Prima pagină » International » Vladimir Putin invită vecinii Ucrainei la o lecție de istorie: „Statul ucrainean a fost creat de Rusia”

Vladimir Putin invită vecinii Ucrainei la o lecție de istorie: „Statul ucrainean a fost creat de Rusia”

22 feb. 2022, 12:58,
în International

Putin invită vecinii Ucrainei să se servească și ei din teritoriul vecinului lor. Preşedintele rus a spus că Ucraina e un stat artificial creat din teritorii alipite de Stalin de la Rusia, România, Ungaria și Polonia.

Acest gând a precedat lungul său discurs despre recunoașterea oficială a celor două republici din Donbas.

Lucru important de menţionat, în componența Ucrainei de azi se află fostele teritorii românești precum Bucovina de Nord, Ținutul Herța și Județele Cahul, Bolgrad și Ismail din Sudul Republicii Moldova, dar și Insula Șerpilor.

presedintele rus, Vladimir Putin, in timpul unei conferinte de presa

Preşedintele rus a spus că Ucraina e un stat artificial creat din teritorii alipite de Stalin de la Rusia, România, Ungaria și Polonia

Vladimir Putin invită vecinii Ucrainei la o lecţie de istorie

În lungul său discurs din 21 februarie 2022, prin care a recunoscut independenta Donețkului și Luganskului, presedintele rus, Vladimir Putin a vorbit şi despre formarea Ucrainei. Astfel, Putin invită vecinii Ucrainei, în special românii, polonezii şi ungurii să-şi reamintească de fostul lider sovietic, Iosif Stalin, care le-a luat bucăţi din ţările lor pentru a forma Ucraina.

„Aș dori să subliniez din nou că Ucraina nu este doar o țară vecină pentru noi. Este o parte inalienabilă a propriei noastre istorii, cultură și spațiu spiritual. (…) Așadar, voi începe cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia sau, mai precis, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început practic imediat după revoluția din 1917, iar Lenin și asociații săi au făcut-o într-un mod care a fost extrem de dur cu Rusia – prin separarea, ruperea a ceea ce este istoric rusesc. Nimeni nu a întrebat milioanele de oameni care trăiesc acolo ce părere au.

Apoi, atât înainte, cât și după Marele Război Patriotic (n.r.: război mondial), Stalin a încorporat în URSS și a transferat Ucrainei câteva pământuri care au aparținut anterior Poloniei, României și Ungariei. În acest proces, el a dat Poloniei o parte din ceea ce era în mod tradițional pământ german drept compensație, iar în 1954, Hrușciov a luat Crimeea departe de Rusia dintr-un motiv oarecare și a dat-o, de asemenea, Ucrainei. De fapt, așa s-a format teritoriul Ucrainei modern”, a ținut să precizeze preşedintele Putin.

Președintele Putin a declarat că trecutul Ucrainei este dependent de Rusia, mai ales că la formarea acesteia s-au adăugat și părți ce aparțineau de Rusia.

presedintele rus, Vladimir Putin, in timpul unei conferinte de presa

La baza statului sovietic au stat ideile lui Lenin, care au echivalat cu un aranjament de stat confederativ şi un slogan despre dreptul nastiunilor la autodeterminare

Discursul preşedintelui rus, Vladimir Putin, a atins subiecte sensibile

Vladimir Putin a vorbit şi despre cum Partidul Comunist Rus, condus de Stalin, a început să creeze o nouă statalitate. Deşi au avut dezacorduri serioase în această privinţă, acesta a sugerat construirea ţării pe principiile autonomizării, adică acordarea republicilor de puteri largi la aderarea la un stat unificat.

Acesta a continuat, spunând că Lenin a criticat acest plan şi a sugerat să se facă concesii naţionaliştilor, pe care, la acea vreme îi numea „independenți”. La baza statului sovietic au stat ideile lui Lenin, care au echivalat cu un aranjament de stat confederativ şi un slogan despre dreptul națiunilor la autodeterminare, până la secesiune. Acestea au fost confirmate prin Declarația privind formarea URSS din 1922, urmând ca după moartea lui Lenin să fie consacrate în Constituția sovietică din 1924.

„Acest lucru ridică imediat multe întrebări. Prima este într-adevăr cea principală: de ce a fost necesar să-i liniștim pe naționaliști, să satisfacem ambițiile naționaliste în continuă creștere la periferia fostului imperiu? Ce rost avea să transferăm către noile unități administrative, adesea formate în mod arbitrar – republicile unionale – teritorii vaste care nu aveau nimic de-a face cu ele? Permiteți-mi să repet că aceste teritorii au fost transferate împreună cu populația a ceea ce a fost istoric Rusia.

Mai mult, acestor unități administrative li să dat de facto statutul și formă de entități naționale ale statului. Asta ridică o altă întrebare: de ce a fost necesar să se facă daruri atât de generoase, dincolo de visele cele mai sălbatice ale celor mai zeloși naționaliști și, pe deasupra, să se acorde republicilor dreptul de a se separa fără nicio condiție de statul unificat?”, a spus Vladimir Putin.

Astfel, în discursul ce a avut loc în data de 21 februarie 2022, privind recunoașterea independenței Donețkului și Luganskului, președintele Putin invită vecinii Ucrainei să se servească și ei din teritoriul vecinului lor, având în vedere istoria întemeierii acestui stat.

presedintele rus, Vladimir Putin, in timpul unei conferinte de presa

Vladimir Putin a vorbit şi despre cum Partidul Comunist Rus, condus de Stalin,au început să creeze o nouă statalitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`