Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin ocuparea Transnistriei

Volodimir Zelenski: Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin ocuparea Transnistriei

27 apr. 2022, 10:23, 2 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Federația Rusă că încearcă să destabilizeze regiunea prin activitatea militară din Transnistria, regiune separatistă care de jure intră în componența Republicii Moldova, dar care de facto nu este controlată de Chișinău.

Rusia încearcă să destabilizeze regiunea prin ocuparea Transnistriei, spune Zelenski

„Acesta este doar unul dintre pașii Federației Ruse. Asta se întâmplă pentru a destabiliza regiunea și a amenința (Republica) Moldova”, a declarat liderul ucrainean, în dialogul cu jurnaliștii prezenți la conferința pe care a susținut-o marți la Kiev alături de directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, transmite CNN.

„Asta arată că, dacă (Republica) Moldova susține Ucraina, asta se va întâmpla”, a continuat Zelenski.

Ucraina acuzase Rusia că se află în spatele unei operațiuni sub steag fals în Transnistria

Ucraina acuzase Rusia că se află în spatele unei operațiuni sub steag fals în Transnistria și că vrea să atragă regiunea separatistă în război.

Întrebat despre numărul de trupe ruse prezente în stânga Nistrului, Zelenski a preferat să spună că forțele armate ucrainene sunt „pregătite” și nu sunt speriate de posibilitatea de a avea de-a face cu un nou front al invaziei militare.

„În legătură cu anumite trupe ruse care sunt prezente constant în teritoriul ocupat permanent – asta s-a întâmplat de mulți, mulți ani. Știm că sunt în alertă, doar așteaptă ordinul”, susține Volodimir Zelenski.

Maia Sandu spune că autoritățile Republicii Moldova monitorizează evenimentele din regiunea transnistreană.

„Autoritățile Republicii Moldova urmăresc cu precauție și vigilență evenimentele care au loc pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a declarat Maia Sandu, marți, după ședinția Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova.

Volodimir Zelenski spune ce a vorbit cu Nicolae Ciucă la Kiev

Într-un discurt după vizita premierului Nicolae Ciucă de la Kiev, Volodimir Zelenski a dezvăluit ce au vorbit cei doi oficiali. Președintele Ucrainei a precizat faptul că i-a mulţumit partenerului său pentru susţinerea Ucrainei în război și pentru grija migranților ucrainieni. Volodimir Zelenski a punctat faptul că cele două state au o cooperare pentru protejarea libertății Europei.

Cei doi oficiali au mai vorbit despre colaborarea dintre cele două state în special în zona Mării Negre unde Ucraina vrea să transporte cereale pe la porturile din România.

Comentarii
  • Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CuR A CLASEI POLITICE , MÙIeSTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com

  • MOARTE RUSIEI MOARTE PUTIN SI LA TOTI BOLSEVICII CARE II EXECUTA ORDINELE PSIHOPATULUI PUTIN, MOARTE RUSIEI MOARTE PUTIN, NAZISTUL CRIMINAL, RUSIA CRIMINALA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *