Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, reacție dură după masacrul de la Kramatorsk: „Simt ură față de Rusia, față de soldații ruși”

Volodimir Zelenski, reacție dură după masacrul de la Kramatorsk: „Simt ură față de Rusia, față de soldații ruși”

09 apr. 2022, 18:40,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Conflictul militar dintre Rusia și Ucraina a început pe 24 februarie 2022, atunci când Putin a ordonat armatei sale invazia. Au trecut 45 de zile de la acel moment, iar țara lui Zelenski nu suferă numai pagube materiale. Deși oficialii de la Moscova susțin că soldații trimiși în Ucraina nu țintesc și civili, dovezile sunt cu totul și cu totul altceva.

Weekendul trecut autoritățile ucrainene descopereau masacrul lăsat în urmă de armata lui Putin, după ce au fost alungați din Bucha. Peste 300 de oameni nevinovați au fost uciși cu sânge rece, iar mulți dintre ei au fost chiar torturați înainte de a fi împușcați.

Imaginile erau de-a dreptul apocaliptice, străzile orașului fiind împânzite cu trupurile neînsuflețite ale ucrainenilor care zăceau de zile întregi. De asemenea, au fost găsite și cadavre îngropate în gropi comune.

Nu este, însă un caz izolat, căci armata liderului de la Kremlin contonuă să facă ravagii, iar după Bucha a urmat Kramatorsk.

Volodimir Zelenski a oferit prima reacție pentru presa din Germania, după noile crime comise de armata rusă în țara sa. Președintele susține că nu mai suportă să vadă imagini cu oamenii săi uciși, printre care și copii:

„Nu mai pot să plâng”, a mărturisit Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski: „Simt ură față de Rusia, față de soldații ruși”

În urmă cu câteva zile, armata rusă a atacat gara din Kramatorsk, acolo unde se adăposteau mai mulți civili, printre care și copii, iar el puțin 39 de persoane au fost ucise și 87 au fost rănite.

Racheta lansată de militarii lui Putin avea incripționat cu vopsea albă mesajul „Pentru copii”, fiind o trimitere directă la atacul asupra teatrului din Mariupol, acolo unde, deși civilii au atenționat că se adăpostesc în instituție și că printre ei se află și copii, au făcut doar ca să fie o țintă și mai sigură.

Volodimir Zelenski a avut o reacție dură la adresa invadatorilor, fiind marcat de imaginile pe care le-a văcutîn urma atacului.

„Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși, fără picioare, fără brațe. Este o ranchiună, este groaznic. Mă gândesc la părinţii copiilor morţi. Nu vor putea trăi niciodată momente precum absolvirea, nunta, cu copiii lor. Ce se întâmplă în aceste sate din sud, cum ar fi lângă Kherson, Zaporizhia și în est – nu știm. Multe orașe au fost pur și simplu complet distruse. Fără case, fără oameni – nu știu ce vom găsi acolo”,  a declarat Volodimir Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *