Prima pagină » International » Vladimir Putin şi Emmauel Macron, comun acord. Ce s-a stabilit

Vladimir Putin şi Emmauel Macron, comun acord. Ce s-a stabilit

21 feb. 2022, 16:11,
în International

Preşedinţii Rusiei şi Franţei, Vladimir Putin şi Emmanuel Macron, comun acord. Aceștia au stabilit continuarea eforturilor diplomatice, în principal la nivel de miniştri de Externe şi în Formatul Normandia, urmând să fie pregătit un eventual summit Biden-Putin, a anunţat luni Kremlinul.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, le-a propus lui Vladimir Putin şi lui Joe Biden, cu care a vorbit duminică la telefon, să aibă o întâlnire directă, iar liderii rus şi american, în principiu, au fost de acord cu acest summit.

presedintele francez, Emmanuel Macron

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, le-a propus lui Vladimir Putin şi lui Joe Biden, cu care a vorbit duminica la telefon, să aibă o întâlnire directă

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, comun acord. Este posibil un Summit Biden-Putin

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, acord comun. Un summit între preşedinţii Vladimir Putin şi Joe Biden, ar fi considerat prematur, spune Kremlinul.

„Există o înţelegere privind necesitatea de a continua dialogul la nivel de miniştri (de externe). A vorbi despre planuri concrete de organizare de summituri este prematur”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Şeful diplomaţiei ucrainiene, Dmitro Kuleba, se arătase încântat la Bruxelles de organizararea unui summit între preşedintele american Joe Biden şi cel rus, Vladimir Putin, sperând astfel într-un acord privind retragerea trupelor ruse de la frontierele ţării sale.

„Noi credem că orice efort vizând o soluţie diplomatică merită să fie încercat (…) Sperăm că cei doi preşedinţi vor ieşi din sală cu un acord privind retragerea forţelor ruse din Ucraina”, a declarat Kuleba la sosirea la o reuniune cu omologii săi din Uniunea Europeană.

La rândul său, Clément Beaune, secretarul pentru afaceri europene al Franţei, aspus luni, 21 februarie, că Parisul întrevede o „speranţă diplomatică” în criza ucraineană după acordul de principiu al preşedinţilor Putin şi Biden de a se întâlni.

Un anunţ surpriză a intervenit din partea lui Emmanuel Macron, în timp ce un război era dat ca iminent, şi aparent acestuia, Vladimir Putin şi Joe Biden au acceptat să se întâlnească în cadrul unui summit, cu condiţia ca între timp să nu aibă loc o invazie în Ucraina.

Casa Albă a confirmat că în principiu, președintele Joe Biden a fost de acord să aibă o întâlnire bilaterală cu omologul său rus.

presedintele rus, Vladimir Putin in timpul unor declaratii de presa

Ministerul de Externe ucrainean transmite că susținerile rușilor sunt false

Rușii susțin că au ucis cinci persoane ce încercau să intre forţat în ţară

Se pare că serviciile secrete americane au dezvăluit că în acest moment, comandanţii militari ruşi au primit ordinele de atac în vederea invadării Ucrainei. Alte surse din presa americană mai menţionează că Rusia deţine deja trei sferturi din totalul forţelor sale de reacţie rapidă desfăşurate în apropiere de Ucraina.

Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane, a declarat că Rusia este pe punctul de a invada Ucraina, dând asigurări că Putin urmează deocamdată, scenariul a ceea ce au prezis Statele Unite ale Americii ca se va întâmpla.

Conform autorităților ruse, paza de frontieră rusă a oprit cinci „sabotori” ucraineni și mai multe vehicule militare ucrainene au fost distruse în regiunea Rostov a Rusiei.

Așa-zisul „atac” ar fi avut loc dincolo de regiunile separatiste, controlate rebelii pro-ruși – un politician pro-rus a fost lovit în timpul unei emisiuni din Ucraina – mai exact în zona satului Mitiankinskaia.

armata, tancuri, soldati

Conform autorităților ruse, paza de frontieră rusă a oprit cinci „sabotori” ucraineni

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării, a declarat că armata ucraineană nu a participat la nici o misiune de sabotaj și are instrucțiuni să nu tragă și să nu răspundă provocărilor. El a mai spus că Moscova a fabricat mai multe astfel de povești false în ultimele zile, cu scopul de a fi folosite ca pretext pentru a ataca Ucraina. De altfel, Ministerul de Externe ucrainean transmite că susținerile rușilor sunt false.

Analiștii occidentali considera că susținerile Rusiei, conform cărora au fost uciși cinci „sabotori” ai armatei ucrainene reprezintă un prim pas al unei înscenări rusești care să fie folosită ca pretext pentru o invazie.

Așadar, după cum a anunțat Kremlinul, preşedinţii Rusiei şi Franţei, respectiv Vladimir Putin şi Emmanuel Macron, comun acord. Liderii au stabilit continuarea eforturilor diplomatice, urmând să fie pregătit un eventual summit Biden-Putin.

soldati pe camp, tancuri, armata

Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane, a declarat că Rusia este pe punctul de a invada Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`