Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski este în continuare nemulțumit de armamentul primit de la occident. Cere arme mai rapide

Volodimir Zelenski este în continuare nemulțumit de armamentul primit de la occident. Cere arme mai rapide

20 sept. 2022, 11:20, 6 ,
în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski și-a făcut o obișnuință de a cere armament de la occident. Liderul din Ucraina este în continuare nemulțumit de ajutorul pe care îl primește de la occident și dorește arme mai multe și mai rapide.

Asta în condiţiile în care, doar SUA a trimis ajutor militar în Ucraina în valoare de zeci de miliarde de dolari, iar recent a aprobat o altă schemă de ajutor. Totuși și în SUA există mai multe voci care consideră că ajutorul militar către Ucraina este prea mult. Așadar, mai mulți senatori republicani au cerut sistarea ajutorului către statul afectat de un război injust.

Volodimir Zelenski este nemulțumit și dorește armament mai rapid din occident

Volodimir Zelenski și-a început discursul prin explicarea noilor recuceriri făcute de trupele ucrainiene. Acesta susţine că ocupanții sunt panicați și că armata ucraineană duce bătălii mari pe front. Volodimir Zelenski este în continuare nemulţumit de ajutorul occidentului şi dorește armament mai rapid și mai performant. Acesta a explicat, subtil, faptul că ritmul în care occidentul ajută Ucraina trebuie să fie același cu mișcările de pe front, nu mai lent:

În regiunea Harkov – stabilizăm situaţia, ne menţinem poziţiile. Cu fermitate. Atât de ferm încât ocupanţii intră în panică Ei bine, am avertizat că soldaţii ruşi din Ucraina au doar două opţiuni: să fugă de pe pământul nostru sau să se predea. Colaboratorii au variante similare – fie vor încerca să evadeze, şi rămâne de văzut dacă Rusia îi va lăsa să intre pe teritoriul său. (…). Ritmul de stabilizare în zonele eliberate. Ritmul de mişcare al trupelor noastre. Ritmul restabilirii vieţii normale în teritoriul eliberat. Şi ritmul de sprijin din partea partenerilor. Vorbim despre acest lucru cu sinceritate – ritmul de acordare a ajutorului pentru Ucraina trebuie să corespundă ritmului mişcării noastre. a explicat președintele Volodimir Zelenski.

Desigur, nemulţumirea liderului de la Kiev pare să fie nejustificată în contextul în care țările occidentale livrează echipament militar constant către Ucraina, stârnind nemulţumirea Rusiei.

Rusia ar putea ataca România sau Polonia pentru a se răzbuna pentru ajutorul militar

Ajutorul militar venit dinspre NATO a trezit nemulţumiri la Moscova. În acest context, jurnaliştii de la New York Times au dat publicării un articol în care precizează faptul că Pentagonul și Casa Albă consideră că Rusia ar putea ataca ținte din România și Polonia, pentru a se răzbuna pe ajutorul trimis și să anihileze rutele de tranzit de armament care ia drumul Ucrainei:

” Ei nu știu ce formă ar putea lua acea escaladare. Dar multe dintre opțiunile pentru care se pregătesc sunt sumbre: un bombardament mai nediscriminatoriu al orașelor ucrainene, o campanie de ucidere a unor lideri ucraineni de rang înalt sau un atac asupra centrelor de aprovizionare din afara Ucrainei – situate în țări NATO precum Polonia și România – care canalizează cantități extraordinare. de arme, muniție și echipament militar în țară.” se arată într-un amplu reportaj amplu făcut în NY Times.

Așadar, nemulţumirea lui Volodimir Zelenski referitor la cantitatea de armament care intră în Ucraina ar putea să coste țările NATO extrem de mult. Pe lângă criza energetică și economică, Europa și nu numai, ar putea fi târâte într-un război cu Federația Rusă.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Un clovn care a distrus Ucraina pentru ambitiile sale. Ce era daca respecta acordurile de la Minsk si dadea autonomie Donbasului si nu interzicea limba rusa? Nu mai era razboi. Dar daca a vrut razboi, atunci sa-l faca singur, asa cum l-a pornit. Sa nu tot ceara bani si arme de la vecini.

  • Ne-am saturaaat! Toata ziua războiul lui Zelenski. Avem necazurile noastre prea multe din cauza Ucrainei. Gataaaa este războiul Ucrainei acest actor marioneta cu ucrainienii nu sunt multumiti oricum. Ce dracu mai vor? Nu suntem obligati sa ajutam la infinit ca am ajuns noi in pragul sărăciei insuportabile din cauza Ucrainei.

  • Da-l naibii de pomanagiu.

  • Acordurile de la Helsinki

    Acordurile de la Helsinki (Actul Final de la Helsinki sau Declarația de la Helsinki) au fost semnate la 1 august 1975 la Helsinki (Finlanda) de 35 de state, între care cele două mari puteri (Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii), Canada și toate celelalte state europene, cu excepția Albaniei și Andorrei.
    Declarația asupra principiilor care acționează în relațiile dintre statele participante (cunoscută și sub denumirea de Decalogul) a enumerat următoarele 10 puncte:
    Respectarea drepturilor inerente ale suveranității
    Nerecurgerea la amenințarea sau la folosirea forței
    Inviolabilitatea frontierelor
    Integritatea teritorială a statelor
    Reglementarea pașnică a diferendelor
    Neintervenția în afacerile interne
    Respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale
    Egalitatea în drepturi a popoarelor și dreptul popoarelor de a dispune de ele însele
    Cooperarea între state
    Îndeplinirea cu bună credința a obligațiilor asumate conform dreptului internațional

  • Deci SUA au semnat Acordurile de la Helsinki. Dupa care au atacat : Liban, Grenada, Panama, Nicaragua, Afganistan, Irak, Bosnia-Hertegovina, Serbia, Libia, Siria.
    In ce priveste ”neinterventia in afacerile interne”, sa ne amintim numai de interventiile ambasadorilor americani in politica interna a Romaniei.

  • daca esti troll rus te cred,altfel esti un mujic analfabet,daca iubesti asa mult spatiul rusesc esti liber sa pleci,noua MAJORITATEA nu ne plac rusii,oare de ce romanii isi trimit copii la studii in occident si nu la moscova,oare de ce-si cumpara masini occidentale si nu lada,oare de ce-si fac concediile in vest si nu est,asta e valabil inclusiv ptr rusi.Oare de ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`