Prima pagină » International » Volodimir Zelenski consideră că Vladimir Putin este vinovat de incidentul de pe aeroportul din Daghstan, unde zeci de persoane au agresat pasageri evrei – VIDEO

Volodimir Zelenski consideră că Vladimir Putin este vinovat de incidentul de pe aeroportul din Daghstan, unde zeci de persoane au agresat pasageri evrei – VIDEO

30 oct. 2023, 12:16,
BZI.ro, în International

Poliţia rusă a anunţat luni, 30 octombrie 2023, faptul că a arestat 60 de persoane suspectate că au luat cu asalt duminică seara, 29 octombrie 2023, aeroportul din Mahacikala, capitala republicii ruse Daghestan, cu majoritate musulmană.

În acest context, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este de părere că pentru evenimentele produse în capitala Republicii Daghestan, mai precis tentativa de agresare a pasagerilor evrei sosiți cu un avion de la Tel Aviv, responsabili sunt Rusia și Vladimir Putin.

”Videoclipuri îngrozitoare din Mahacikala, Rusia, unde o mulțime furioasă a intrat în aeroport în căutarea cetățenilor israelieni în zborul din Tel-Aviv. Acesta nu este un incident izolat în Makhachkala, ci mai degrabă o parte a culturii larg răspândite a urii față de alte națiuni a Rusiei, care este propagată de televiziunea de stat, experți și autorități. Ministrul rus de externe a făcut o serie de remarci antisemite în ultimul an. Președintele Rusiei a folosit și insulte antisemite. Pentru propaganda rusă de la televiziunea oficială, retorica urii este o rutină. Chiar și cea mai recentă escaladare din Orientul Mijlociu a provocat declarații antisemite din partea ideologilor ruși. Antisemitismul rusesc și ura față de alte națiuni sunt sistemice și adânc înrădăcinate. Ura este ceea ce determină agresivitatea și teroarea. Trebuie să lucrăm cu toții împreună pentru a ne opune urii”, a scris Zelenski pe X.

Un aeroport din Daghestan a fost luat cu asalt după aterizarea unui avion din Israel

Vă aducem aminte faptul că mai mulți bărbaţi au invadat duminică seara, 29 octombrie 2023, pista şi terminalul aeroportului rusesc, în căutarea de pasageri sosiți din Israel, în plină tensiune în multe părţi ale lumii în contextul campaniei de represalii declanşate de Israel în Gaza după atacul Hamas din 7 octombrie.

Conform unui comunicat al Ministerului de Interne rus, aproximativ zece poliţişti au fost răniţi în scandalul de la aeroport, iar doi dintre ei au fost internați.

„Peste 150 de participanţi activi la tulburări au fost identificaţi, 60 dintre ei au fost reţinuţi”, a afirmat ministerul, precizând că în prezent au loc operaţiuni de căutare pentru identificarea tuturor celor au luat parte la asalt.

Imaginile virale arată cum zeci de oameni au urcat pe acoperişul aeroportului şi au intrat pe piste. Înregistrările de pe rețelele sociale arată zeci de oameni care doboară bariere și forțează porţile terminalului. Într-una dintre filmări poate fi observat un bărbat pe una dintre aripile unui avion al companiei ruse Red Wings.

Înainte de a intra în terminal, mai mulţi manifestanţi au încercat şi să verifice paşapoartele persoanelor care ieşeau din aeroport, pentru a-i găsi pe cetăţenii israelieni.

Pentru o scurtă perioadă de timp, aeroportul a fost închis și toate avioanele cu destinaţia Mahacikala, în regiunea Daghestan, au fost redirecţionate către alte aerogări, a anunţat autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia.

„În urma intruziunii unor necunoscuţi în zona de trafic a aeroportului din Mahacikala, s-a decis să închidem temporar aeroportul pentru sosiri şi plecări”, a precizat Rossaviaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *