Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin, obiective şi presiuni asupra Kievului. Ce pretenții are președintele Rusiei

Vladimir Putin, obiective şi presiuni asupra Kievului. Ce pretenții are președintele Rusiei

07 mart. 2022, 17:00,
în Razboi în Ucraina

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a vorbit despre obiectivele şi presiunile asupra Kievului. Vladimir Putin a transmis prin acesta că acţiunile militare ruse vor înceta imediat dacă Ucraina îndeplinește mai multe condiţii şi anume: să înceteze rezistenţa, să îşi modifice Constituţia pentru a recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia şi să recunoască independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Peskov a ţinut să precizeze că aceste condiţii au fost deja aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev.

colaj razboiul din Ucraina, tren, refugiati, pancarte anti Putin

Aceştia, au remarcat faptul că forţele armate ruse au declarat de mai multe ori formarea unui regim special pentru evacuarea populaţiei de-a lungul coridarelor umane

Vladimir Putin, obiective şi presiuni asupra Kievului

Cum şi-a făcut cunoscute Vladimir Putin, obiectivele şi presiunile asupra Kievului. Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a afirmat că Ucraina „ar trebui să aducă amendamente Constituţiei, conform căreia Ucraina va respinge orice obiectiv de aderare la orice bloc. Acest lucru este posibil numai prin modificarea Constituţiei.”

Peskov a insistat asupra faptului că Rusia nu are intenţia de a veni cu alte pretenţii teritoriale faţă de Ucraina.

„Suntem pe cale să încheiem într-adevăr demilitarizarea Ucrainei. O vom încheia. Dar principalul este ca Ucraina să îşi înceteze acţiunile militare. Ei trebuie să înceteze acţiunile militare şi atunci nimeni nu va trage”, a mai spus el.

Condiţiile exprimate de Rusia au fost anunţate înaintea celei de-a treia runde de negocieri ruso-ucrainene, care are loc astăzi, 7 martie.

Dmitri Peskov, purtatoruld e cuvant ala Kremlinului si presedintele rus Vladimir Putin

Peskov a ţinut să precizeze că aceste condiţii au fost deja aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev

Vladimir Putin: „Armata rusă ia toate măsurile posibile pentru a salva viețile civililor”

În timpul unei conversații telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele rus Vladimir Putin, a subliniat poziția Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina şi anume ca „aspectele umanitare ale situației actuale au fost discutate în mod substanțial”.

Potrivit serviciului de presă, Putin „a subliniat că armata rusă ia toate măsurile posibile pentru a salva viețile civililor” și că „principala amenințare vine de la formațiunile naționaliste, care folosesc în esență tacticile teroriștilor, ascunzându-se în spatele populației civile”, se arată în comunicat.

Aceştia, au remarcat faptul că forţele armate ruse au declarat de mai multe ori formarea unui regim special pentru evacuarea populaţiei de-a lungul coridoarelor umane.

„În același timp, batalioanele naționale ucrainene împiedică acest lucru recurgând la violență împotriva civililor și a diferitelor tipuri de provocări”, a precizat serviciul de presă.

Vladimir Putin „a cerut Uniunii Europene să aducă o contribuție reală la salvarea vieților oamenilor, să facă presiuni asupra autorităților de la Kiev și să le oblige să respecte dreptul umanitar”,este subliniat în comunicat.

Serviciul de presă a mai adăugat ca preşedintele rus „a dat, de asemenea, o evaluare a cursului negocierilor cu reprezentanții Kievului, confirmând binecunoscutele cereri rusești”.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a vorbit despre Vladimir Putin, respectiv obiective şi presiuni asupra Kievului. Peskov a enumerat toate condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a se înceta demilitarizarea, dar mai ales a ţinut să precizeze că aceste condiţii au fost deja aduse la cunoştinţa conducerii de la Kiev.

presedintele rus Vladimir Putin

În timpul unei conversații telefonice cu președintele Consiliului European, Charles Michel, președintele rus Vladimir Putin, a subliniat poziția Rusiei în legătură cu războiul din Ucraina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *