Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski trece la amenințări: „Cu cât războiul se termină mai repede, cu atât mai mult președintele rus își va salva viața”
Volodimir Zelenski trece la amenințări: „Cu cât războiul se termină mai repede, cu atât mai mult președintele rus își va salva viața”

Volodimir Zelenski trece la amenințări: „Cu cât războiul se termină mai repede, cu atât mai mult președintele rus își va salva viața”

15 dec. 2022, 21:40, 7 ,
în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin poate trăi mai mult dacă recunoaște că războiul este o greșeală și retrage trupele din Ucraina, transmite președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat The Economist.

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, dacă Rusia recunoaște că începerea războiului a fost o greșeală, atunci Vladimir Putin își poate salva viața și poate salva și viețile oamenilor din jurul lui.

„Cu cât războiul se termină mai repede – și dacă Rusia recunoaște că începerea războiului a fost o greșeală tragică, cu atât mai mult președintele rus își va salva viața și viața anturajului său”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski: „Să meargă la frontiere și apoi să plătească”

Volodimir Zelenski este de părere că în război, cel care a pierdut și care o să piardă este Vladimir Putin, iar Ucraina intenționează să ajungă la granițele sale.

Zelenski a menționat că lumea întreagă arată sprijin din mai multe puncte de vedere, iar agresiunea trebuie plătită.

„Este necesar să ne uităm la imaginea reală, când întreaga lume, în primul rând, arată nu doar sprijin, ci diplomatic, economic, cu sancțiuni, izolarea arată că agresiunea trebuie plătită – să meargă la frontiere și apoi să plătească”, a mai trasmis Volodimir Zelenski.

Zelenski a subliniat că doar Putin poate transfera războiul de la armată la calea diplomatică. Și va începe numai după retragerea trupelor ruse dincolo de granițele ucrainene din 1991.

„Dacă acum se va retrage la granițele anului 1991, atunci va începe posibila cale a diplomației. Asta e cine poate muta războiul de la o cale militară la una diplomatică. Numai el o poate face”, a spus Zelenski.

Războiul din Ucraina nu va lua pauză de sărbători

Întrebat miercuri, 14 decembrie, dacă Moscova a primit propuneri pentru o „încetare a focului de Crăciun”, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: „Nu, nu au fost primite astfel de oferte de la nimeni. Acest subiect nu se află pe ordinea de zi”.

Peskov a declarat marți, 13 decembrie, că nu va exista pace cu Kievul până când Zelenski nu va accepta „realitățile” de pe teren, și anume controlul rusesc asupra a patru regiuni ucrainene pe care le-a anexat în septembrie în urma unor „referendumuri” criticate ca fiind coercitive și ilegale de către Kiev, Occident și majoritatea statelor de la Națiunile Unite.

Comentarii
  • Un clovn care si-a nenorocit tara. Nu a vrut sa aplice acordurile de la Minsk. Ce era daca dadea autonomie Donbasului in loc sa-l bombardeze? Nu mai era razboi. Insa el a vrut razboi, si s-a pregatit pentru el, construind fortificatii. Acuma, cand fortificatiile cad una dupa alta, face pe victima inocenta.

  • codrin , de acord 🤝

  • ptr asistatii sociali de mai sus

    cordin cap de plua doar de acordurile de la Minsk stie un papagal trist,care nu a citit o carte de istorie in viata lui,rutzia un stat terorist,agresor criminal punct ptr aurolacii sustinatori le transmit la sfarsit de an multa muhe!

  • mare hahalera zeloschi asta. da-mi, ca daca nu e nasol – atata stie. un cersetor agresiv, asta este.

  • Seamna cu cersetorii de la Mitropolie. Da si mie un ban, da si mie un ban.

  • Cerseste dar ni gandeste ca sacul nostru el l- a golit ucralna va fi vândută la bucata intr- o zi ca datoriile vor trebui plătite. De- a moaca pana se va termina razboiul nicio tara nu da bani la infinit. Si el spune ca razboiul poate dura inca 1 an. E..
    E… Pe banii Ucrainei

  • Clar, occidentu’ il provoaca pe putin la arma nucleara prin cretinul de jelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *