Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, mesaj dur în toiul nopții: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”

Volodimir Zelenski, mesaj dur în toiul nopții: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”

03 mart. 2022, 09:44,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a avut un nou mesaj dur în toiul nopţii. A fost o nouă noapte cu sirene de război, rachete peste marile oraşe din Kiev şi frig în adăposturile improvizate. Acesta a precizat într-un nou mesaj către populație faptul că armata rusă nu va avea linişte în Ucraina şi că soldaţii care atacă ţara sunt doar nişte “copii confuzi care au fost folosiţi”.

Volodimir Zelenski, mesaj dur în toiul nopții

Volodimir Zelenski și-a încurajat poporul și a spus că planurile pe care și le-au făcut rușii nu vor ajunge să se realizeze.

“Suntem un popor care într-o săptămână a distrus planurile inamicului. Ei nu vor avea pace aici. Nu vor avea hrană. Nu vor avea niciun moment de linişte”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei nu a dorit să comenteze informaţiile potrivit cărora ruşii au cucerit câteva oraşe, înclusiv Herson. “Dacă ei au ajuns undeva, este doar temporar. Îi vom da afară”, a subliniat Zelenski.

Acesta a adăugat că luptele afectează moralul soldaţilor ruşi, care încearcă să găsească de mâncare în magazinele alimentare. “Aceştia nu sunt luptătorii unei superputeri. Ei sunt copii confuzi care au fost folosiţi”.

Potrivit declarațiilor făcute de la Zelenski, bilanţul deceselor ruşilor a ajuns la aproximativ 9.000. “Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”, a precizat el.

Volodimir Zelensky, interviu emoționant despre familia sa

După ce Rusia a atacat Ucraina, lui Volodimir Zelensky i s-a propus să părăsească țara de urgență și să fie transportat alături de familia sa într-un alt loc. Însă, cu toate acestea, conducătorul Ucrainei a refuzat vehement acest fapt și a decis să rămână alături de poporul său pentru a lupta împotriva Rusiei.

Așadar, Volodimir Zelensky a devenit unul dintre cei mai apreciați lideri din întreaga lume, iar foarte multe persoane și-au arătat aprecierea față de conducător pe rețelele de socializare, lăudându-l pentru fapta sa și pentru devotamentul de care a dat dovadă.

Președintele se află la Kiev, alături de soldații săi, iar recent, într-un interviu acordat juranliștilor de la CNN, Volodimir Zelensky a vorbit despre situația prin care trece Ucraina în aceste momente, dar și despre familia sa, respectiv despre soția și copiii lui.

„Reporter: Îți poți vedea familia, copiii?

Zelenski: Nu, nu pot.

Reporter: Când a fost ultima dată când i-ai văzut?

Zelenski: Înaintea acestui război. Rectific. Nu înaintea acestui război, ci acum două zile. Adică la mijlocul acestui război”, a fost discuția acestora.

Volodimir Zelensky este căsătorit cu Olena, iar din căsnicia celor doi au rezultat doi copii. Conducătorul Ucrainei și partenera sa au fost colegi de clasă în școala generală, urmând ca după câțiva ani să se îndrăgostească unul de celălalt și să formeze o familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *