Prima pagină » International » Vladimir Putin dorește o creștere a agriculturii interne de peste trei la sută pe an
Vladimir Putin dorește o creștere a agriculturii interne de peste trei la sută pe an

Vladimir Putin dorește o creștere a agriculturii interne de peste trei la sută pe an

05 apr. 2022, 23:16,
în International

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis astăzi, 5 aprilie, în cadrul unei întâlniri cu Guvernul, că este de părere că este necesar să se monitorizeze cu atenție parametrii exporturilor de produse agricole către țările considerate de către Moscova ca fiind „neprietenoase”.

Liderul de la Kremlin a mai spus că producția de produse agricole și de produse alimentare ar trebui să se dezvolte într-un ritm mai alert, mai exact, până la 3% pe an.

„Este clar că anul acesta, pe fondul unei penurii globale de alimente, va trebui să fim mai prudenți în ceea ce privește aprovizionarea cu alimente în străinătate. Și anume, este necesar să monitorizăm îndeaproape parametrii exporturilor către țări care urmăresc în mod clar o politică ostilă față de noi”, a declarat președintele Rusiei.

Prețurile alimentelor în Rusia, mai mici decât pe piața mondială

În același timp, Putin a menționat că volumele de producție crescute fac posibilă asigurarea faptului că prețurile alimentelor în Rusia sunt mai mici decât pe piața mondială. „Autosuficiența alimentară este un avantaj competitiv real pentru Rusia. Și ar trebui să funcționeze în interesul cetățenilor noștri”, a spus Putin.

Vorbind despre restricțiile la export care operează pe piețele cerealelor, uleiului de floarea soarelui și îngrășămintelor minerale, președintele rus a spus: „Am luat aceste decizii în avans și am făcut ceea ce trebuia”.

O problemă importantă este furnizare de echipamente moderne și piese de schimb

Președintele rus a explicat faptul că sarcina cheie a Guvernului Rusiei și a șefilor de regiuni este să sprijine activitatea de afaceri, în așa fel încât să poată fi deschise noi întreprinderi și să poată fi create noi locuri de muncă.

„Sarcina cheie a Guvernului Rusiei, a șefilor de regiuni, a întreprinderilor este de a sprijini activitatea de afaceri în complexul agroindustrial rusesc, astfel încât agricultorii noștri, pescuitul, producătorii de alimente în ansamblu să deschidă noi întreprinderi, să creeze noi locuri de muncă, să crească producția în primul rând a acelor grupuri de bunuri pe care încă mai trebuie să le cumpărăm parțial în străinătate”, a menționat Putin.

Rusia dorește creșterea producției

Putin a mai transmis în ședința de Guvern că dorește să fie trasate orientări reale și rezonabile cu privire la creșterea producției și a agriculturii interne.

„Cred că trebuie să stabilim orientări destul de reale, rezonabile, și anume: în următorii ani, agricultura internă, producătorii de alimente și industriile de sprijin ar trebui să atingă rate de creștere mai mari – peste 3% pe an. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se înmulțească volumul de recuperare a terenurilor, să se implice noi terenuri agricole în circulație și să se mărească intensitatea utilizării acestora prin introducerea îngrășămintelor, mecanizarea largă și introducerea tehnologiilor informaționale moderne. Și, bineînțeles, este necesară creșterea disponibilității resurselor de credit”, a spus președintele rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *