Prima pagină » Actualitate » Vladimir Putin va ține un discurs în această dimineață ce ar putea anunța un război total. Ar putea declanșa mobilizarea generală a populației

Vladimir Putin va ține un discurs în această dimineață ce ar putea anunța un război total. Ar putea declanșa mobilizarea generală a populației

21 sept. 2022, 07:30,
BZI.ro, în Actualitate

Vladimir Putin a anunțat că va ține un discurs în această dimineață, începând cu ora 09.00. Liderul de la Moscova ar putea anunța o mobilizare generală a populației din Rusia, ceea ce echivalează cu un război total. Sunt multe speculații referitor la abordarea pe care Vladimir Putin o va avea în discursul care este înregistrat și transmis.

Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie faptul că a demarat o ”operațiune militară specială” în Ucraina. Anunțul a însemnat intrarea fortelor militare rusești pe teritoriul Ucrainei.

Vladimir Putin, discurs care ar putea declanța mobilizarea generală a populației

Au existat foarte puține indicații cu privire la subiectele așteptate care să fie incluse în discursul lui Vladimir Putin, deși multe speculații au apărut online în orele premergătoare orei așteptate a apariției sale. Se credea larg că liderul rus va face un fel de anunț cu privire la posibile modificări ale Legii penale a țării. Oficialii Dumei de Stat ar fi discutat despre implicațiile mobilizării țării sau ale aplicării legii marțiale, două lucruri care sunt asociate cu o situație de război. Dacă s-a făcut o schimbare în cadrul legal al Rusiei, atunci acțiunile menționate mai sus ar putea fi aplicate dacă Putin și Kremlinul ar declara un război total.

Liderul cecen, Ramzan Kadyrov a postat un mesaj de rău augur pe canalul său de telegramă ieri seară. Însoțit de o imagine a lui însuși și a lui Magomed Daudov privind ceea ce probabil a fost un plan de luptă întins pe o foaie mare, el a scris: „Asta este. Trecem la o nouă tactică de operațiuni speciale împotriva ucrainienilor.

„Nu ne vom mai pune în joc cu ei. Am discutat toate detaliile împreună cu Magomed Daudov @MDaudov_95, șeful Statului Major Operațional al Republicii Cecene pentru operațiunea specială. Inamicul se va confrunta în curând cu cele mai grele consecințe pentru ei înșiși cu noul plan de răzbunare”, a continuat el.

Un scenariu mai optimist: Vladimir Putin va vorbi ”doar” despre referendumul din Herson

Dacă cel mai negru scenariu oferit de analiști este cel în care Vladimir Putin va anunța mobilizarea generală a populației, lucru echivalent cu o declarație de război, sunt și variante optimiste. Cu toate că varianta optimistă nu este una chiar definiția cuvântului, Vladimir Putin ar putea să nu anunțe mobilizarea generală a populației ci să vorbească ”doar” despre referendumul din Herson. Liderul de la Kremlin ar putea să explice faptul că referendumul este unul legal și că, odată cu integrarea regiunilor în teritoriul Rusiei, orice agresiune asupra acestora înseamnă automat o declarație de război împotriva Federației Ruse. Vă aducem aminte faptul că oficialii din Herson au anunțat organizarea unui referendum de alipire cu Rusia:

„Luând în considerare apelurile organizațiilor publice și ale rezidenților din regiune, conducerea administrației Regiunii Herson a decis să organizeze un referendum privind aderarea Regiunii Herson la Federația Rusă. Sunt sigur că conducerea Federației Ruse va accepta rezultatele referendumului, iar Regiunea Herson va face parte din Rusia, devenind un subiect cu drepturi depline al statului unic”, a scris un oficial din Herson.

Așadar, Vladimir Putin va ține un discurs în care ar putea anunța mobilizarea generală a populației, ce duce cu gândul la o declarație de război, sau ar putea să vorbească doar despre referendumul din Herson. Toate scenariile luate în calcul sunt sumbre, iar acest lucru nu poate liniște pe nimeni, în special pe cei care sunt vecini cu Rusia.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *