Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile inumane în care trăiesc oamenii din Mariupol

Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile inumane în care trăiesc oamenii din Mariupol

23 mart. 2022, 10:37,
în Razboi în Ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile în care trăiesc oamenii din Mariupol. Acesta a declarat că aproximativ 100.000 de oameni se află în oraşul-port, unde trăiesc în condiţii inumane, pe fondul bombardamentelor ruseşti.

„În oraş sunt aproximativ 100.000 de oameni. În condiţii inumane. Într-un blocaj complet. Fără hrană, fără apă, fără medicamente. Sub bombardament constant”, a precizat el în într-un mesaj postat pe retelele de socializare.

Volodimir Zelenski oamenii din Mariupol, cladire din Ucraina distrusa de bombardamentele rusesti

Președintele Zelenski a mai adăugat că eforturile de salvare a civililor din Mariupol prin coridoarele umanitare au fost întrerupte de „bombele ruseşti şi teroarea deliberată”

Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile în care trăiesc oamenii din Mariupol

Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile inumane în care trăiesc oamenii din Mariupol. Acesta a mai adăugat că eforturile de salvare a civililor din Mariupol prin coridoarele umanitare au fost întrerupte de „bombele ruseşti şi teroarea deliberată”, completând cu informaţia conform căreia o coloană umanitară a fost capturată de Rusia marţi, 22 martie, adăugând că lucrătorii guvernamentali ucraineni şi şoferul lor de autobuz au fost luaţi prizonieri.

„În ciuda tuturor dificultăţilor, 7.026 de civili au fost evacuaţi”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Volodimir Zelensky a adăugat că Ucraina a primit peste 100.000 de tone de ajutor umanitar în ultimele două săptămâni. El a mai spus că noi sancţiuni occidentale vor fi dezvăluite împotriva Rusiei săptămâna aceasta, când liderii mondiali vor participa la o conferinţă NATO la Bruxelles.

„Vom munci, ne vom lupta în orice fel putem. Până la sfârşit. Cu curaj. Peste tot. Cu energie deplină. Pentru rezultat. Cu toată puterea noastră. Şi nu vom obosi. Ne vom odihni când vom câştiga”, a mai spus preşedintele Ucrainei.

Zelenski a mai precizat că a vorbit marţi, 22 martie, cu Papa Francisc şi l-a invitat să viziteze Ucraina.

„Cred că vom putea organiza această vizită importantă, care ne va sprijini fără echivoc pe fiecare dintre noi, pe fiecare dintre ucraineni”, a spus el.

Volodimir Zelenski oamenii din Mariupol, bloc de locuinte distrus de bombardamentele rusesti

Președintele Ucrainei a precizat că o coloană umanitară a fost capturată de Rusia marţi, 22 martie, adăugând că lucrătorii guvernamentali ucraineni şi şoferul lor de autobuz au fost luaţi prizonieri

Soldații ruși, probleme pe mai multe planuri în Ucraina

Într-o altă ordine de idei, după ce s-a aflat faptul că soldații ruși nu ar avea mâncare, acum a apărut o nouă informație referitoare la condițiile la care sunt supuși aceștia. Igor Lutsenko, unul dintre militarii ucraineni care apără orașul Kiev, a postat pe rețelele de socializare o informație potrivit căreia rușii fură covoare ca să se încălzească noaptea, când temperaturile sunt sub zero grade Celsius.

„Nu e nici o glumă. Ocupanții fură covoare din clădirile din apropierea aeroportului Gostomel”, a scris Luțenko.

Totodată, potrivit unor rapoarte ale serviciilor ucrainene și occidentale, se pare că armata lui Vladimir Putin s-ar confrunta și cu mai multe probleme de logistică și aprovizionare.

Volodimir Zelenski oamenii din Mariupol, soldati rusi capturati, copii ce par a fi soldati rusi trimisi la razboi in Ucraina

Încă din primele zile de când a pornit conflictul armat în Ucraina, tot mai mulți soldați ai armatei ruse au declarat, într-o conferință de presă, că doresc ca actele teroriste să înceteze

Pe de altă parte, încă din primele zile de când a pornit conflictul armat în Ucraina, tot mai mulți soldați ai armatei ruse au declarat, într-o conferință de presă, că doresc ca actele teroriste să înceteze.

„Vreau să-i spun comandantului nostru șef să oprească actele teroriste din Ucraina, deoarece când ne vom întoarce ne vom ridica împotriva lui”, „Sunt mulți ca noi aici. Mai devreme sau mai târziu, vom veni acasă”, „Știu că în unitatea mea, ei sunt total împotrivă”, sunt doar câteva dintre mărturiile soldaților ruși.

De asemenea, în contextul situației din teren a războiului din Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit despre condiţiile în care trăiesc oamenii din Mariupol, fără apă, fără hrană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *