Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski s-a supărat pe Germania și Canada pentru că intenţionează să repare o conductă cu gaze naturale

Volodimir Zelenski s-a supărat pe Germania și Canada pentru că intenţionează să repare o conductă cu gaze naturale

18 iul. 2022, 10:26, 5 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski intervine în politicile internaţionale în contextul în care Canada a luat decizia de a livra Germaniei echipamentul necesar reparației conductei cu gaze naturale Nord Stream. Asta în condiţiile în care economică Germaniei este puternic afectată de sistarea livrării de gaze naturale.

Situația din Europa este una foarte gravă. Sunt unele statistici care arată faptul că Rusia intenționează să reducă exportul de petrol, iar acest lucru ar duce la un preț al barilului de peste 380 de dolari.

Volodimir Zelenski s-a supărat pe Germania și Canada

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vorbit telefonic cu premierul din Canada și i-a transmis faptul că este dezamăgit că Germania încalca regimul de sancţiuni impuse Rusiei. Concret, Canada şi-a dat acordul trimiterii unei turbini la conductă Nord Stream, conductă deținută de Rusia care transportă gaze naturale către Germania. Gazprom a declarat în momentul în care a sistat livrarea de gaze naturale către Germania că nu deține echipamentul necesar pentru reparație.

(…) Am subliniat separat faptul că ucrainenii nu vor accepta niciodată decizia Canadei cu privire la turbină Nord Stream, de a fi predată Germaniei, încălcând regimul de sancţiuni. Este vorba de respectarea sancţiunilor. Dacă acum există o încălcare, este doar o chestiune de timp până când vor exista şi altele. Rusia face acest lucru în mod deliberat şantajând cu gaz şi provocând încălcări ale sancţiunilor. Există suficiente rute pentru tranzitul gazului rusesc către Europa. Şi fiecare ţară trebuie să menţină principiile”, mai spune Zelenski, informează News.ro.

Recent, Canada a decis să repare o turbină pentru gazoductul Nord Stream 1 şi să o returneze Germaniei pentru a crește fluxul de energie către țara puternic afectată de reducerea gazelor naturale. Gazprom operează conducta Nord Stream dar este dependentă de compania germană Siemens Energy care operează un service în Canada. Nord Stream opera la o capacitate de 40%.

Germania a înfiinţat adăposturile foamei

Germania este dependentă de gazele naturale importate din Rusia. În tot acest context, Germania a luat mai multe decizii şocante printre care şi înfiinţarea unor adăposturi ale foamei destinate celor care nu îşi vor putea permite să plătească facturile care vor fi din ce în ce mai mari. Ba mai mult, în unele părti ale Germaniei s-a vorbit despre reducerea consumului de apă pentru a face economie.  Aşadar, Germania va utiliza centrele folosite anterior în pandemia de Covid-19, care acum vor fi transformate în „adăposturile foamei”, mai exact, în locuri de încălzire pentru germanii care nu-și mai permit plata facturilor.

Totodată, reamintim că primele centre de încălzire din Germania au fost înființate în anul 1929 când a fost Marea Recesiune în Europa. În prezent, nemții se tem după ce Vladimir Putin a închis conducta Nord Stream 1 pentru lucrări de mentenanță pentru 10 zile.

Faptul că Volodimir Zelenski dictează politicile din Germania și Canada ar putea să fie o mare problemă pentru liderul ucrainean care s-ar putea trezi fără ajutorul pe care cele două țări l-au acordat.

Comentarii
  • Winter is coming.

  • Plimba ursu', Zelenski

    Prea multe pretentii de la baietasul asta.
    Deja e oligarh miliardar, vrea miliarde fara numar pt. reconstructia tarii sa isi ia si el si ceilati oligarhi si sa stam si in frig pt. el dar el nu a facut nimic pt. dezescaladarea conflictului.
    Zi mersi ca tratam bine refugiatii ucraineni pe cheltuiala noastra si plimba ursu’ cu pretentiile, baietas.

  • Mai suga mielul si asta…

  • who cares?

  • Sa stea Europa in frig ca e el suparat pe Rusia , poate ar trebui sa ajutam Rusia sa termine mai repede cu rahatul asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *