Prima pagină » International » Vladimir Putin la ședința de guvern din Rusia, de astăzi: „Noi înșine nu ne vom ascunde de nimeni”
Vladimir Putin la ședința de guvern din Rusia, de astăzi: „Noi înșine nu ne vom ascunde de nimeni”

Vladimir Putin la ședința de guvern din Rusia, de astăzi: „Noi înșine nu ne vom ascunde de nimeni”

10 mart. 2022, 19:46,
în International

Agenția de presă de stat rusă a publicat precizările lui Vladimir Putin din cadrul ședinței de guvern de astăzi. În cadrul ședinței, liderul rus a afirmat că Rusia nu intenționează să se ascundă de nimeni și este pregătită să lucreze cu orice partener străin care dorește acest lucru și care nu recunoaște sancțiunile impuse statului rus.

„Noi înşine nu ne vom ascunde de nimeni. Suntem deschişi să lucrăm cu toţi partenerii noştri străini care doresc acest lucru”, a mai precizat Putin.

Vladimir Putin a cerut protecţie pentru drepturile investitorilor străini care nu vor părăsi Rusia.

”Drepturile investitorilor şi colegilor noştri străini care rămân şi lucrează în Rusia trebuie protejate în siguranţă. Cer guvernului să nu piardă acest aspect din vedere. O atitudine diferită ar trebui adoptată faţă de companiile care au decis să-şi închidă operaţiunile în Rusia”, a mai spus el.

Referindu-se la investitorii care intenționează să își închidă unitățile de producție, liderul Kremlinului a declarat că este nevoie de acțiune decisivă, care să nu permită producerea de daune pentru furnizorii ruși locali.

”În ceea ce îi priveşte pe cei care urmează să-şi închidă unităţile de producţie, trebuie să acţionăm decisiv şi în niciun caz să nu permitem să se producă vreo daună furnizorilor locali de componente ruseşti. Trebuie, aşa cum a sugerat premierul nostru, să introducem administraţie externă şi să transferăm ulterior aceste întreprinderi către cei care doresc să lucreze”, a continuat el. Există suficiente instrumente legale, de piaţă şi nu este nevoie să se permită arbitraritatea”, a spus el.

Rusia va putea găsi soluţii la toate problemele împreună cu alte ţări care nu recunosc sancţiunile impuse Rusiei, a mai afirmat liderul rus, citat de Interfax.

”Împreună cu partenerii noştri, cei care nu recunosc aceste acţiuni ilegale, vom găsi fără îndoială soluţii la toate acele probleme pe care încearcă să ni le creeze”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`