Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski aşteaptă un „dialog” cu oficialii de la Beijing pe tema iniţiativelor de negocieri
Volodimir Zelenski aşteaptă un „dialog

Volodimir Zelenski aşteaptă un „dialog” cu oficialii de la Beijing pe tema iniţiativelor de negocieri

21 mart. 2023, 21:00,
în Razboi în Ucraina

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat marţi seară că aşteaptă „dialog” cu administraţia de la Beijing pe tema iniţiativelor de negocieri, în contextul în care preşedintele Chinei, Xi Jinping, se află în vizită în Rusia, anunță Mediafax.

„Noi am propus Chinei să devină un partener” pentru soluţionarea conflictului.

„Noi invităm China la dialog, aşteptăm un răspuns. Primim semnale, dar nimic concret”, a afirmat Volodimir Zelenski, citat de cotidianul Le Monde.

Vladimir Putin spune că Ucraina şi Occidentul nu vor accepta planul de pace propus de Beijing

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat marţi că a avut discuţii „foarte importante” cu omologul său chinez, Xi Jinping, privind perspectivele relaţiilor bilaterale, dar a admis că Ucraina şi Occidentul nu vor accepta planul de pace propus de Beijing.

„Noi apreciem că numeroase puncte ale planului de pace propus de China pot servi ca bază pentru soluţionarea pe cale paşnică, atunci când vor fi pregătiţi Occidentul şi Kievul. Cu toate acestea, nu observăm în acest moment disponibilitate în acest sens din partea lor”, a precizat Vladimir Putin după întâlnirea cu Xi Jinping.

Peskov: „Washingtonul şi capitalele europene nu vor permite Kievului să intre în negocieri de pace”

SUA şi ţările europene sunt hotărâte să nu permită Ucrainei să intre în discuţii de pace, spre deosebire de Rusia şi China, a acuzat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în condiţiile în care liderul chinez Xi Jinping i-a prezentat lui Vladimir Putin la Moscova planul său de pace pentru Ucraina.

„Washingtonul, capitalele europene, dar în primul rând Washingtonul este hotărât să nu permită niciun pretext pentru a intra în negocieri de pace. Pur şi simplu nu permit Kievului nici măcar să se gândească (la asta)”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, într-un interviu acordat emisiunii „Moscova. Kremlin.Putin” de la postul de televiziune Rossia-1, relatează agenţia rusă TASS.

Potrivit lui Dmitri Peskov, astfel de declaraţii ale Occidentului sunt tratate la Kremlin „ca o realitate cu care trebuie să trăim”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *