Prima pagină » Local » Vladimir, un bărbat din Vaslui, vine an de an la pelerinajul de la Iași. „N-am avut multe, dar Sfânta Parascheva mi-a fost mereu aproape”

Vladimir, un bărbat din Vaslui, vine an de an la pelerinajul de la Iași. „N-am avut multe, dar Sfânta Parascheva mi-a fost mereu aproape”

08 oct. 2024, 02:00,
Iulia MARIA în Local

În fiecare an, la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași, mii de credincioși vin cu speranțe și rugăciuni. Printre ei, Vladimir, un bărbat din Vaslui, revine constant la Catedrală, căutând alinare și sprijin în fața unei vieți marcate de greutăți și lipsuri

La mijlocul lunii octombrie, orașul Iași devine centrul spiritual al României, atrăgând zeci de mii de pelerini din toate colțurile țării. Unii vin pentru a mulțumi pentru binecuvântările primite, alții, pentru a cere ajutor în fața greutăților vieții. Printre ei se află și Vladimir, un bărbat din Vaslui, care face acest drum anual, cu o credință neclintită în Ocrotitoarea sa, Sfânta Parascheva.

La prima vedere, Vladimir pare doar un alt pelerin din mulțimea care se adună în jurul Catedralei Mitropolitane. Îmbrăcat modest și purtând cu sine un bagaj, el își face loc printre cei veniți să se roage. Dar povestea lui, marcată de sărăcie și neajunsuri, este una în care credința joacă un rol central, oferindu-i speranță și forță interioară.

Pentru Vladimir, un bărbat din Vaslui, pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva din Iași este un drum al credinței și speranței

Pentru Vladimir, pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași este mai mult decât o tradiție religioasă. Este o călătorie spirituală de neîntrerupt, pe care o face în fiecare an, indiferent de greutățile prin care trece. Originar dintr-un sat din Vaslui, Armășoaia, bărbatul trăiește singur de ani buni, fără vreo sursă de venit.

„De când eram tânăr, vin aici. N-am avut multe, dar Sfânta Parascheva mi-a fost mereu aproape. Simt că mă ocrotește și mă ajută să merg mai departe”, spune Vladimir.

Credința lui în Sfânta Parascheva este una profundă și de neclintit, iar el crede că fiecare rugăciune pe care o înalță la Moaștele Sfintei Parascheva este auzită. Cu o voce calmă, Vladimir povestește despre viața sa grea, dar și despre faptul că rugăciunile sale i-au oferit mereu o alinare sufletească.

„Nu am familie, nu am pe nimeni, dar când vin aici, mă simt aproape de ceva mai mare decât mine. Cred că Sfânta Parascheva îmi ascultă rugăciunile și mă ajută să-mi găsesc forța de a merge înainte”, a mai spus Vladimir.

Credința sa este un sprijin în fața sărăciei

Pentru Vladimir credința nu este doar un refugiu, ci și o formă de rezistență în fața sărăciei și a dificultăților vieții. Trăind cu puține resurse materiale și fără ajutor din partea familiei, el se bazează pe rugăciunile și credința sa pentru a trece peste încercările zilnice.

„Nu mă descurc prea bine, dar când mă rog la Sfânta Parascheva, parcă primesc putere să nu mă las doborât”, povestește Vladimir.

În fiecare an, reușește cumva să strângă bani pentru a veni la pelerinaj, considerând această călătorie esențială pentru sufletul său. Chiar dacă viața lui este marcată de lipsuri, Vladimir își păstrează speranța că Sfânta Parascheva îl va ocroti în continuare. La finalul discuției noastre, bărbatul s-a retras în mulțimea de pelerini, pregătit să își înalțe rugăciunile la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Chiar și în fața greutăților vieții, Vladimir, bărbatul din Vaslui, continuă să se întoarcă la pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași, convins că Ocrotitoarea sa îi va aduce alinare și speranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024