Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin vorbește despre soarta soldaților ruși în războiul din Ucraina

Vladimir Putin vorbește despre soarta soldaților ruși în războiul din Ucraina

08 mart. 2022, 08:45,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin a vorbit, într-un videoclip făcut de Ziua Internațională a Femeii despre soldații ruși. Președintele Federației Ruse a dat asigurări că pe frontul din Ucraina nu vor fi chemați recruții și rezerviștii. Asta în condiţiile în care în Rusia armata este incă obligatorie.

Există lupte intense în Ucraina între forțele rusești şi armata națională. Suntem în plin război iar mai multe clădiri simbol au fost dărâmate de ruși. Nu există în aceste momente o încetare a focului dar se încearcă crearea unui coridor pentru civilii care fug din calea războiului.

Vladimir Putin, anunț despre soldații ruși în războiul din Ucraina

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Vladimir Putin a trimis un mesaj prin care a vorbit despre implicarea soldaților ruși în războiul din Ucraina. Liderul de la Moscova a dat asigurări că nu vor fi chemați în Ucraina rezerviștii sau cei care sunt recruți în armată. Președintele Putin a explicat faptul că ”operațiunea militară specială” este asigurată de către militarii profesioniști:

„Permiteți-mi să subliniez că soldații care fac serviciul militar nu participă și nu vor participa la ostilități… sarcinile atribuite sunt rezolvate doar să fie militari profesioniști”, a spus el.

În subsidiar, Vladimir Putin a încercat să liniștească preocuparea femeilor ruse care îşi văd copiii, frații, soții, luptând în Ucraina dar şi pe femeile care au rude ce sunt fac în prezent stagiul militar obligatoriu.

„Înțeleg cum îți faci griji pentru cei dragi. Femeile noastre dragi, faceți lumea mai bună și mai blândă datorită sensibilității, compasiunii și generozității voastre spirituale. Combini tandrețea fermecătoare și forța interioară uimitoare.”, a spus el.

Mai multe personalități istorice susţin că Vladimir Putin a pierdut deja războiul

În contextul în care în aceste zile de asediu asupra Ucrainei armata Rusă nu a obținut victoriile pe care se bază sunt mai mulţi istorici care susţin faptul că Vladimir Putin ar fi pierdut deja războiul. De aceeași părere este și istoricul Yuval Noah Harari care a relatat pe larg care ar putea fi situația cu liderul de la Moscova. Acesta a făcut referire la faptul că poporul ucrainean rezistă şi câștigă admirația globală.

“Pe zi ce trece, devine din ce în ce mai clar că pariul lui Putin eșuează. Poporul ucrainean rezistă, câștigă admirația lumii întregi – și va câștiga războiul. Urmează multe zile negre. Rușii pot cuceri în continuare întreaga Ucraina. Dar pentru a câștiga războiul, rușii ar trebui să stăpânească Ucraina și pot face asta doar dacă ucrainenii îi lasă. Acest lucru pare din ce în ce mai puțin probabil să se întâmple. Fiecare tanc rusesc distrus și fiecare soldat rus ucis sporește curajul ucrainenilor de a rezista (…) a spus specialistul.

Pe de altă parte, războiul economic care a fost declanșat ca urmare a războiului clasic are efecte devastatoare asupra Rusiei. Alți specialiști susţin că nu numai Rusia este puternic afectată şi războiul dintre Ucraina și Rusia ar putea duce la o criză alimentară mondială.

În încheiere vom vedea dacă Vladimir Putin, într-un gest de disperare, nu va folosi şi soldații recruți sau rezerviști în războiul din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *