Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin, vizită în Kaliningrad, un teritoriu situat între două țări NATO
Vladimir Putin, vizită în Kaliningrad, un teritoriu situat între două țări NATO

Vladimir Putin, vizită în Kaliningrad, un teritoriu situat între două țări NATO

01 sept. 2022, 19:21,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a efectuat, joi, o vizită în regiunea Kaliningrad, un teritoriu rusesc situat între Polonia și Lituania. Potrivit informațiilor din presa internațională, preșpedintele Rusiei a încercat să să justifice, din nou, intervenția militară în Ucraina.

În timpul vizitei, Vladimir Putin s-a întâlnit cu elevii din exclava rusă, cu ocazia începerii noului an școlar. Acesta a discutat despre mai multe lucruri, inclusiv despre invazia declanșată pe 24 februarie, pe care Moscova o numește operațiune militară specială.

Vladimir Putin a spus că misiunea lor este de a opri războiul pe care Kievul îl poartă în Donbas

Vladimir Putin a spus că misiunea lor este de a opri războiul pe care Kievul îl poartă în Donbas și încearcă să apere oamenii și Rusia.

„Misiunea noastră și cea a soldaților este să oprim acest război pe care Kievul îl poartă în Donbas, pentru a proteja oamenii şi, desigur, pentru a apăra Rusia”, spus Putin, citat de cotidianul Le Monde.

Președintele a povestit cum ministrul Educației de la Moscova i-a spus despre copiii din Donbasul controlat în prezent de ruși că aceștia „nu știau nici măcar că Ucraina și Rusia au făcut parte dintr-o singură țară”.

Însă, potrivit liderului de la Kremlin, locuitorii din Donbas „consideră că fac parte din spațiul cultural și lingvistic rus”.

Și ministrul rus de Externe a vorbit de protejarea un etnici ruși, cei din Transnistria

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că țara sa „va face totul” pentru a proteja interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova.

În cadrul unui eveniment public, Lavrov a făcut mai multe aluzii la adresa guvernării de la Chișinău.

„Vom face totul pentru ca interesele populației rusofone din Moldova să nu fie afectate în niciun fel.

Să nu uităm că, pe lângă Transnistria, în Moldova mai există și Găgăuzia, care, de asemenea, revendică un statut special. Apropo, ea are unele elemente ale unui statut special.

Și cred că liderii moldoveni vor face ceea ce trebuie, dacă vor înceta jocurile geopolitice impuse de Occident și se vor gândi la interesele acelor oameni care trăiesc unii lângă alții”, a spus ministrul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *