Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei: „Cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță”

Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei: „Cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță”

25 feb. 2022, 09:50,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei. În această dimineaţă, 25 februarie, preşedintele ucrainean a emis un nou mesaj video, în care îndeamnă la rezistenţă împotriva invaziei ruse şi critică aliaţii Ucrainei, pentru a doua oară în câteva ore.

Președintele Volodimir Zelenski îndeamnă rezistența la invazie şi totodată critică aliații pentru că „privesc de la distanță”.

„În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță”, a declarat preşedintele ucrainean, părând să se refere la Statele Unite.

presedintele Ucrainean Volodimir Zelenski in timpul unui mesaj video transmis pe retelele de socializare

Preşedintele Ucrainei spune că deşi Rusia a fost lovită de sancţiuni din partea Consiliului European, acestea nu par a fi suficiente pentru a scoate trupele ruseşti de pe teritoriul ucrainean

Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei

Se pare că preşedintele Volodimir Zelenski a fost lăsat singur împotriva Rusiei. Acesta consideră că deşi mulţi şi-au declarat suportul alături de cauza lor, ajutorul întârzie să apară.

Preşedintele Ucrainei spune că deşi Rusia a fost lovită de sancţiuni din partea Consiliului European, acestea nu par a fi suficiente pentru a scoate trupele ruseşti de pe teritoriul ucrainean, acesta declarând că ”Numai prin solidaritate și determinare se poate realiza acest lucru”.

Zelenski a mai adăugat că poporul ucrainean continuă să reziste, „demonstrând un adevărat eroism. Inamicul a fost oprit în majoritatea direcțiilor. Sunt lupte în curs… Nu ne vom obosi”.

presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski in timpul unei conferinte de presa

Zelenski a mai adăugat că poporul ucrainean continuă să reziste, „demonstrând un adevărat eroism”

Volodimir Zelenski: „A două dimineață a războiului total”

La ora 4 dimineaţa, 25 februarie, forțele ruse au continuat să lanseze lovituri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Zelenski spune că ruşii declară că în vizorul lor sunt doar instalații militare, dar acestea sunt minciuni. Şi că de fapt, ei nu realizează în ce zone își desfășoară activitatea.

„Pe cerul de deasupra Kievului (în această dimineață), au fost bombardamente. A fost un incendiu la un bloc de locuințe. Astfel de atacuri asupra capitalei noastre nu au mai avut loc din 1941”, a spus presedintele ucrainean.

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a declarat într-un tweet vineri dimineață, 25 februarie, că trei persoane au fost rănite, dintre care una este în stare critică „ca urmare a epavei de la o rachetă care a lovit clădirea rezidențială 7-A de pe strada Koshitsya”.

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, steagurile membrilor Uniunii Europene

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a declarat vineri dimineață, 25 februarie, că trei persoane au fost rănite, dintre care una este în stare critică

Gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși

Gardienii de pe Insula Șerpilor au fost uciși de forțele militare din Rusia. Gardienii ucrainieni au refuzat să se predea și au insula care din punct de vedere istoric, aparține României.

„Pe insula noastră Zmiiny [Snake Island], apărând-o până la urmă, toți grănicerii au murit eroic. Dar nu a renunțat”, a declarat Zelenski.

Președintele Vladimir Zelenski a transmis condoleanțe familiilor victimelor și a garantat că vor fi decorați postmortem pe gardienii care au apărat teritoriul până la ultima suflare. Președintele ucrainean a mai transmis faptul că au fost lovituri de rachete în Kiev și i-a îndemnat pe ruși să înceteze cu bombardamentele, pentru a se evita pierderile de vieți.

Reamintim că în această dimineață, prin intermediul unui mesaj video transmis pe rețelele de socializare, președintele Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei, condamnă „aliații” care întârzie să mai apară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *