Prima pagină » International » Vladimir Putin recunoaşte că „mobilizarea parţială” a scos la iveală „probleme”
Vladimir Putin recunoaşte că „mobilizarea parţială” a scos la iveală „probleme”

Vladimir Putin recunoaşte că „mobilizarea parţială” a scos la iveală „probleme”

21 dec. 2022, 19:21,
în International

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat miercuri, într-o reuniune militară, că vrea o modernizare şi o digitalizare a mobilizării, după ce ”mobilizarea parţială” din toamnă a scos la iveală probleme, relatează CNN.

„Mobilizarea parţială care a avut loc a scos la iveală anumite probleme, aşa cum bine ştie toată lumea, care trebuie rezolvate rapid”, a declarat liderul de la Kremlin în această reuniune cu comandanţi militari ruşi pe tema obiectivelor armatei ruse în 2023.

„Ştiu că se iau măsurile necesare, dar trebuie să-i acordăm atenţie în continuare şi să construim acest sistem în mod modern. Înainte de toate trebuie să modernizăm sistemul comisariatelor militare”, a subliniat el.

Grup de lucru care să coordoneze diverse autorităţi în soluţionarea problemelor legate de mobilizare

Este vorba despre birourile regionale însărcinate cu recrutarea. Putin a semnat marţi un decret prin care a înfiinţat un Grup de lucru care să coordoneze diverse autorităţi în soluţionarea problemelor legate de mobilizare.

Kremlinul a reiterat în mai multe rânduri că nu necesară o nouă fază a mobilizării. ”Mobilizarea parţială” s-a încheiat în octombrie.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a propus miercuri, în această reuniune, o creştere a vârstei recrutării în serviciul militar obligatoriu de la 18 la 21 de ani, şi o limită de vârstă a recrutării la 30 de ani.

În prezent, bărbaţii ruşi sunt recrutaţi în serviciul militar obligatoriu în intervalul de vârstă 18-27 de ani.

Şoigu a îndemnat totodată la o digitalizare a birourilor de înrolatre.

Detalii despre vizita lui Zelenski în SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care nu a ieşit din Ucraina de la invazia rusă, la 24 februarie, urmează să fie primit miercuri la Casa Albă de către preşedintele american Joe Biden şi să se adreseze Congresului american, în cadrul căreia America urmează să anunţe un nou ajutor militar „semnificativ”, inclusiv un sistem antiaerian de tip Patriot relatează AFP.

Această vizită subliniază faptul că Statele Unite vor susţine Ucraina „atât timp cât va fi necesar”, a anunţat într-un comunicat în care a făcut public în mod oficial evenimentul o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Karine Jean-Pierre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *