Prima pagină » International » Volodimir Zelenski are coronavirus. Cum se simte liderul Ucrainei
Volodimir Zelenski are coronavirus. Cum se simte liderul Ucrainei

Volodimir Zelenski are coronavirus. Cum se simte liderul Ucrainei

10 nov. 2020, 10:09,
în International

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski are coronavirus. Acesta se alătura galeriei preşedinţilor care au fost infecati cu noul coronavirus. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de luni de către președinția ucraineană.

„Șeful statului se simte bine și va continua să-și îndeplinească îndatoririle de la distanță, în izolare,” potrivit sursei citate.

Volodimir Zelenski are coronavirus

Zelenski a postat şi el un mesaj pe Twitter în care a spus că se va autoizola și va continua să lucreze de la distanță în timp ce se va recupera de virus.

„Nu există oameni norocoși pentru care #COVID19 să nu reprezinte o amenințare. În ciuda tuturor măsurilor de carantină, am primit un rezultat pozitiv la test. Mă simt bine și iau multe vitamine. Promit să mă izolez, dar continui să lucrez. Voi depăși COVID19 la fel ca majoritatea oamenilor. Va fi bine!”, a scris Zelensky pe Twitter.

Câte cazuri s-au înregistrat în Ucraina

Numărul de persoane infectate a crescut şi în Ucraina acolo unde odată cu sosirea toamnei a ajuns la peste 10.000 de cazuri pe zi, pentru prima dată în această lună. De când a început pandemia în Ucraina s-au înregistrat sub o jumătate de milion de infecții.

Volodimir Zelenski are coronavirus, iar anul trecut a ţinut prima pagină a mai multor ziare după ce a dezvăluit că Donald Trump i-a cerut lui și guvernului ucrainean să deschidă o anchetă politică asupra fostului vicepreședinte Joe Biden cu privire la presupuse acțiuni de corupție care îl implicau pe fiul său, Hunter, în Ucraina.

Volodimir Zelenski a câștigat în aprilie 2019 alegerile prezidențiale din Ucraina, învingându-l cât se poate de clar pe președintele în exercițiu de atunci Petro Poroșenko.

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, a fost în aceeaşi situaţie

Volodimir Zelenski a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, iar în aceeaşi situaţie a fost şi Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei.

Pe 7 iulie, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a anunţat la un post de televiziune local că prezintă semne specifice noului tip de coronavirus. Politicianul a declarat că și-a făcut un test pentru acest virus. Rezultatul testului preşedintelui Braziliei a fost făcut public. Jair Bolsonaro era infectat cu Covid-19.

“Rezultatul testului este pozitiv. Nu este un motiv de panică. Viaţa merge înainte. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru viaţa mea şi pentru rolul cu care m-a înzestrat pentru a decide viitorul acestei naţiuni numită Brazilia “, a declarat atunci şeful statului.

Deși era infectat cu COVID-19, președintele brazilian Jair Bolsonaro le-a cerut oamenilor de afaceri să „atace puternic” împotriva guvernatorului Joao Doria, care pledează pentru măsuri de izolare contra coronavirusului în statul său Sao Paulo, locomotiva economică a Braziliei.

Președintele brazilian a apărut în mod repetat în public fără a purta mască, strângând mâna suporterilor și luând băi de mulțime. El a mai criticat în mod dur liderii locali pentru restricțiile impuse și a afirmat că impactul economic provocat de carantină va produce mai mult rău decât virusul.

Asociația Presei din Brazilia a anunțat că îl va da în judecată pe președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, după ce acesta i-a expus pe jurnaliști infecției cu noul coronavirus pentru că și-a dat jos masca în timpul unei conferințe de presă, relatează CNN.

„Țara nu poate privi în continuare fără să reacționeze acest comportament care este mai mult decât iresponsabil și constituite infracțiuni clare împotriva sănătății publice”, a spus președintele asociației, Leandro Magalhaes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *