Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin vrea să trimită voluntari să lupte în Ucraina. Sunt pregătiți peste 16000 de militari profesioniști din Orientul Mijlociu

Vladimir Putin vrea să trimită voluntari să lupte în Ucraina. Sunt pregătiți peste 16000 de militari profesioniști din Orientul Mijlociu

11 mart. 2022, 12:55,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Disperat că armata sa nu face progrese, Putin vrea să apeleze la voluntari pe care să-i trimită să lupte în Ucraina, țara invadată în urmă cu peste două săptămâni. În fapt, ar fi vorba despre soldați profesioniști din Orientul Mijlociu, angajați în luptele din Siria. Ministrul rus al Apărării a precizat că peste 16000 de militari sunt pregătiți să intre în luptă.

Rusia, care a lansat o invazie în Ucraina în 24 februarie, a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta. Astfel, Kremlinul a căutat noi soluții și a început să recruteze combatanţi angajați în luptele care au loc în Siria. Astfel, ei doresc utilizarea acestor militari profesioniști pentru a prelua controlul asupra zonelor urbane.

Putin vrea să trimită voluntari să lupte în Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat ordin, vineri, armatei sale să înlesnească trimiterea unor combatanţi „voluntari” în Ucraina. Acesta este un răspuns la trimiterea, potrivit lui, de „mercenari” de către Occident. Totodată, el a aprobat transferul sistemelor de rachete occidentale capturate de la ucraineni rebelilor proruşi din Donbas.

Astfel, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a propus predarea sistemelor antitanc de fabricaţie americană, cum ar fi Javelin şi Stinger, combatanţilor din regiunile rebele Lugansk şi Doneţk. Exprimându-se în cadrul unei reuniuni a Consiliului Securităţii Rusiei, pe care l-a convocat vineri, Putin a aprobat această idee.

Mai mult, ministrul Serghei Șoigu susține că peste 16.000 de voluntari din Orientul Mijlociu sunt pregătiți să vină să lupte alături de Rusia în Ucraina, conform Nexta. Preşedintele rus a spus, de asemenea, că cei care doresc să se ofere ca voluntari pentru a lupta de partea forţelor susţinute de Rusia să o poată să o facă.

„Dacă vedeţi că unii oameni vor să se ducă acolo în mod voluntar şi nu numai pentru bani ca să-i ajute pe cei care trăiesc în Donbas, în estul Ucrainei, atunci trebuie să vii în întâmpinarea lor şi să îi ajuţi să se ducă în zona de luptă„, a spus Vladimir Putin.

Cine sunt mercenarii pe care se bazează Moscova

În urmă cu câteva zile, SUA au acuzat Rusia că recrutează militari profesioniști angajați în conflictul din Siria, cu experienţă în gherila urbană. Aceștia ar urma să fie folosiți pentru a lupta în Ucraina, în contextul în care vor urma asediile marilor orașe ucrainene. Moscova, care a lansat o invazie în Ucraina şi a întâmpinat o rezistenţă la care nu se aştepta, a început în ultimele zile să recruteze combatanţi sirieni pentru a-i utiliza în preluarea controlului asupra zonelor urbane, au indicat mai mulți oficiali americani pentru Wall Street Journal.

După cum se știe, Rusia este implicată din 2015 în conflictul sirian, fiind de partea regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Un responsabil american a afirmat pentru publicația amintită că unii combatanţi sirieni s-ar afla deja în Rusia, pregătindu-se să se alăture luptelor în Ucraina. Iar acum, liderul de la Kremlin, Putin, a anunțat că vrea să trimită voluntari să lupte în Ucraina, peste 16000 de militari din Orientul Mijlociu fiind pregătiți să intervină în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *