Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski și echipa sa au furat cel puțin 400 de milioane de dolari din ajutorul american. Ucraina a cumpărat motorină de la rusi „cu reducere” – Seymour Hersh
Volodimir Zelenski și echipa sa au furat cel puțin 400 de milioane de dolari din ajutorul american. Ucraina a cumpărat motorină de la rusi „cu reducere” – Seymour Hersh

Volodimir Zelenski și echipa sa au furat cel puțin 400 de milioane de dolari din ajutorul american. Ucraina a cumpărat motorină de la rusi „cu reducere” – Seymour Hersh

13 apr. 2023, 23:00, 2 ,
în Razboi în Ucraina

Președintele ucrainean Vladimir Zelensky și înalții săi oficiali scutesc americanii de sute de milioane de dolari, a susținut jurnalistul de investigație Seymour Hersh. Presupusa greșeală include chiar și scheme care implică comerț cu Rusia însăși.

Zelenski și anturajul său au deturnat cel puțin 400 de milioane de dolari din fonduri americane destinate achiziției de motorină anul trecut, a susținut Hersh într-un nou articol despre Substack, citând o estimare CIA.

Ucraina a cumpărat motorină, care este esențială pentru efortul de război, de la Rusia însăși

„Zelenski a cumpărat motorină de la ruși cu reducere. Și cine plătește pentru benzină și petrol? Noi”, a citat Hersh un „ofițer de informații american informat”. Potrivit jurnalistului, nu se știe cât plătește Kievul pentru motorină. Zelenski și mulți dintre anturajul său retrăgeau „milioane nespuse de dolari SUA destinați să plătească motorina”, continuă Hersh. Potrivit unei estimări a analiștilor CIA, „cel puțin 400 de milioane de dolari au fost deturnate” anul trecut.

Au apărut mai devreme rapoarte despre modul în care produsele petroliere originare din Rusia au ajuns în Ucraina prin Bulgaria și Letonia. Schema care implică statul baltic, care a fost raportată în detaliu de programul de televiziune leton Neka Personiga, ar fi putut încălca sancțiunile anti-ruse ale UE.

Un expert citat de Hersh a comparat nivelul de corupție în achizițiile din Ucraina cu ceea ce s-a văzut în Afganistan, când un guvern susținut de SUA era la conducere la Kabul. Potrivit surselor sale, ministerele de la Kiev concurează pentru a înființa firme-paravan pentru a exporta arme și muniții, oficialii relevanți profitând de pe urma scăderilor.

Zelenski „a luat o parte mai mare din banii scutiți”

Între timp, guvernul SUA a declarat că nu a văzut nicio dovadă că armele furnizate de Occident în Ucraina ar fi deturnate în altă parte.

Hersh a citat o sursă de informații care s-a referit la întâlnirea din ianuarie dintre Zelenski și directorul CIA William Burns. Oficialul american ar fi prezentat o listă cu 35 de generali și miniștri despre care CIA știe că sunt corupți. Înalți oficiali ucraineni s-au plâns, de asemenea, că Zelenski „a luat o parte mai mare din banii scutiți decât a fost îndreptat către generali”, a explicat sursa, comparând întâlnirea cu o scenă dintr-un film cu mafioți din anii 1950.

Hersh susține că răspunsul liderului ucrainean a fost concedierea personalului din Cabinetul de Miniștri, administrațiile regionale și alte părți ale guvernului ucrainean. Kievul a susținut că această mișcare face parte din strategia sa anticorupție. Ministrul Apărării, Aleksey Reznikov, care a fost blocat într-un scandal legat de achiziționarea de alimente la prețuri prea mari pentru trupe, era de așteptat să fie demis în acel moment, dar a supraviețuit epurării.turnate în altă parte.

Comentarii
  • Acum cateva luni am scris intr-un comentariu ca banii trimisi khazarilor nazisti inchinatori la Satana Yehova se duc pe fabricarea ADRENOCROMULUI, si se fura ca in codru din tot ce trimit sclavii Satanei inclusiv Criminalii Tradatori Jefuitori Penali din colonia Romanica.
    Tancurile mai smechere americane, germane, etc, Zelensky le vinde rusilor ca sa le copieze tehnologia, in cazul cand rusii au unele lacune in domeniu.
    Desigur, voi nu ati postat comentariul, dar iata ca adevarul iese la suprafata fara voia voastra si il postati chiar voi ZOIaristii, COMPLICII la CRIME impotriva umanitatii.
    Se va afla si despre trucajele pe care le facea Zelensky in fata ecranului verde ca sa se dea un mare luptator pe campul de lupta – ascuns in buncar, desigur, si despre crimele asupra civililor ca sa dea vina pe rusi, despre cele 31 de laboratoare militare de arme biologice, despre cei peste 65 de mii de copii rapiti de oamenii lui Zelensky pentru a li se recolta lichid din glandele renale folosit la fabricarea drogului ADRENOCROM, etc.
    Asa se va afla tot adevarul pe care l-ati ascuns precum gunoiul sub pres, si in acest fel vi se va aplica tratamentul binemeritat cu STREANGUROL si LOPATIN.
    Desigur ca si aceasta afirmatie pare hilara dar vom vedea cine rade la urma.
    Cum sa mai radeti atarnand in streang ?
    Chiar nu ma mai intereseaza daca postati sau nu comentariile pentru ca se vede ca adevarul nu va intreaba pe voi daca ii permiteti sa iasa la lumina, ci iese cand vrea si cum vrea, facandu-va de RAHAT, adica de ceea ce sunteti in realitate.

  • Se.vor descoperi si alte furturi de ordinul miliardelor! Zelenski si echipa lui cu partidul lui profita la greu de pe urma mortilor razboiului si distrugerii Ucrainei. Bidon zis Candy le- a dat unda verde la furat ca multumire ca acesti dementi au provocat Rusia in razboi. Interese foarte murdare se ascund in spatele razboiului pentru care prostinea sufera si moare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *