Prima pagină » Actualitate » Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa. Întâlnire cu Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz – LIVE VIDEO
Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa. Întâlnire cu Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz - LIVE VIDEO

Volodimir Zelenski a ajuns în Franţa. Întâlnire cu Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz – LIVE VIDEO

08 feb. 2023, 23:20,
în Actualitate

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit pe aeroportul Orly din Paris, potrivit guvernului francez. Volodimir Zelenski fost întâmpinat de ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu.

Zelenski se va îndrepta către Palatul Elysee pentru o întâlnire cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

Volodimir Zelenski a declarat că Macron „s-a schimbat”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că omologul său francez Emmanuel Macron „s-a schimbat” şi există acum o „încredere reală” între ei doi, potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, informează Agerpres.

„Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta. La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal. Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi”, a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Rishi Sunak nu exclude trimiterea de avioane Ucrainei

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a declarat miercuri că nimic nu este exclus în ceea ce privește trimiterea de avioane Ucrainei pentru a lupta împotriva Rusiei, adăugând că pregătirea piloților ucraineni a fost primul pas pentru ca aceștia să poată folosi astfel de avioane.

La celălalt pol, Rusia a avertizat Londra că dacă va trimite avioane de luptă Kievului, acest lucru va avea „consecințe asupra întregii lumi, relatează Reuters.

„Primul pas pentru a putea oferi aeronave avansate este să avem soldați sau aviatori capabili să le folosească. Acesta este un proces care durează ceva timp. Am început acest proces astăzi”, a spus Sunak la o conferință de presă comună cu președintele Volodimir Zelenski, după ce a anunțat că Marea Britanie va antrena piloți ucraineni.

Zelenski cere avioane de luptă

Pe parcursul întregului său discurs, liderul de la Kiev a prezentat lupta Ucrainei împotriva Rusiei ca o luptă pentru apărarea valorilor democratice și a ordinii internaționale bazate pe drept și a spus că înfrângerea agresiunii rusești va duce la o nouă ordine în care toți cei care încalcă frontierele recunoscute vor fi pedepsiți.

„Rusia va pierde”, a spus președintele Zelenski sfidător. „După ce vom câștiga împreună, orice agresor va ști ce îl așteaptă dacă atacă ordinea internațională. Orice agresor va pierde”, a spus el parlamentarilor britanici, adăugând că „victoria va schimba lumea și aceasta este o schimbare de care lumea are nevoie de mult timp”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *