022, pe teritoriul Ucrainei, Volodimir Zelenski este considerat inamicul numărul 1 al Moscovei, iar familia sa obiectivul secund. În acest context, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a transmis în repetate rânduri faptul că reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au pus la dispoziție informaţii despre cecenii trimişi în Kiev, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a afirmat Aleksei Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a declarat responsabilul ucrainean, scrie agerpres.ro.

După ce a reușit să intre în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărţit în două grupuri, a indicat el.

„Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri”, a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian şi DC.ua.

Liderul cecen, Ramzan Kadârov, a afirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei.

Deși președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vizat de încercări de asasinare, acesta nu a fugit și a continuat să lupte pentru salvarea țării pe care o conduce.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *