Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin spune că Ucraina nu a existat „în istoria omenirii” până la crearea sa de către Uniunea Sovietică – VIDEO
Vladimir Putin spune că Ucraina nu a existat „în istoria omenirii” până la crearea sa de către Uniunea Sovietică - VIDEO

Vladimir Putin spune că Ucraina nu a existat „în istoria omenirii” până la crearea sa de către Uniunea Sovietică – VIDEO

23 mai 2023, 22:41, 31 ,
în Razboi în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Ucraina nu a existat „în istoria omenirii” până la crearea sa de către Uniunea Sovietică, în 1922, una dintre principalele justificări ale Kremlinului pentru intervenţia sa militară din ţara vecină, relatează EFE, citată de Agerpres.

„Autorităţile sovietice au creat Uniunea Sovietică. Este un fapt bine cunoscut. Iar până atunci nu a existat nicio Ucraină în istoria omenirii”, a declarat Putin în cursul unei întâlniri cu preşedintele Curţii Constituţionale, Valeri Zorkin.

Putin a făcut acest comentariu în timp ce se uita la copia unei hărţi a Imperiului Rus

Putin a făcut acest comentariu în timp ce se uita la copia unei hărţi a Imperiului Rus, care ar fi fost realizată în Franţa în secolul al XVII-lea şi care i-a fost oferită de preşedintele Curţii Constituţionale. Acestuia i-a fost decernat marţi premiul de stat la Kremlin.

Pe această hartă, potrivit presei ruse, sunt marcate mai multe teritorii, cum ar fi Uniunea Polono-Lituaniană, dar nu şi Ucraina ca entitate independentă.

În cadrul ceremoniei desfăşurate la Kremlin, Putin a subliniat că o parte a poporului rus a fost separată de restul statului din cauza unei „nedreptăţi istorice”, referindu-se la dezmembrarea URSS în 15 state independente în 1991.

„Dar, cu toate acestea, ei nu au încetat niciodată să fie oamenii noştri”, a spus el.

Este acelaşi argument pe care Putin îl repetă de ani de zile şi pe care l-a prezentat în timpul unui discurs televizat istoric la 21 februarie 2022, cu trei zile înainte de declanşarea actualei campanii militare în Ucraina.

Putin consideră că Ucraina ar trebui să-i mulţumească fondatorului URSS

Putin consideră că Ucraina ar trebui să-i mulţumească fondatorului URSS, Vladimir Lenin, pentru că a permis crearea Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene.

URSS a fost creată în decembrie 1922 ca stat federal. Punctul 26 al tratatului de înfiinţare a Uniunii Sovietice prevedea dreptul fiecărei republici de a părăsi liber uniunea. Ruşii şi ucrainenii se aflau pe picior de egalitate.

Această opţiune a fost utilizată de mai multe republici pentru a rupe legăturile cu Kremlinul la sfârşitul anilor 1980, ceea ce a dus la destrămarea URSS.

Putin nu a ezitat să îl acuze pe Lenin că a pus o „bombă atomică sub edificiul numit Rusia”, care „a explodat apoi” prin recunoaşterea dreptului la autodeterminare a popoarelor.

Ministerul Educaţiei rus a anunţat recent elaborarea unui nou manual de istorie pentru ultimul an de învăţământ secundar, cu capitole dedicate campaniei din Ucraina.

Presa independentă a denunţat că referirile pozitive la Ucraina au dispărut din mai multe descrieri istorice, în special în ceea ce priveşte Rusia Kieveană, primul regat slav medieval, pe care atât ruşii, cât şi ucrainenii îl consideră precursorul statelor lor.

Comentarii
  • Nu poate fi contrazis. Asa este. Totusi, acum ea exista, cu precizarea ca exista in forma artificiala data de Lenin, Hrusciov si Stalin.

    Problema Ucrainei a fost si este criza identitara. Tara nu este locuita de un popor, ci un amalgam de popoare. Intalnim si rusi, si cazaci, si polonezi, si maghiari, si romani, si slovaci, si rusini. Nici ucrainenii nu sunt un popor distinct. Dpdv etnic sunt un amestec neuniform si recent intre polonezi, rusi si romani deznationalizati. Da, romani. Ce credeti ca este Ignat, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene?

  • Pe vremea URSS, criza identitara era anihilata de ideologia imperiului multietnic. Dupa prabusirea URSS, capacul a disparut si criza identitara a inceput sa se manifeste. Pentru a estompa aceasta criza, puterea de la Kiev ar fi trebuit sa se straduiasca sa realizeze coeziunea intre popoarele care traiesc in Ucraina. Nici macar nu s-a straduit. Din contra, a promovat prosteste ideea superioritatii rasiale a ucrainenilor asupra tuturor celorlalte popoare. Foarte probabil, au si fost incurajati din exterior.

    Dupa 2014 a inceput procesul de ucrainizare fortata, de interzicere a drepturilor firesti ale minoritatilor. A fost restrans dreptul de a invata in limba materna, de a o folosi. In administratia publica poti intra numai daca esti ucrainean.
    Efectul ucrainizarii fortate este segregarea etnica a Ucrainei. Razboiul de astazi este unul din efectele acestei segregari.

  • Ptr muilele de mai sus

    Aveti mentalitate de trogloditi sant atatea tari in care traiesc oameni de diferite etnii,Romania este una a tabara cu armele peste o tara care chipurile in mintea unor bolnavi nu exista nu are justificare,maine poimaine rusii vor tabara si peste noi sa salveze prin Tulcea 2 rusi, rusia este o adunatura de popoare subjugate de oligarhii moskoviti in concluzi Muhe ruZia si sustinatorilor sai

  • Jalnic. Nu ne da o harta cu imperiul pitic prin anii 600? Sa ne lamureasca? Aceasta organizare statala nu a generat decat saracie, violenta, rapt,jaf,razboaie cu vecinii,nerespectarea suveranitatii vecinilor, promovarea religii a saraciei,in tot balcaniul,aroganta,minciuni,inapoiere. Dezmembrarea si micsorarea in urmatorul secol ,este cel mai mare pas al evolutiei planetei. Dupa sute de ani de „evolutie” astazi sunt sub Bulgaria ca nivel de pib per capital.

  • Jalnic. Nu ne da o harta cu imperiul pitic prin anii 600? Sa ne lamureasca? Aceasta organizare statala nu a generat decat saracie, violenta, rapt,jaf,razboaie cu vecinii,nerespectarea suveranitatii vecinilor, promovarea religii a saraciei,in tot balcaniul,aroganta,minciuni,inapoiere. Dezmembrarea si micsorarea in urmatorul secol ,este cel mai mare pas al evolutiei planetei. Dupa sute de ani de „evolutie” astazi sunt sub Bulgaria ca nivel de pib per capita.

  • wiahful thinking

    Pe harta originală scrie frumos: Ukraine Pays Des Cosaques și Crimski Tartare DuCrim.

    Putler, ca și adepții lui (hartmann, severin, pascal etc.), rămâne un mincinos patetic.

    Ucrainenii preferă să crape decât să continue să fie șobolanii unei federații nord coreene. Să trăiești în minciună, prostie, sărăcie, la mâna unui debil mintal, visul oricărui consumator de pufoaică!!! :)))

  • Federatia Rusa a intrat in primele 10 tari dpdv al PIB nominal. Sursa : WB.

  • ucranii sa ne dea bukovina de nord, ca nu-i a lor, si n-au decat sa se bata parte-n parte cu rusu pan’ a ramane numa’ moluz.

  • La cum merge treaba, polonezii o sa ia vestul Ucrainei. Sa-l ia!!! Zelonchi o semnat deja un fel de lege care da la polonezi drepturi aproape cat au ucrainenii. Mare dobitoc.

  • @retardat sovietic

    Raportarea se face la cursul dolarului din fantasmele lui Putler. Nu se pune problema că rușii nu pot cumpăra dolari la cursul oficial. Nu au voie, exact ca în Românica cizmarului.

  • @prostovan sovietic

    Polonia nu este o răpciugă de stat sovietic, lasă marotele lui Putler, în afară de kaghebistul Orban niciun șef de stat european nu are de luat teritorii de la Slovacia, Croația, Serbia, România și Ucraina.

  • eu am avut o bicicleta ucraina

  • Tohanul era mult peste Ucraina. Na, bicla fabricata la Zarnesti, fabrica de armament. Bunelu avea una. De fapt, exista si acuma. O mai folosesc cand merg la tara. Merge brici dupa atatia ani. Ucraina avea tata. Nu se compara. E pe undeva prin sura, stricata.

  • Marele Eugeniu de Savoia

    Ce este – este, ce nu este – nu este.

  • baietzii din Iashington nu sunt prieteni cu istoria
    incercati sa va amintiti cind am avut noi oficial treaba cu statul ucraina 🙂
    *aviz amatorilor de ukronazism: Putin fara sa vrea ajuta RO

  • @gigi șpârlă

    Orice prost poate afirma că Pământul e plat. Fie el și bostonian.

  • BUCOVINEAN DE DINCLO

    Eu tare aș ruga pe acei care îndeamnă la zăboiu să tacă. Prea mulți feciori bucovineni or murit în acest războiu străin de noi. Voi aicea scrieți în libertate. Nu vă temeți că o să vă bată în ușă SBUkrayiny. Dinclo este altfel. Dacă ești român ești dușman. Eu varog de iertare pentru că poate am greșit la grămatică. Am făcut numa opt clase școală românească și încă trei ukrayinskoyu. Am uitat și am rușine. Dară feciorii noștri nu vor ști nici atâta. Numa patru ani în românește le dă voie să facă.

  • Vitejii care vor sa lupte cu rusu sa mearga voluntari alaturi. Se cauta. Macar stiti sa trageti cu arma? Nu cu airsoftu. Ala-i cat pusca de soc. A tinut careva in mana o arma de razboi? A tras cu ea? Nu cred. Va dati viteji in spatele ecranului si va bateti cu tastatura. Atata. Niste basinosi care sufla-n percutor, asta sinteti. Vai de steaua voastra de neterminati.

  • Mai lasati-ma cu Ucraina voastra! Gata! M-am saturat.

  • @propagandist sovietic

    Rușii n-au reușit să treacă Niprul.

    Susținem pacea, susținem măcelărirea soldaților sovietici, susținem respingerea rușilor înapoi în stepa Mongoliei!

  • bai gargaragiilor care va bateti cu rusu stand cu cwru pe scaun. bine v-a spus unu mai sus : basinosi care sufla-n percutor. in caz de razboi o s-o mierliti primii. n-aveti sange-n instalatie, aia e neamule si n-ai ce face. da ce zic eu razboi, o sa infundati arestu in perioada de-o sa va iasa pe nas. la ce zanganele aveti in cap o sa va puneti sigur in gura cu sergentul, ori mai rau cu lentu. o sa faceti sector la buda pana o sa faceti destele cazma si salt inainte culcat pana va cade catarama de la centiron.

  • @prostovan sovietică

    Ucrainenii omoară ruși și pentru că niște zdrențe sărace din România să-și păstreze mașinile de spălat rufe.

    Nu te mai umfla în co’e, moș comunist, tu mai ai juma’ de ou

  • nasol nume @prostovan neamule. n-ai cum sa-l dregi. tatatu trebe sa fi fost beat cleste. da cear fi sa iesim la interval bai tarzan. is curios daca dupa un jab si una la ficat mai guiti.

  • @agramat idiot

    Învață caracterele înainte să postezi, boșorog agramat. Cearfi?

  • neamule stai in umbra si te dai tarzan. iesi la interval sa te vad cat esti de tare in pumn . jab si upercut numa asa te tin si pateul ti-l aranjez de n-ai aer .

  • Mesajul zilei

    China va continua să susţină ferm Rusia, anunță Xi Jinping.

  • Tot prost ai rămas. hai, bagă șaorma! Spune-i și boșorogului beșinos de mai sus să se liniștească.

  • RuZia o va lua la muhe in Ucraina,cand se vor inmulti sicriele ajunse acasa se vor destepta si mujicii,cat despre iubitorii de orci de pe la noi ce pot spune sug plua pe net ptr o copeica,Slava Ucraina

  • CE LIMBAJ VULGAR, OBSCEN PRACTICI AICI PE SITE MAI UCRAINEANULE, NE PRODUCI GREATA! De ce nu te duci pe front sa-ti aperi patria, tradatorule si dezertorule!Slava KaKaina nazista!Slava Kakaina nazista! Slava Satania! O SATANIA NAZISTA, RASISTA CARE URASTE TOATE RASELE LUMII, CORUPTA LA MAXIM, SUTA LA SUTA SUB DICTATURA COMUNISTA POATE INTRA VREODATA IN EUROPA???SLAVA KAKANIA, SATANIA NAZISTA!

  • Ptr rutzul de mai sus

    Ia cu lămâie rutzule,ai folosit pluralul,sunteți mai mulți care sug plua pe net ptr copeici😀😀Slava Ucraina!

  • Pai adevarul e ca n-a existat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`