Prima pagină » Razboi în Ucraina » Vladimir Putin își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă Rusia este provocată de NATO

Vladimir Putin își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă Rusia este provocată de NATO

24 mart. 2022, 09:44,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Vladimir Putin va folosi arme nucleare dacă ţara să va fi provocată de NATO. Dmitri Polianski, adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU a declarat că Rusia va răspunde provocării, în cazul în care Kremlinul se va simţi ameninţat.

arme nucleare Rusia, armata rusa, militar rus, arme nucleare

Dmitri Polianski a respins declarația americanilor potrivit căreia membrii forțelor armate rusești s-ar face vinovați de crime de război în Ucraina

Puţin va folosi arme nucleare dacă Rusia este provocată de NATO

Vladimir Putin va folosi arme nucleare dacă ţara să va fi provocată de NATO. Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanți diplomați ai Rusiei în Statele Unite, a declarat celor de la Sky News, după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că șeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă țara simte că se confruntă cu o amenințare „existențială”.

„Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să amenințați Rusia și să încercați să interveniți. Deci, atunci când aveți de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău”, a precizat Dmitri Polianski.

Acesta a respins declarația americanilor potrivit căreia membrii forțelor armate rusești s-ar face vinovați de crime de război în Ucraina.

„Nu cred că noi comitem crime de război în Ucraina. Bineînțeles, nu depinde de mine să evaluez. Eu nu sunt acolo. Dumneavoastră nu sunteți acolo. Vă uitați la videoclipuri, vă uitați la multe dintre videoclipurile care sunt considerate știri false. Voi credeți un lucru, eu cred altceva”, a spus Dmitri Polianski.

arme nucleare Rusia, Dmitri Polianski

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanți diplomați ai Rusiei în Statele Unite, a declarat celor de la Sky News despre posibilitatea ca Rusia să folosească armele nucleare

Dmitri Medvedev, avertisment asupra intenţiilor SUA

Unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, în prezent adjunct al secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, a declarat miercuri, 23 martie, că SUA vor să umilească, să divizeze şi într-un final să distrugă Rusia. Totodată, Medvedev afirmă că „Rusia nu va permite sub nicio formă o astfel de evoluţie”.

„Să ne imaginăm că America a reuşit să-şi realizeze obiectivele în această rundă de confruntare. Strategi mărginiţi de la Casa Albă au provocat o criză politică şi economică în Rusia. Au slăbit şi au dus la scindarea unei ţări imense, unei ţări complicate”, a precizat Dmitri Medvedev.

Acesta scoate în evidenţă posibila realitate ce ar putea fi creată de planurile SUA, un scenariu sumbru pentru conducerea de la Kremlin, în care Rusia ar putea fi divizată în cel puţin cinci state noi.

„Şi iată rezultatul: o putere mare nucleară cu un regim politic instabil, cu o conducere slabă, cu o economie prăbuşită şi cu un număr maxim de focoase nucleare care vizează ţinte în SUA şi Europa. Sau, ca rezultat, cinci sau şase ‘ţări noi’ în locul Rusiei, aşa cum au visat peste Ocean în anii 1990, iar fiecare astfel de ‘ţară’ are propria sa armă strategică”, avertizează Medvedev.

Medvedev afirmă că „Rusia nu va permite sub nicio formă o astfel de evoluţie”, care „uită” să spună că noile sancţiuni impuse de Occident, în special de Statele Unite ale Americii, împotriva Rusiei intervin ca urmare a invadării Ucrainei.

În acest context, președintele Vladimir Putin ar fi declarat că își păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă Rusia este provocată de NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *