Prima pagină » Razboi în Ucraina » Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr. De ce s-a recurs la această măsură de protecție

Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr. De ce s-a recurs la această măsură de protecție

25 feb. 2022, 16:14,
în Razboi în Ucraina

După acuzaţiile aduse la adresa NATO, Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr. Toate acestea se datorează înaintării Rusiei pe teren ucrainean, rușii punând stăpânire pe Kiev.

Acum, autoritățile din Ucraina par să cedeze. Președintele Zelenski a făcut astăzi o referire asupra faptului că evenimentele de acum sunt similare cu cele din timpul celui de al doilea Război Mondial.

presedintele ucrainean Volodimir Zelinski

Volodimir Zelenski a cerut Rusiei negocieri pentru a putea opri atacurile

Volodimir Zelenski, ascuns într-un buncăr

Decizia de a-l ascunde pe Volodimir Zelenski într-un buncăr vine după ce Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a declarat vineri, 25 februarie că obiectivul invaziei ruse în Ucraina este de a-i „elibera” pe ucraineni „de opresiune”. Acesta lăsând să se înţeleagă că Moscova intenţionează să răstoarne actuala putere ucraineană.

Astfel, după ce Volodimir Zelenski a cerut Rusiei negocieri pentru a putea opri atacurile, acesta a primit rapid răspunsul. Serghei Lavrov a afirmat că Rusia este pregătită să accepte negocieri cu Ucraina, dar doar dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă.

„Noi suntem pregătiţi pentru negocieri, în orice moment, prin condiţia ca forţele armate ucrainene să asculte apelul nostru şi să depună armele”, a declarat Serghei Lavrov .

presedinele ucrainean Volodimir Zelenski

Decizia de a-l ascunde pe Volodimir Zelenski într-un buncăr vine după ce Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a declarat că obiectivul invaziei ruse în Ucraina este de a-i „elibera” pe ucraineni „de opresiune”

Aderarea Ucrainei la NATO, motiv de război

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus ăn declarația din această dimineață, 25 februarie că i-a întrebat pe liderii europeni dacă Ucraina va fi în NATO, dar nu a primit un răspuns.

Despre disponibilitatea Rusiei de a negocia termenii de capitulare a Ucrainei, președintele Zelenski a precizat că unul dintre termenii impuși de aceasta este declararea neutralității Kievului. Preşedintele Volodimir a mai transmis populaţiei ucrainene că nu se teme să discute despre această problemă cu Rusia şi eventual, despre un potenţial acord de încetare a focului.

„Nu suntem în NATO acum… Trebuie să vorbim despre sfârșitul acestei invazii. Trebuie să vorbim despre o încetare a focului”, a transmis acesta.

Președintele Volodimir este conştient că deocamdată,  în lupta contra rușilor,Ucraina depinde doar de forţa propriei armate şi că adevărul este că nu există nici o apartenenţă la NATO în viitorul Ucrainei.

presedintele rus Vladimir Putin

Rusia este pregătită să accepte negocieri cu Ucraina, dar doar dacă armata ucraineană încetează să opună rezistenţă

Bilanțul dezastrelor provocate de ruși în prima zi a atacului

După prima zi de atac asupra Ucrainei, generalul rus a menționat în ultima sa intervenţie despre distrugerea a 74 de instalaţii terestre ale infrastructurii militare ucrainene, inclusiv 11 aerodromuri, trei posturi de comandă, o bază navală, 18 staţii radar şi sisteme de apărare antirachetă S-300 şi Buk-M1, precum şi a unui elicopter de atac şi a patru drone turceşti Bayraktar.

De asemenea, lovituri în profunzime asupra infrastructurii militare ucrainene au atins capitala Kiev, oraşul Kramatorsk (din est), unde se află cartierul general al armatei ucrainene, Harkov, al doilea oraş al ţării, oraşul Odesa de pe ţărmul Mării Negre şi Mariupol, oraşul cel mai apropiat de zona frontului din Donbas, estul separatist prorus al Ucrainei.

După acuzaţiile aduse la adresa NATO din această dimineață și declarația Kremlinului asupra intențiilor ce stau la baza atacului din Ucraina, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost ascuns într-un buncăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`