Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski întreabă dacă Ucraina va fi în NATO, dar nimeni nu răspunde: „Toată lumea se teme”

Volodimir Zelenski întreabă dacă Ucraina va fi în NATO, dar nimeni nu răspunde: „Toată lumea se teme”

25 feb. 2022, 12:19,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski caută răspuns la întrebarea dacă Ucraina va fi în NATO. În dimineaţa a doua de după atacul Rusiei, preşedintele ucrainean a ţinut un discurs în care a precizat că Ucraina a fost lăsată să se descurce singură.

„Cine este gata să lupte alături de noi? Sincer, nu văd așa ceva. Cine este gata să garanteze aderarea Ucrainei la NATO? Sincer, toată lumea se teme”, a declarat Zelenski.

colaj cu razboiul din Ucraina, explozii, tancuri, bombardamente, fum

Preşedintele Volodimir a transmis populaţiei ucrainene că nu se teme să discute despre această problemă cu Rusia şi eventual, despre un potenţial acord de încetare a focului

Volodimir Zelenski a vrut să ştie dacă Ucraina va fi în NATO

Președintele ucrainean a spus că i-a întrebat pe liderii europeni dacă Ucraina va fi în NATO, dar nu a primit un răspuns.

Preşedintele Zelenski a spus că Rusia a transmis disponibilitatea de a negocia termenii de capitulare ai Ucrainei, care includ Kievul declarându-şi neutralitatea. Preşedintele Volodimir a transmis populaţiei ucrainene că nu se teme să discute despre această problemă cu Rusia şi eventual, despre un potenţial acord de încetare a focului.

„Nu suntem în NATO acum… Trebuie să vorbim despre sfârșitul acestei invazii. Trebuie să vorbim despre o încetare a focului”, a transmis acesta.

Volodimir Zelenski este conştient că deocamdată, Ucraina depinde doar de forţa propriei armate în lupta împotriva ruşilor şi că adevărul este că nu există nici o apartenenţă la NATO în viitorul Ucrainei.

presedintele american Joe Biden in timpul unei declaratii de presa

Președintele SUA, Joe Biden a spus că „nu are de gând” să discute cu președintele rus Vladimir Putin

Biden „nu are de gând” să discute cu președintele Vladimir Putin

Statele Unite ale Americii şi Rusia au fost implicate în decursul ultimelor luni într-o serie de discuţii cu privire la propunerile de securitate prezentate la Moscova. Cererea principală a Rusiei este de fapt o garanţie cum că Ucraina nu va adera niciodată la NATO. Preşedintele Joe Biden a declarat recent că „nu este probabil” că Ucraina să se alăture alintei în viitorul apropiat, dar în acelaşi timp a ignorat cererea Rusiei.

În contextul în care acum rachetele ruseşti lovesc Ucraina, fapt ce determină locuitorii să ajungă în pragul disperării, iar Moscova a clarificat că atacul se referă la aderarea Ucrainei la NATO, preşedintele Biden nu a făcut nici un efort în a face promisiunea de care ar putea depinde sfârşitul războiului.

Mai mult chiar, în declaraţia pe care a dat-o joi, 24 februarie, Biden a spus că „nu are de gând” să discute cu președintele rus Vladimir Putin.

razboi Ucraina, explozii, bombardamente

Preşedintele Zelenski a spus că Rusia a transmis disponibilitatea de a negocia termenii de capitulare ai Ucrainei

Volodimir Zelenski, singur împotriva Rusiei

Tot în cadrul discursului de dimineață, 25 februarie, președintele Volodimir Zelenski a condamnat atitudinea aliaților Ucrainei, având în vedere că mulți s-au declarat solidari cu această cauză, dar se pare că suportul întărzie să mai apară. Totodată, președintele Volodimir îndeamnă rezistența la invazie şi critică aliații pentru că „privesc de la distanță”.

„În această dimineață, ne apărăm singuri țara. La fel ca și ieri, cea mai puternică țară din lume a privit de la distanță”, a declarat preşedintele ucrainean, făcând referire la Statele Unite ale Americii.

Se pare că tot acest război este legat de un subiect sensibil pentru Rusia. Dacă Ucraina va fi in NATO sau nu, ar putea fi cheia pentru încetarea acestei situații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *