Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin transmite că negocierile cu Ucraina au ajuns în impas
Vladimir Putin transmite că negocierile cu Ucraina au ajuns în impas

Vladimir Putin transmite că negocierile cu Ucraina au ajuns în impas

12 apr. 2022, 19:14,
în Razboi în Ucraina

Astăzi, 12 aprilie, președintele rus, Vladimir Putin a declarat că discuțiile referitoare la pace cu Ucraina au ajuns într-o „fundătură”.

”Acum, cerințele de securitate sunt un lucru, iar problemele de reglementare a relațiilor din Crimeea, Sevastopol și Donbas sunt scoase din domeniul de aplicare al acestor acorduri. Adică, am revenit din nou la o fundătură pentru noi înșine și pentru noi toți”, a spus Putin, vorbind alături de omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko, la o conferință de presă.

Putin nu are de gând să oprească operațiunile militare

Președintele rus a promis, în cadrul declarației, că nu va opri operațiunile militare în Ucraina până când Kremlinul va ieși învingător. Mai mult decât atât, liderul de la Moscova a respins toate rapoartele cu privire la atrocitățile petrecute în orașul ucrainean Bucha, descriindu-le „false” și le-a comparat cu informațiile privind utilizarea armelor chimice în Siria transmise de către regimul Assad și descrise ca fiind tot false.

”Au fost provocări în Siria, când a fost plantată folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era fals, același fals este și în Bucha”, a spus el.

Putin este încrezător că va câștiga

Întrebat dacă operațiunea din Ucraina își va atinge obiectivele, Putin a răspuns hotărât: „absolut. Nu am deloc îndoială”.

Rusia, a spus el, își va continua activitatea ”în mod ritmic și calm”. Liderul de la Kremlin a precizat că țara sa nu are de ales decât să lupte pentru că trebuie să-i apere pe vorbitorii de rusă din estul Ucrainei și să împiedice Ucraina să devină o trambulină anti-rusă pentru inamicii Moscovei.

Occidentul a condamnat războiul ca fiind o acaparare brutală de pământ în stil imperial care vizează o țară suverană. Ucraina spune că luptă pentru supraviețuirea sa, după ce Putin a anexat Crimeea în 2014 și a recunoscut, pe 21 februarie, două dintre regiunile sale separatiste ca fiind suverane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *