Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski, despre uciderea fiicei lui Dughin: „Nu ne interesează”
Volodimir Zelenski, despre uciderea fiicei lui Dughin: „Nu ne interesează

Volodimir Zelenski, despre uciderea fiicei lui Dughin: „Nu ne interesează”

23 aug. 2022, 20:42, 16 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că Ucraina nu este responsabil pentru uciderea jurnalistei ruse Daria Dugina. Președintele susține că Daria nu este responsabilitatea lor, deoarece nu este cetățean al Ucrainei și nu îi interesează.

„Cu siguranță nu este responsabilitatea noastră. Nu este un cetățean al țării noastre, nu ne interesează. Și ea nu se afla pe teritoriul ucrainean”, a declarat Zelenski în cadrul unei conferințe de presă după forumul Platformei Crimeea, care a fost difuzat pe canalul YouTube de către biroul prezidențial ucrainean.

FSB din Rusia a anunțat că Daria a fost asasinată de serviciile speciale ucrainene

Dughina a murit în seara zilei de 20 august, când mașina sa a explodat pe autostrada Mozhaiskoye, în apropiere de satul Bolshiye Vyazemi, districtul Odintsovo, în apropiere de Moscova.

La 22 august, Centrul de relații publice al FSB din Rusia a anunțat că asasinarea Dariei Dugina a fost elucidată. Potrivit agenției, aceasta a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, iar autorul a fost cetățeanul ucrainean Nataliya Vovk, care a fugit în Estonia după comiterea crimei.

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă pe loc, la fel și șoferul care conducea mașina.

Media apropiată Kremlinului susține că a fost vorba despre detonarea unei bombe artizanale și precizează că Aleksandr Dughin, „filosoful cunoscut pentru vederile sale antiucrainene” – nu era în mașină și este teafăr. Pe rețelele sociale au început să circule imagini în care se vede mașina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap.

Daria Dughina înmormântată la Moscova, iar Alexander Dughin, în lacrimi

Politicieni de rang înalt, colegi naționaliști și prieteni au trecut marți dimineață pe lângă sicriul de lemn întunecat al lui Duginei într-o sală a centrului TV din Moscova pentru a-și lua rămas bun, a depune flori și a transmite condoleanțe părinților ei care stăteau în apropiere. O fotografie mare alb-negru a femeii decedate, în vârstă de 30 de ani, care a lucrat ca jurnalist și comentator media naționalist, atârna pe un perete negru în spatele sicriului ei, în timp ce cânta muzică sumbră, relatează Reuters.

Tatăl ei, Alexander Dughin, în vârstă de 60 de ani, care susține de ani de zile crearea unui nou imperiu rus care să absoarbă teritoriul unor țări precum Ucraina, le-a spus că fiica sa a murit pentru Rusia.Un Alexander Dugin vizibil tulburat, a spus:

Dacă moartea ei tragică a atins pe cineva, ea i-ar fi cerut să apere Ortodoxia sacră (rusă), poporul și Patria. Ea a murit pentru Rusia, în patria-mamă și în prima linie care nu este în Ucraina, ci aici. a spus Dughin.

Comentarii
  • Corect ce l intereseaza o trompeta pulerista

  • Aleksander Dughin este autorul de facto al strategiei ucrainene a lui Putin. Iar un exemplu ar fi acela că ”modul în care el a folosit în 2013 și 2014 termenul «Novorossiya» (Noua Rusie) pentru teritoriile din estul Ucrainei au fost reflectate la scurt timp după aceea în limbajul propagandist al lui Putin care susținea ocuparea Crimeei”.Iata ce spunea Dughin “Suveranitatea Ucrainei reprezintă un factor extrem de negativ pentru geopolitica Rusiei şi poate conduce, în principiu, foarte uşor la un conflict militar.Ucraina ca stat independent cu anumite ambiții teritoriale constituie o amenințare enormă pentru întreaga Eurasia și, fără o soluționare a problemei ucrainene, este lipsit de sens să vorbim despre geopolitica continentală.Avînd în vedere faptul că o simplă integrare a Moscovei şi Kievului este imposibilă și nu va duce la o structură geopolitică stabilă, Moscova va trebui să se implice în mod activ în reorganizarea spațiului Ucrainei în conformitate cu singurul model geopolitic logic şi natural.Visului unificarii europene, imbratisat de revolutionarii ucrainieni, sustinut de democratii rusi, Putin ii opune, in traditia stalinismului, a pan-slavismului si a eurasianismului, propriul sau vis, o Uniune dominata de Rusia vesnica. Cine nu intelege ca miza actualului moment este viitorul Europei, indeosebi al Europei de Est si Centrale, deci si al Romaniei, sufera de orbire geopolitica si abulie morala.

  • canta la alta masa

  • as canta da-s ocupate cu alde tine care sug pwla la orci!

  • Anonimule, ești un țigan borat și prost tare. Faci laba cu prezervativ, cu poza cretinului mondial, Zelinschi in fata ta de jigodie tuciurie.

  • Comentariul dumitale (10:40 a.m.) suferă de patru erori : două erori de natură istorică, și două erori de logică. Nu mă mir. Dumneata nu faci decât să-l citezi pe Vladimir Tismăneau, fiul nomenclaturistului Leonte Tismăneanu (născut Leonid Tisminețki).

    Pentru cei care nu știu: între 1938 și 1948, Leonid Tisminețki a fost redactor la secția română a postului de radio „Moscova”, coleg fiind cu Leonte Răutu, Ana Pauker și Vasile Luca. În 1948 este trimis în România, își schimbă numele, este numit redactor-șef al Editurii de Stat pentru Literatură Politică și șef al catedrei de marxism-leninism la Universitatea București. In 1960 a fost exclus din PMR pentru că s-a pronunțat împotriva dezvoltării industriei în România. La presiunea Moscovei, a fost reprimit în PMR în 1964.

  • V. Tismăneanu este un personaj controversat. Nu-l cunosc personal, dar “operele” sale, pline de erori logice și de concluzii convenabile, mă fac să fiu de acord cu Paul Goma și Tom Gallagher.
    Tismăneanu a fost numit de Băsescu în fruntea Comisiei pentru Analiza Dictaturii Comuniste. Tismăneanu l-a cooptat și pe Paul Goma, dar după câteva zile l-a exclus. Cuvintele lui Goma : “Nu, Vladimir Tismăneanu nu este deloc omul potrivit la locul potrivit.” Citiți “Despre Tismăneanu în 11 puncte” – o găsiți pe internet. Merită.
    Gallagher – un universitar frecventabil – îl descrie pe Tismăneanu ca pe un personaj obișnuit să stea cu fundul “în mai multe luntri”. Gallagher s-a opus deschis acțiunilor lui Tismăneanu de a înființa o “rețea de tip patron-client” prin care să controleze tot ce apare legat de istoria contemporană a României.

  • Prima eroare istorică.
    Termenul Novorusia nu este invenția lui Dugin și nici a unui alt om contemporan nouă. Geografic, Novorusia desemnează teritoriul din Nordul Mării Negre, care, până în la începutul secolului XVIII a aparținut Hanatului Crimeii, fiind apoi cucerit de Imperiul Rus. Guvernoratul Novorusiei este înființat în 1764.
    De ce teritoriul se numește Novorusia și nu altfel? Să ne amintim că principala activitate economică a nobililor tătari era raidul de jaf (çapul), în cursul căruia, pe lângă bunuri, erau capturați mii de sclavi, majoritatea fiind slavi ruși. Treptat, slavii au devenit majoritari în acel teritoriu, acesta fiind și unul din motivele războiului declanșat de ruși atunci.

  • A doua eroare istorică.
    Eurasianismul nu este este invenția lui Dugin și nici a lui Putin. In esență, eurasianismul este un curent social-filosofic identitar, cristalizat la începutul secolului trecut, care în esență spune că Rusia nu este nici europeană, nici asiatică, ci un mix care o face o civilizație de sine stătătoare. De remarcat că acest curent, ale cărui rădăcini sunt în timpurile lui Petru cel Mare, a străbatut veacurile practic nealterat de regimurile politice din Rusia. Dugin nu a făcut decât să-l rescrie în termeni contemporani.

  • Prima eroare de logică.
    Pentru a nu intra în termeni de specialitate, voi reproduce sintetic “raționamentul” lui Tismăneanu:
    Premisa 1 : Dugin a scris câteva cărți de filosofie socială – printre altele – în care conceptul Dasein (Marin Heidegger) este adaptat și transformat într-un concept socio-politic conservator pan-slavist.
    Premisa 2 : Rusia are o strategie geo-politică.
    Concluzie : Strategia geo-politică a Rusiei este opera lui Dugin.
    Prostii. Strategia geo-politică a unui stat nu poate fi opera unui filosof. Sunt prea mulți factori la care un filosof, oricât de genial ar fi, nu se pricepe deloc. Dugin nu face excepție. Și nici Tismăneanu.
    Nu există stat care să acționeze în baza indicațiilor date de un filosof.

  • A doua eroare de logică.
    Facem abstracție de “floricelele” ideologice pictate de Tismăneanu și analizăm finalul:
    Premisa 1 : Elitele ruse au visul unificării europene.
    Premisa 2 : Putin are visul “euroasianismului”.
    Concluzie : Euroasianism = dominarea Europei.
    Prostii.
    Unu. Care unificare europeană? Rusia se întinde până la Pacific. Dacă ne referim la integrarea în UE doar a părții europene, atunci ne referim la un alt vis : prometeismul mareșalului Pilsudski, care, în esență înseamnă dezemembrarea Rusiei. Asta visează elitele ruse? Asta visa tatăl lui Tismăneanu când lucra la radio Moscova?
    Doi. Eurasianismul nu este un vis, ci un curent identitar, deci nicicum expansionist. L-am explicat mai sus.
    Trei. Nu este o confruntare între vise. Este o confruntare economico-militară. Și nu între elitele ruse și Putin, ci între SUA și Rusia, UE fiind spectatorul care plătește și costurile și ponoasele confruntării.

  • „Filosofule” manca-ti-as creerii tai de filosof sa-nteleg ca esti un „duginist”ratacit pe plaiuri mioritice,zii daca esti rus te-nteleg,alfel vorba lui Jan-labarul canta la alta masa! Iar ceea ce am spus mai sus se vede azi in razboiul purtat de orci si atrocitatile acestuia!

  • Din moment ce Tismăneanu este o lumină pentru dumneata, te ințeleg. Mai mult nu poți.

  • Mai multe despre acest bufon periculos ne-ar putea spune, dându-și ochii peste cap ca de obicei, omniștientul Călin Georgescu, amic de tatami al lui Putin, fost aghent diversionist al regimului orc la ONU (și dat afara cu șuturi în dos de acolo), și actual saltimbanc politic romăn în simbria Moscovei – cel care l-a adus pe Dughin să cuvânteze și în Românica. Simion si Soșoacă, alte cozi de joagăr rusesc, știu și ei câte ceva despre recomandările de unire cu Basarabia (recte Rusia, în proiectul de filon ortodox Eurasia) făcute de acest râs-Putin…

  • teteristul marek

    coane qwerty, nu da margaritare la porci. multzam de postari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *