Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski îl cheama din nou la discuții pe Vladimir Putin
Volodimir Zelenski îl cheama din nou la discuții pe Vladimir Putin

Volodimir Zelenski îl cheama din nou la discuții pe Vladimir Putin

07 apr. 2022, 22:29,
în Razboi în Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că, cu cât mai repede va avea loc întâlnirea sa directă cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu atât mai puține victime vor exista în războiul ruso-ucrainean.

„Sunt gata să mă întâlnesc cu președintele Putin. Atacul asupra Ucrainei depinde de el, iar sfârșitul războiului depinde de el… Cu cât ne întâlnim mai repede, cu atât vor fi mai puține victime. Victime de ambele părți. Cu cât întâlnirea este mai rapidă, sunt sigur că va fi mai bine”, a spus Zelenski într-un interviu acordat rețelei media indiene Republic Media Network, relatează Ukrinform.

Zelenski se declară dispus să dezbată orice temă

Zelenski a precizat că este pregătit să discute cu Putin pe absolut toate temele. În același timp, printre priorități, el a enumerat încetarea focului, precum și problema Luganskului ocupat temporar, a regiunilor Donețk și a Republicii Autonome Crimeea.

În același timp, Zelenski a subliniat că este pregătit să se întâlnească cu președintele Rusiei, oricât de dificil ar fi după crimele comise de trupele ruse împotriva populației pașnice ucrainene din regiunea Kievului.

„Știu că sunt foarte mulți oameni în interiorul statului nostru care sunt împotriva discuțiilor cu președintele Putin pentru că vedem ce au făcut aici. Înțeleg toate acestea, dar, în calitate de președinte, vreau să pun capăt acestui război și să caut orice măsuri pentru a face acest lucru”, a spus el.

Rusia acuză Ucraina că ar tergiversa negocierile intenționat

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a acuzat astăzi, 7 aprilie, Ucraina, că ar tergiversa negocierile, pentru că a revenit asupra unor propuneri făcute în timpul rundei de negocieri desfășurate la sfârșitul lunii trecute la Istanbul, ceea ce, potrivit Moscovei, ar reprezenta un indiciu că președintele Volodimir Zelenski este controlat de Washington și de către aliații săi, care-l determină să continue luptele, acuzații la care Kievul a răspuns cerând Moscovei să reducă gradul de ostilitate.

La ultimele negocieri, Ucraina a propus garanții de securitate

În cadrul negocierilor desfășurate pe 29 martie, la Istanbul, pentru găsirea unui acord pentru a pune capăt războiului provocat de invazia declanşată de Rusia pe 24 februarie, Ucraina a propus Rusiei ca, în schimbul neutralităţii, să primească garanţii de securitate din partea unui grup de ţări.

O altă propunere formulată de Kiev către Moscova este negocierea într-un termen de 15 ani a statutului peninsulei Crimeea anexată de Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *