Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin schimbă tactica în războiul cu Ucraina

Vladimir Putin schimbă tactica în războiul cu Ucraina

21 mart. 2022, 15:41,
în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin este nevoit să schimbe tactica în războiul cu Ucraina. Având în vedere că nu a reușit să cucerească Kievul, președintele rus apelează la o strategie de „protecție a principalelor obiective teritoriale”.

Președintele rus vrea acum să oblige Kievul să accepte pretențiile Rusiei asupra teritoriilor de sud și de est ale Ucrainei. Astfel, se pare că Rusia dorește să creeze un „culoar terestru” între vestul țării și Crimeea ocupată în 2014, precum și să extindă controlul asupra Donbassului.

Vladimir Putin Ucraina, presedintele Rusiei

În același timp, președintele rus își va continua presiunea militară, în special bombardarea orașelor, sperând că acest lucru îl va forța pe Zelenski să renunțe la speranța de a intra într-o alianță cu Occidentul

Vladimir Putin este nevoit să schimbe tactica în războiul cu Ucraina

Vladimir Putin schimbă tactica în războiul cu Ucraina. În același timp, președintele rus își va continua presiunea militară, în special bombardarea orașelor, sperând că acest lucru îl va forța pe Zelenski să renunțe la speranța de a intra într-o alianță cu Occidentul și să accepte un statut neutru și alte cereri de la Kremlin.

Potrivit oficialilor americani, citați de Wall Street Journal, dacă cerințele preşedintelui Putin nu vor fi îndeplinite, atunci Federația Rusă va încerca să mențină tot teritoriul ocupat de trupele sale regulate și va continua să escaladeze.

„Pe baza evaluărilor noastre militare, se pare că Putin revine la tacticile de blocaj”, a spus un oficial american.

Conform estimării acestuia, pentru cetățenii din orașele asediate, aceasta înseamnă săptămâni, și posibil luni de atacuri cu rachete și artilerie ale armatei ruse. Totodată, Statele Unite ale Americii se îndoiesc că Putin va putea captura Kievul cu o asemenea rezistență din partea societății ucrainene ca acum, dacă nu va aduna suficiente trupe.

Publicația subliniază faptul că interpretarea strategiei lui Putin nu este rezultatul unei evaluări oficiale a unei comunități de informații, ci doar punctul de vedere al unor oficiali cu acces la informații clasificate. Ei nu garantează însă că această strategie va funcționa neapărat.

Daniel Fried, fostul înalt oficial al Departamentului de Stat a remarcat că obiectivul lui Putin de a pune mâna pe Ucraina nu s-a schimbat, „doar tactica lui s-a schimbat”.

Vladimir Putin Ucraina, colaj dezastre dupa bombardamentele rusilor in Ucraina

Publicația subliniază faptul că interpretarea strategiei lui Putin nu este rezultatul unei evaluări oficiale a unei comunități de informații, ci doar punctul de vedere al unor oficiali cu acces la informații clasificate

O rachetă rusească a lovit un centru comercial din Kiev

Un centru comercial din Kiev a fost lovit de o rachetă rusească, duminică seara, 20 martie, cu puţin timp înainte de sfârșitul zilei. Operaţiunile de salvare au continuat pe tot parcursul nopţii. Potrivit unui jurnalist, în această dimineaţă, 21 martie, şase cadavre erau întinse în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului. Mall-ul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Se pare că toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, odată cu un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o distanţă de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

Totodată, de la începutul războiului, Mariupol a fost unul dintre cele mai bombardate orașe din Ucraina. În acest fel, sute de rachete au căzut deja peste oraș făcând numeroase victime.

Într-o altă ordine de idei, oficiali americani au declarat că Vladimir Putin este nevoit să schimbe tactica în războiul cu Ucraina, având în considerare că până în acest moment nu a reușit să asedieze Kievul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *