Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE – FOTO

Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE – FOTO

28 feb. 2022, 18:44,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, deși mai multe state din Uniune se opun că Ucraina să facă parte din cea mai puternică alianță economică mondială.

„Astăzi am semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Sunt destul de sigur că e real”, a transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Potrivit unor informații neoficiale publicate de PAP, președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa marți la o sesiune extraordinară a Parlamentului European la Bruxelles fie online, fie va trimite un mesaj video membrilor PE .

Duminică, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se dorește primirea Ucrainei în Uniune.

„Ucraina este una dintre noi și ne dorim să fie în Uniunea Europeană”, a transmis președintele Comisiei.

Cu toate acestea, președinta CE nu a sugerat că Ucraina ar putea adera în urma unor proceduri de urgență.

Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat într-un interviu acordat mai multor agenții de presă, inclusiv PAP, că Comisia Europeană și Consiliul vor trebui să ia o decizie în această chestiune.

„Guvernul lui Zelenski și autoritățile ucrainene se străduiesc să adere la UE de ceva vreme”, a spus Michel. După cum a adăugat el, există diferite poziții pe această temă în țările UE, care au fost exprimate la ultima sesiune a Consiliului European.

„Comisia Europeană va trebui să adopte o poziție oficială imediat ce va primi această solicitare. Aceasta înseamnă că și Consiliul va trebui să prezinte o poziție. Cred că dezbaterea pe această temă va avea loc în curând”, a subliniat el.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *