Prima pagină » Actualitate » Vloggerul Bogdan Dumitru demontează un fake news: ”Coreea de Nord nu luptă în Ucraina” – VIDEO
Vloggerul Bogdan Dumitru demontează un fake news: ”Coreea de Nord nu luptă în Ucraina” - VIDEO

Vloggerul Bogdan Dumitru demontează un fake news: ”Coreea de Nord nu luptă în Ucraina” – VIDEO

21 oct. 2024, 09:44,
în Actualitate

Intr-o perioadă în care trebuie să fim atenți la informațiile apărute pe social media, vloggerul Bogdan Dumitru demontează un fake news în care s-ar fi arătat că soldații din Coreea de Nord ar lupta în Ucraina. Clipul postat pe rețele de socializare și ajuns viral se arată câțiva asiatici care se pregătesc să lupte. În realitate, în clipul acela este vorba despre participarea unei părți din armata din Laos la un exercițiu militar în estul țării, alături de Rusia

” Sunt săturați ăștia de minciuni și propagandă. A înnebunit internetul cu un video în care se arată că nord-coreenii sunt pregătiți să intre pe front în Ucraina. Ce să vezi, nu e adevărat. Tot ce ați văzut acolo s-a întâmplat pe 25 septembrie în Laos, iar Rusia a început niște antrenamente militare în zona estică. Băi, nene, toate conturile pro-Ucraina au preluat clipul ăla, l-au distribuit peste tot. Că au venit nord-coreenii, că vin pe frontul din Ucraina. ” explică Bogdan Dumitru.

Singurul țel al lui Zelenski e să bage NATO în război

Țelul acestei propagande este să bage NATO în război cu Rusia și implicit și pe România, susține vloggerul Bogdan Dumitru:

” De ce fac treaba asta? Bineînțeles că ăștia pro-Ucraina nu o să înțeleagă niciodată, dar vă spun eu.
Propaganda face asta pentru a atrage NATO într-un război. Ăsta este singurul țel al lui Zelenski. Toate conturile de trepănați care mă înjură și pe mine că mă raportează de 25 de ori pe zi, ca să îmi vadă conturile închise. Omul trăiește în lumea viselor, fumând mult leuștean, nu înțelege pe ce lume trăiește. ”

România pierde mulți bani ajutând Ucraina

In incheiere acesta explică de ce România pierde mulți bani ajutând Ucraina. Numai sistemul PATRIOT care a fost donat Ucrainei a costat-o pe România aproximativ 1 miliard de euro:

Nu îmi face mie rău, își face el singur rău, pentru că situațiile și mizeria pe care Ucraina le-a făcut României vor exista și vor rămâne. Nu dispar dacă îmi închid mie contul, pentru că îmi deschid altul, dar datoriile pe care noi le avem din cauza conflictului din Ucraina, din cauza faptului că am trimis și PATRIOT, și bani, acelea nu dispar. Toți ăștia care mă înjurați și îmi spuneți că sunt rusofil. Nu sunt rusofil, tovarăși, sunt doar unul care vă arată alb pe negru cam cât de triști sunteți. Nu vreți să înțelegeți odată pentru totdeauna că lumina nu vine din Ucraina, lumina nu vine din UE, lumina vine de la răsărit, de acolo unde răsare soarele și încerc să vă luminez. Așadar, video-ul pe care l-ați văzut este un Fake News, nu există așa ceva, armata nord-coreeană nu a ajuns în Ucraina, e doar o propagandă ieftină a celor care sunt pro-Zelenski și susțin toată demența asta.  conchis acesta.

Așadar, într-o eră a social media, românii trebuie să fie atenți la ce apare pentru că totul este o manipulare. Informația trebuie verificată cu atenție pentru a nu cădea pradă propagandei Occidentale sau a Rusiei. Notă: Explicațiile acestui fake news le găsiți în clipul atașat în articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`