Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul Britanic: „Nu vom ceda și nu vom pierde”
Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul Britanic: „Nu vom ceda și nu vom pierde”

Volodimir Zelenski, discurs în Parlamentul Britanic: „Nu vom ceda și nu vom pierde”

08 mart. 2022, 19:15,
în Razboi în Ucraina

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ține o alocuţiune „istorică” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit.

Zelenski se adresează membrilor parlamentului prin legătură video, „prima dată când se întâmplă acest lucru în Cameră”, în timp ce activităţile parlamentare oficiale sunt suspendate, potrivit unui comunicat de presă al Camerei Comunelor, publicat luni.

Preşedintele Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, a dat curs acestei cereri şi a afirmat: „Fiecare parlamentar doreşte să audă direct de la preşedinte ce are de zis, care ne va vorbi în direct din Ucraina, aşa că aceasta este o oportunitate importantă pentru Cameră”.

„Mă adresez tuturor oamenilor din Regatul Unit și tuturor oamenilor din această țară cu o istorie mare. Ma adresez vouă ca un cetățean și ca un președinte al unei țări mari.

Mi-ar plăcea să vă spun despre cele 13 zile de război, un război pe care nu l-am pornit și nu l-am dorit noi. Totuși, trebuie să purtăm acest război pentru că nu vrem să pierdem ce este al nostru, țara noastră, Ucraina, în același fel în care voi, la un moment dat, nu ați vrut să vă pierdeți țara când naziștii au început să atace țara voastră”, sunt cuvintele cu care și-a început președintele Ucrainean discursul.

Acesta a continuat amintind ororile prin care Ucraina a trecut în fiecare zi de război, timp de 13 zile.

Referindu-se la soldații ruși, Zelenski a declarat că aceștia nu au fost torturați, ci doar capturați, precizând că ucrainenii au rămas umani în vreme de război.

„Cred că oricine poate auzi că oamenii nu au apă sau că în aceste 15 zile peste 50 de copii au fost uciși. Aceștia sunt copii care ar fi putut trăi, dar oamenii aceștia i-au luat de pe pământ.

Ucraina nu și-a dorit să devină mare, ucrainenii au devenit mari în timpul acestor zile de război. Suntem țara care salvează oameni, în ciuda faptului că trebuie să ne luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume.

Și doresc să vă reamintesc cuvintele pe care Marea Britanie le-a auzit deja și care sunt atât de importante: noi nu vom renunța și nu vom pierde, noi vom lupta până la sfârșit pe mare, pe calea aeriană, vom continua să luptăm pentru țara noastră, indiferent de costuri.

Vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe maluri, pe străzi. Doresc să adaug că vom lupta pe malurile diferitelor râuri, precum Nipru și că avem nevoie de ajutorul dvs, de ajutorul țărilor civilizate. Suntem recunoscători pentru acest ajutor, sunt foarte recunoscător ție Boris, te rog să sporești presiunea sancțiunilor la adresa acestei țări și te rog recunoaște această țară ca un stat terorist. Și te rog asigură-te că cerul Ucrainei este sigur.  Transmit toate cele bune ucrainenilor și Marii Britanii”, a afirmat Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`