Prima pagină » International » Vladimir Putin interzice exportul de petrol rusesc, după valul de sancțiuni Occidentale
Vladimir Putin interzice exportul de petrol rusesc, după valul de sancțiuni Occidentale

Vladimir Putin interzice exportul de petrol rusesc, după valul de sancțiuni Occidentale

27 dec. 2022, 19:40, 1 ,
BZI.ro, în International

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind măsurile de răspuns la introducerea unui plafon de preț pentru petrolul și produsele petroliere rusești, informează Interfax.

Documentul interzice vânzarea de petrol și produse petroliere în cazul în care contractele prevăd o plafonare a prețurilor. În același timp, președintele Federației Ruse poate face excepții de la această interdicție pe baza unei decizii speciale.

„Se introduce o interdicție privind furnizarea de petrol rusesc persoanelor juridice și persoanelor fizice străine, cu condiția ca contractele să prevadă direct sau indirect utilizarea unui mecanism de stabilire a prețului marginal, interdicția urmând să intre în vigoare la 1 februarie 2023.

Interdicția privind furnizarea de produse petroliere rusești în conformitate cu mecanismul de plafonare a prețurilor, introdus și prin decret, va intra în vigoare de la data stabilită de guvern (dar nu mai devreme de aceeași 1 februarie)”, arată agenția.

Vladimir Putin este gata să „negocieze cu toți cei implicați” în conflictul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin s-a declarat gata să „negocieze cu toți cei implicați în acest proces și să caute soluții acceptabile” în privința războiului din Ucraina, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS, citând interviul lui Putin la televiziunea de stat duminică.

„Nu cred că este atât de periculos, cred că ne îndreptăm în direcția corectă, protejându-ne interesele naționale și interesele cetățenilor noștri, poporului nostru. Și pur și simplu nu avem altă opțiune decât să ne protejăm cetățenii”, a spus Putin.

Vladimir Putin: „Nu noi refuzăm să negociem, ci ei”

Vladimir Putin a transmis că Rusia este gata să negocieze cu toți cei implicați în acest proces. Președintele susține că Ucraina refuză să negocieze.

„Suntem pregătiți să negociem cu toți cei implicați în acest proces și să căutăm soluții acceptabile, dar depinde de ei. Nu noi refuzăm să negociem, ci ei”, a mai spus Vladimir Putin.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a scris pe Twitter ca răspuns: „Putin trebuie să revină la realitate”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *