Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski acuză Rusia pentru inflația din Europa
Volodimir Zelenski acuză Rusia pentru inflația din Europa

Volodimir Zelenski acuză Rusia pentru inflația din Europa

07 apr. 2022, 17:14,
în Razboi în Ucraina

”Cei care aleg războiul” şi ”şantajează Europa cu o criză economică şi energetică pierd întotdeauna”, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, joi, în faţa Parlamentului Greciei, conform CNN. De asemenea, liderul ucrainean a mai subliniat că ”penuria de energie devine o nouă realitate” în Europa, iar Moscova ”face tot posibilul pentru a cauza inflaţia pentru mulţi oameni”, relatează News.ro.

Zelenski a îndemnat Parlamentul elen prin intermediul unei videoconferinţe să ”facă mai mult” şi să îşi folosească ”oportunităţile ca membru al Uniunii Europene pentru a organiza salvarea Mariupolului”.

”Cei care aleg războiul pierd întotdeauna. Cei care încearcă să priveze o ţară de independenţa sa şi de integritatea ei teritorială pierd întotdeauna. Cei care şantajează Europa cu o criză economică şi energetică pierd întodeauna” a spus el.

Zelenski a subliniat că acţiunile Rusiei nu au fost îndreptate doar către Ucraina, ci şi către Europa.

Rusia încearcă să se asigure că ”penuria de energie devine o nouă realitate pe acest continent”, a continuat liderul ucrainean, adăugând că Moscova ”face tot posibilul pentru a cauza inflaţia pentru mulţi oameni”.

Preşedintele ucrainean a cerut, de asemenea, blocarea tuturor băncilor ruse din sistemul financiar mondial.

”În timp ce trupele ruse blochează oraşele paşnice şi ne deportează oamenii, nicio bancă rusă nu are dreptul de a câştiga bani în sistemul financiar mondial. Trebuie blocate. Toate (n.r. băncile) trebuie blocate şi nu doar unele dintre ele”, a mai precizat şeful statului ucrainean.

El a adăugat că ”nicio navă rusă nu ar trebui să aibă posibilitatea de a intra în vreo parte a lumii democratice”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *