Prima pagină » Actualitate » Vladimir Putin, discurs despre războiul din Ucraina, după ce Joe Biden a fost la Kiev: „Nivelul de pregătire a forţelor nucleare este de 91%” – LIVE VIDEO/ TEXT

Vladimir Putin, discurs despre războiul din Ucraina, după ce Joe Biden a fost la Kiev: „Nivelul de pregătire a forţelor nucleare este de 91%” – LIVE VIDEO/ TEXT

21 feb. 2023, 11:03, 30 ,
în Actualitate

Președintele rus Vladimir Putin, discurs important despre războiul din Ucraina, marți, 21 februarie, la o zi după ce președintele american Joe Biden a vizitat Kievul. După vizita sa surpriză la Kiev, președintele SUA a zburat în Polonia, unde tot marți va ține un discurs despre modul în care Statele Unite au contribuit la mobilizarea lumii pentru a sprijini Ucraina și va sublinia sprijinul american pentru flancul estic al NATO.

De asemenea, Putin va prezenta analiza sa asupra situației internaționale și va expune viziunea sa asupra dezvoltării Rusiei după ce Occidentul i-a impus sancțiuni radicale, potrivit unei comunicări a Kremlinului.

Cele mai importante declarații făcute de președintele Vladimir Putin:

„Există modificări istorice care vor schimba viitorul ţării noastre şi al poporului nostru. Acum un an, pentru a ne proteja oamenii şi securitatea tării, după anul 2014, am hotărât să pornim acţiuni în Donbas şi vom continua. Am luptat şi nu am cedat în părţile în care am fost blocaţi. Au primit doar ură de la regimul din Kiev, ştim cu toţii că am făcut tot ce era posibil pentru a rezolva această problemă.

În academiile din Vest antrenau unităţi naţionaliste şi trimiteau arme. Şi negociau transportul unor echipamente grele, avione şi sisteme de apărare antiaeriană.

Vorbeau public despre trimiterea de arme în Ucraina. Construiau baze militare la graniţele noastre. Astăzi, recunosc public asta, fără să le fie ruşine.

Vorbesc despre întelegerea de la Minsk, ca şi cum ar fi doar un spectacol. Rusia a încercat să găsească o soluţie pentru pace, iar ei se jucau cu vieţile oamenilor.

Aceste minciuni şi comportamentul lor pe care l-am văzut în Iugoslavia, Siria, lucrurile ruşinoase pe care nu vor putea să le spele niciodată. Şi au folosit această idee că vor face orice pentru a-şi trata proprii oameni în felul acesta, şi le spun oamenilor povesti despre un tratat de pace în Donbas. Pur şi simplu sunt doar minciuni

Am insistat să ne urmărim propriile interese şi să ne menţinem poziţia. Nu ar fi trebuit să fie un război în lume. Am fost foarte deschiși la un dialog cu Vestul şi am insistat la Europa şi restul lumii, am fost foarte echitabili în sensul ăsta, dar am primit doar minciuni. Creşterea NATO şi a sistemelor antiaeriane, dezvoltarea unor centre militare aproape de graniţa cu Rusia. Nici o altă ţară nu are atâtea baze militare în lume. Întreaga planetă nu are. Au făcut asta cu un motiv, iar în decembrie 2021, am transmis SUA şi UE cererea noastră, iar tot ce am primit a fost un refuz direct la ofertele noastre şi a devenit clar că pericolul pentru noi creştea. Nu am avut nici un fel de dubiu până în februarie 2022 de acţiuni militare în Donbas. Şi regimul de la Kiev primea arme încă din 2014.

Toate lucrurile acestea au fost împotriva documentelor acceptate de SUA. Aş vrea să repet, ei au început războiul şi noi am folosit forţa pentru a-l opri. Aceia care plănuiau un nou atac asupra Donetsk, au început clar că următorul obiectiv sunt acţiuni asupra Sevastopol şi Crimeea. Şi noi ştiam asta. Noi protejăm oamenii.Au cheltuit miliarde de dolari pentru a susţine regimul de la Kiev.

Cu aceşti bani continuă să finanţeze războiul şi să ofere arme în alte ţări, conferinţa lor de securitate a fost plină de acuzaţii la adresa Rusiei, în aşa fel încât oamenii să uite că în ultimii 10 ani Vestul a început războaie. Ei încearcă să şteargă asta din memoria colectivă, dar nimeni nu uita asta. Tragediile din vieţile oamenilor nu sunt importante pentru ei şi se ascund în spatele cuvintelor precum democraţie şi valori.

Şi creează acea imagine a inamicilor în interiorul țărilor lor pentru a distrage atenţia de la problemele socio-economice.
Oricine care ştie istorie știe că încă din sec XIX, Imperiul austro-ungar făcea acelaşi lucru, iar singurul lor obiectiv a fost să separe legăturile istorice cu ţara noastră. Iar istoria se repeta.

În bază ideologică pentru asta a fost rusofobia. E păcat până şi să spui că una dintre unităţile din armata ucraineană a fost numită Azov, care este nume provenit de la o unitate germană nazistă. Au simboluri naziste pe uniformele lor, cum au avut şi naziştii. Au simboluri naziste pe tancuri, iar noi vedem că cei care sunt la putere închid ochii. De ce? Pentru că nu le pasa. Încearcă să lupte cu noi, încearcă să lupte cu Rusia. Chiar şi diavolul însăşi l-ar fi folosit ca armă împotriva Rusiei.

Noi am spus, noi nu luptăm în Ucraina, poporul ucrainean a devenit ostatic al stăpânilor acestui stat.

Au jefuit ţara şi în consecinţă, sărăcia a crescut în Ucraina. Iar aceasta a fost scânteia pentru acţiunile militare. Şi au transformat oamenii în carne de tun. Iar responsabilitatea pentru aceste victime este Vestul şi regimul de la Kiev. Acest regim nu serveşte interesul naţional, ci interesele străine.
Nu voi vorbi despre planurile din Vest pentru a creşte ajutorul militar, toată lumea ştie asta.

Vestul încearcă să provoace o acţiune strategică împotriva Rusiei. Ce înseamnă asta? Vor să distrugă Rusia. Vor să transforme un conflict local într-unul global. Aici este o problemă existenţială. Şi trebuie luat în considerare că este imposibil să distrugi Rusia pe câmpul de luptă.

Ei continuă să se joace şi întorc realitatea istorică. Luptă împotriva culturii noastre, a cultelor religioase. Uite ce au făcut, abuzează copiii şi asta este ceva normal pentru Vest. Recunosc căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, e normal, sunt adulţi. Şi noi recunoaştem asta, dar să se uite în Biblie, în orice religie din lume. Iar un alt lucru, familia este compusă dintre un bărbat şi o femeie. Dar până şi textele sfinte sunt supuse dezbaterii. Biserica Anglicană să accepte un zeu care nu are gen, ce mai poţi să spui la asta?

Milioane de oameni din Vest înţeleg că sunt conduşi spre distrugerea spirituală. Elitele pur şi simplu înnebunesc. Datoria noastră este să ne protejăm copiii de Vestul decadent. Este foarte clar că Vestul va încerca să destabilizeze societatea rusă şi vor folosi orice împotriva noastră. În decursul veacurilor au avut mereu ura pentru oameni. Aşa a fost dintotdeauna. Încearcă atacuri teroriste ţintite spre a ne destabiliza societatea. Dar nu vor fi niciodata ca regimul de la Kiev. Lăsaţi-i pe ei să trăiască cu asta. Important e că cetăţenii Rusiei să le dea o lecţie de moralitate.

O acţiune multiculturală, iar majoritatea oamenilor noştri au o poziţie principială referitoare la operaţiunea specială din Donbas. Aceasta a fost o târșătură a naţiunii noastre. Toată lumea înțelege legătura dintre viaţa personală şi viaţa patriei-mamă.

Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor din Rusia pentru hotărârea şi atitudinea eroică. Militarilor, voluntarilor care lupta în toate zonele ţării. Îmi cer scuze că nu voi putea să numesc pe toată lumea. Dar nu vreau să ofensez pe nimeni că îi omit, vreau să mă plec în fața rudelor, soțiilor, familiilor, doctorilor, care salvează răniţii şi muncitorilor de la calea ferată, celor care construiesc case, inginerilor. Aş vrea să le mulţumesc profesorilor, jurnaliştilor, mai ales jurnaliştilor militari care îşi riscă vieţile pentru a spune adevărul întregii lumi. Reprezentantilor cultelor care susţin armata. Tuturor celor care îşi fac datoria faţă de ţară.

Am început şi vom continua să creştem. Am început şi vom continua programul social în teritoriile anexate şi vom avea acces la Marea Azov, vom construi o autostradă în Crimeea şi o vom conecta în Rusia. Vom susţine toate oraşele din Donetsk, pentru că suntem fraţi din nou. Vom face totul pentru a aduce pacea acolo şi securitatea.

Pentru strămoşii noştri, pentru viitorul copiilor, vom restaura justiţia istorică, pentru asta luptă războinicii noştri.

Aş vrea ca în semn de respect pentru toţi oamenii care au decedat, un moment de reculegere.

Înţelegem că este foarte greu pentru soţiile, fiicele, fiii militarilor noştri. Ei sunt apărătorii patriei la fel cum strămoşii noştri au aparat Donbasul. Iar noi vom susţine aceste familii, vor fi înconjuraţi cu atenţie şi bunătate și îi vom ajuta foarte repede când vor avea nevoie de ceva. Propun un fond de stat care să ajute aceste familii.

De asemenea, case pe termen lung tuturor celor care au nevoie de asta. Şi cer guvernului să rezolve toate aspectele organizaţionale legate de asta cât mai repede. Iar în timp real, toate problemele să fie rezolvate.

Toată structura acestui fond va fi rezolvată până la sfârşitul acestui an. Vreau să subliniez că acest fond special nu va lua responsabilitatea de pe alte structuri.

Reprezentanţii regiunilor sunt mereu în contact cu veteranii. Vorbim despre aprovizionare, plăti şi beneficii. Guvernatorii locali îmi spun şi îmi raportează direct rezultatele muncii lor şi îmi spun că sunt unele probleme care nu au fost rezolvate şi trebuie să lucrăm la asta. Înţelegem cu toţii ca a fost creată o mare povară psihologică. Inclusiv voluntarii acestei acţiuni vor primi 14 zile libere în fiecare an, neluând în considerare concediul clasic.

Avem un plan aprobat de a spori eficienta militară. Paşi suplimentari pentru întărirea armatei, a flotei şi a marinei. Trebuie să ne bazăm pe aceşti paşi, pe experienţă militară. Este nepreţuit. Nivelul de pregătire a forţelor nucleare este de 91%.

E nevoie de oameni atât în armată, cât şi în forţa civilă. Trebuie să înţelegem, că trebuie să dezvoltăm cele mai bune tehnologii care vor îmbunătăţi armata noastră şi cele mai bune echipamente. Unele sunt aproape de front, şi unele sunt mai bune decât cele din Vest. Folosindu-ne baza ştiinţifică şi militară proprie, implicând afaceri mici şi mijlocii. Avem echipe de cercetători şi ingineri, oameni tineri implicaţi. O tradiţie lungă în producţia de arme, trebuie să oferim garanţii, beneficii sociale şi salarii. Propun un program special pentru locuinţe şi chiriile acestor case să fie relative mai mici decât preţul pieţei, şi restul va fi acoperit de stat pentru angajaţii din sectorul dezvoltării de armamanent.

Cum spuneam, au vrut şi un război economic, dar nu au avut succes şi nu vor avea. Cu aceste pachete de sancţiuni se lovesc singuri. Au crescut preţuri, au distrus fabrici în ţările lor şi spun cetăţenilor lor că ruşii sunt de vină. Au rupt legăturile comerciale cu ţara noastră, au încercat să ne limiteze exporturile şi ne-au furat rezervele comerciale. Ne-au atacat structura. Sancţiunile sunt doar un mijloc, dar obiectivul Vestului este să ne forţeze cetăţenii să sufere. Vor să ne forţeze societatea noastră din interior, dar încercările lor nu sunt justificate şi nu vor avea succes.

Am păstrat sistemul financiar intact şi am lansat pachete de măsuri economice pentru a susţine economia, în valoare de 3 trilioane de ruble. Totul se bazeaza pe principiul economiei de piaţă. La sfârşitul anului 2022, produsul intern a fost redus, ieri a fost făcută informaţia publică. Aş vrea să reamintesc că în februarie şi martie ei spuneam că economia Rusiei se va prăbuşi, iar afacerile din Rusia au stabilit legături cu parteneri de încredere. Volumul plăților internaţionale a crescut şi vom continua să lucrăm cu partenerii noștri iar obiectivul nostru este să cream o economie stabilă iar moneda să îşi păstreze stabilitatea.

Nu suntem doar noi care reducem preţul în dolari, și ei fac asta. Ei spun că au politică, tunuri, dar nu ar trebui să repetăm greşelile din trecut, trebuie să ne păstrăm economia şi vom continua să acţionăm.

Multe sectoare interne ale economiei, nu doar că au scăzut, ci au crescut şi vedem spre exemplu imobiliarele. Am construit 100 de milioane de metri pătraţi de case noi. Agricultura din Rusia creşte şi are sectoare noi, a produs 100 de milioane de tone de grâu şi ştim că vom avea creştere de până la 16 milioane de tone.

Permite pieţii muncii să scadă, iar în aceste condiţii dificile, piaţa muncii este mai confortabilă ca niciodată. Înainte de pandemie, rata şomajului era 4.7, acum este de 3,7. Este un minim istoric. Repet, economia Rusiei a trecut peste orice risc. Bine, orice risc este greu de prevăzut şi trebuie să reacţionăm foarte rapid. La nivel guvernamental şi de afaceri, deciziile se iau foarte repede la noi.

Conform experţilor noştri, ne îndreptam către o dezvoltare a calităţii. Toate astea ne permit să vedem un potenţial uriaş al Rusiei şi o creştere foarte mare în cee ace priveşte cererea de produse ruseşti. Am reuşit să creştem fiecare nişă care a fost eliberată de plecarea companiilor.

Scopul muncii noastre nu este să ne adaptăm la condiţii, totul se schimbă foarte repede, nu este un moment al provocărilor, ci al oportunităţilor. Viitorul nostru depinde de cum le vom folosi. Trebuie să scăpăm de orice conflict intern guvernametal. Toate eforturile noastre trebuie să fie îndreptate spre rezultat”, a spus Vladimir Putin.

Comentarii
  • Un delir facut de catre o persoana cu putere de decizie si care nu mai are nimic cu realitatea, traieste intr-o lume care nu mai exista. Ce fac militarii din jurul lui, de ce accepta asemenea aberatii a lui Putin?

  • Un delir facut de catre o persoana cu putere de decizie si care nu mai are nimic cu realitatea, traieste intr-o lume care nu mai exista. Ce fac militarii din jurul lui, de ce accepta asemenea aberatii a lui Putin?

  • Cu asa retorica poti ataca orice stat,cu motive inchipuite doar in capul oligarhilor in tara lui putler domneste teroarea,restrictiile,libertatea de gandire si circulatie,si cat de curand penuria de oricefel inafara de petrol si gaze

  • Sceleratul nu stie sa ameninte decat cu arma nucleara: cu restul… e depasit!!!

  • Corect,daca nu avea „nucleara”astazi rusii traiau liberi,putler era istorie,ganditi-va unde era omenirea daca Hitler avea rachetele din ziua de azi

  • Cetateanul turmentat

    V. Putin – Președintele României 2024

  • Am inteles: aveti ordin de la Zelensky sa postati numai comentariile khazarilor inchinatori la Satana.

    Adevarul va invinge intotdeauna pentru ca ADEVARUL este de la Dumnezeu si de la Iisus Cristos,
    iar pe voi ZOI-aristii, o sa va ia Satana in scurt timp pentru ca lui ii place minciuna si ii plac sclavii mincinosi si IDIOTI folositori ca voi.
    Daca sunteti si vaccinati, lucru foarte posibil la cat de idioti sunteti, Satana va pregateste ceva bun: sa dati coltzul on line printr-un simplu ,,Delete”, pentru ca aveti in voi codul Bluetooth cu care va controleaza si va comanda existenta prin antenele 5G si prin satelitii nazistului Elon Musk – sateliti pe care voi IDIOTII ii vedeti pe cer si credeti ca sunt stele.

    Aceasta ,,pandemie” a fost ingaduita de Dumnezeu pentru a curata Pamantul de LICHELE.

  • Se lupta rusii cu americanii si castiga chinezii!…ha,ha,ha,ha,ha

  • Da, de amerlocii care-si baga coada peste tot in lume si sug la propriu resursele, banii si bogatiile statelor, nu spune nimeni nimic???
    Iugoslavia-i aproape de noi.
    Mai vreti exemple?

  • Mihai ce kokteil ai luat? Se pare ca, unul de ultima generatie abia sosit in Romania. Iti doresc viata lunga cu asa „MENIU”.

  • Singurul scop al amerlocilor este sa impinga intreaga Europa spre un al treilea razboi.
    Doar asa le iese mai multi bani.
    Ca doar industria lor de armament trebuie sa mai si vanda ceva. Produc, produc, produc si astfel se aduna stocuri.
    Cui sa mai vanda?
    Simplu, europenilor ca astia mai au ceva banuti, ca-n rest prin lume, saracie si calicie.
    Asa ca, da-i inainte cu razboiul prin Europa.
    Calculul lor este simplu: le luam banii fraierilor+fwtem si pe rusi. 2 dintr-o lovitura.

  • Ivan Pocitan Pehlivan

    @Ion (Ivan): Nu, Ivan, nu spune nimic nimic. Pentru ca America face ce trebuie sa faca: sa le dea in bot stapinilor tai: Putler si pundits din jurul lui. Apropo: sa treci pe caserie sa iti iei parlitele de ruble. Poti sa faci bors cu ele. Nu valoreaza nici cat un partz de-al lui Putler.

  • Ivan Pocitanovici Pehlivanovici

    @Ion (Ivan): Nu, Ivan, nu spune nimeni nimic. Pentru ca America face ce trebuie sa faca: sa le dea in bot stapinilor tai: Putler si pundits din jurul lui. Apropo: sa treci pe caserie sa iti iei parlitele de ruble. Poti sa faci bors cu ele. Nu valoreaza nici cat un partz de-al lui Putler.

  • Ivan Pocitanovici Pehlivanovici

    @Ion (Ivan): Nu, Ivan, nu spune nimic nimic. Pentru ca America face ce trebuie sa faca: sa le dea in bot stapinilor tai: Putler si pundits din jurul lui. Apropo: sa treci pe caserie sa iti iei parlitele de ruble. Poti sa faci bors cu ele. Nu valoreaza nici cat un partz de-al lui Putler.

  • Mihai, mergi si iti fă un control la mansardă ! Ai probleme mari !

  • Nu va suparati pe mine,sant encefalopat cand nu-mi iau hapurile si scap la net fac figuri,vad elefanti roz,parintii mau abandonat de mic la orfelinat si probalil de asta iubesc ucigasii de copii si mame

  • Romania, Bulgaria, Libia, Yugoslavia….
    In Romania e un minus de 15 milioane de cetateni…

  • putler cel mancator de kkt si trogloditii lui de rusi

    Au halit ciulavecii fasole la greu si au ridicat nucleara la 91%. Astia sunt mai spalati pe creier si mai retardati ca slugile lui kim atomicul! Oare de la vodca?

  • Bai ca este prea de tooot. Toata ziua înarmarea Ucrainei, numai de asta se vorbeste toata ziua ca si cum cineva din spate ameninta toate tarile Europei ca daca nu dau arme vor sfarsi dramatic. Este o DiCTATURA , raiul pe pământ acest război pentru vânzarea armelor, Distrugerea Europei si a Rusiei . suprematia in lume
    America isi baga coada in asemenea războaie dar…. nu gratis! Europa anul asta sigur se rupe este interesul ascuns, Rusia o va duce bine. Rusia este foarte provocata si de Pace nici bidon nici tarile Europei nu amintesc. Ca se vor uni cu China Rusii au destul asa cum toate tarile Europei sunt unite ptr Ucraina. Fereasca D- zeu sa fie si Coreea de Nord si Iranul in aceasta problema. Oricum al 3 lea sau nucleara bat la usa, Europa nu vrea pace ci doar înarmarea Ucrainei, la război înainte, impinsi de bidon, oricat ar dura aceasta nenorocire. Anul asta se vor intampla f multe lucruri incredibile.zelinski marioneta

  • Ptr muila de mai sus

    Uai nu fuma iarba in doua cu vodka,esti praf orca putlerista,du-te pe bloc si scapa lumea de un prost

  • Puneti fata-n fata cele doua discursuri. Unul a lui Putin, sobru si in ton cu dramele de pe front si al lui Biden, prin de frenezie,, aplaudat la scena deschisa, ca si cum ar fi la un show. Da, americanii(nu Biden, el nu e decat interfata) stau la tv. si mananca pop corn, in timp ce un Ucraina se moare pe capete, de ambele parti. Astept injuraturi !…de…sunt putinist !

  • Ptr muila de mai sus

    Pai hai pe la mine sa-mi faci o felatie uai flocea,iubitor de criminali de copii

  • Era cat pe ce sa ma insel, sa cred ca vreti sa deveniti ziaristi si OAMENI, dar m-am prins la timp: umblati in continuare cu cioara vopsita, lichelelor.
    Cotidianul, un ,,ziar” cu un fel de ziaristi care sper ca vor sa se lepede de Satana, dar inca se gandesc daca sa se exorcizeze, a publicat discursul integral, asa ca v-au facut mincinosi asa cum va stiam cu totii.
    Iata un fragment si link-ul pentru cei interesati:

    ,,…Pentru a elimina amenințarea venită de la regimul neo-nazist care s-a dezvoltat în Ucraina după lovitura de stat din 2014, s-a luat decizia de a efectua o operațiune militară special…
    Începând din 2014, Donbass a luptat, a apărat dreptul de a trăi pe propriul pământ, de a-și vorbi limba maternă, a luptat și nu a renunțat în condițiile blocadei și bombardamentelor constante, a urii nedissimulate din partea regimului de la Kiev, a crezut și a așteptat ca Rusia să vină în ajutor.
    Între timp – și știți foarte bine acest lucru – am făcut tot posibilul, într-adevăr tot posibilul, pentru a rezolva această problemă prin mijloace pașnice, am negociat cu răbdare o ieșire pașnică din acest conflict cel mai dificil. Dar la spatele nostru se pregătea un cu totul alt scenariu. Promisiunile conducătorilor occidentali, asigurările lor cu privire la dorința de pace în Donbass s-au dovedit a fi, după cum vedem acum, un fals, o minciună cruntă… În academiile și școlile occidentale, ofițerii batalioanelor naționaliste au fost instruiți și au fost furnizate arme. Și vreau să subliniez că, chiar înainte de începerea operațiunii militare speciale, Kievul negocia cu Occidentul privind furnizarea de sisteme de apărare aeriană, avioane de luptă și alte echipamente grele către Ucraina. Ne amintim și de încercările regimului de la Kiev de a achiziționa arme nucleare, pentru că am vorbit public despre asta.
    Statele Unite și NATO și-au desfășurat rapid bazele armatei, laboratoare biologice secrete în apropierea granițelor țării noastre, au stăpânit teatrul viitoarelor operațiuni militare în timpul manevrelor, au pregătit regimul de la Kiev supus lor, Ucraina pe care o înrobiseră, pentru un mare război.
    Și astăzi o recunosc – o recunosc public, deschis, fără ezitare.
    Ei par să fie mândri, delectându-se cu trădarea lor, numind atât acordurile de la Minsk, cât și formatul Normandiei o performanță diplomatică, o cacealma…Ei s-au comportat la fel de neruşinat, de duplicitate, distrugând Iugoslavia, Irakul, Libia, Siria. Nu se vor spăla niciodată de această rușine. Conceptele de onoare, încredere, decență nu sunt pentru ei…Într-adevăr, elitele occidentale au devenit un simbol al minciunilor totale fără principii…Am fost deschiși, sincer pregătiți pentru un dialog constructiv cu Occidentul, am spus și am insistat că atât Europa, cât și întreaga lume au nevoie de un sistem de securitate indivizibil, egal pentru toate statele, și de mulți ani am sugerat partenerilor noștri să discute această idee împreună și să lucreze asupra implementării acestuia. Dar ca răspuns au primit o reacție neclară sau ipocrită. Este vorba despre cuvinte. Dar au existat și acțiuni specifice: extinderea NATO la granițele noastre, crearea de noi zone poziționale de apărare antirachetă în Europa și Asia …Nicio țară din lume nu are atât de multe baze militare în străinătate ca Statele Unite ale Americii. ..Întreaga lume a văzut cum se retrag din acordurile fundamentale în domeniul armelor, inclusiv din tratatul privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune, rupând unilateral acordurile fundamentale care mențin pacea mondială…În cele din urmă, în decembrie 2021, am trimis oficial proiecte de acorduri de asigurare a securității către Statele Unite și NATO. Dar pe toate pozițiile cheie, fundamentale pentru noi, au primit, de fapt, un refuz direct. Apoi, în sfârșit, a devenit clar că s-a dat aprobarea pentru implementarea planurilor agresive și nu aveau de gând să se oprească…Informațiile primite nu au lăsat nicio îndoială că, până în februarie 2022, totul era pregătit pentru o altă acțiune punitivă sângeroasă în Donbass, împotriva căreia, permiteți-mi să vă reamintesc, regimul de la Kiev a aruncat artilerie, tancuri și avioane în 2014…În 2015, au încercat din nou un atac direct asupra Donbass, continuând în același timp blocada, bombardamentele și teroarea împotriva civililor. Toate acestea au contrazis complet documentele și rezoluțiile relevante adoptate de Consiliul de Securitate al ONU, complet – toată lumea s-a prefăcut că nu se întâmplă nimic.
    Ei au declanșat războiul și am folosit forța și continuăm să o folosim pentru a-l opri. Cei care au planificat un nou atac asupra Donețk, Donbass și Luhansk au înțeles clar că următoarea țintă era o lovitură asupra Crimeei și Sevastopolului, iar noi știam și înțelegeam acest lucru. Și acum se vorbește deschis despre astfel de planuri de anvergură la Kiev – au dezvăluit, au dezvăluit ceea ce știam atât de bine.
    Protejăm viețile oamenilor, propria noastră casă. Iar scopul Occidentului este puterea nelimitată.
    El a cheltuit deja peste 150 de miliarde de dolari pentru a ajuta și înarma regimul de la Kiev. Spre comparație: conform Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, țările G7 au alocat aproximativ 60 de miliarde de dolari în 2020-2021 pentru a ajuta cele mai sărace state ale lumii. De înțeles, nu? Pentru război – 150, și pentru țările cele mai sărace, care se presupune că sunt îngrijite în mod constant – 60, și chiar sub binecunoscutele cerințe de ascultare din partea țărilor – destinatarii acestor bani. Și unde se vorbește despre lupta împotriva sărăciei, despre dezvoltare durabilă, despre mediu?
    Unde se duce totul? Unde s-a dus totul? În același timp, fluxul de bani pentru război nu scade.
    De asemenea, nu economisesc si cheltuie pentru a încuraja tulburările și revoltele în alte țări și din nou în întreaga lume…Nu eu am venit cu aceste cifre, americanii înșiși le dau – ca urmare a războaielor pe care Statele Unite le-au declanșat după 2001, aproape 900.000 de oameni au murit, peste 38 de milioane au devenit refugiați. Acum ei vor doar să ștergă toate acestea din memoria omenirii, se prefac că nu s-a întâmplat nimic… Niciunul dintre ei nu ia în calcul victimele și tragediile umane, pentru că, desigur, sunt în joc trilioane și trilioane de dolari; posibilitatea de a continua să jefuiești pe toată lumea; sub masca cuvintelor despre democrație și libertăți, să răspândească valori neoliberale și esențial totalitare…’’
    https://www.cotidianul.ro/discursul-integral-sustinut-de-putin/

  • zelenschi toarna mereu benzina pe foc cu Rusia. Mereu ameninta ca vom sfarama Rusia ca vom ajunge cu tancurile la Moscova si focul izbucneste si mai tare. Se tot sprijină pe america si occident dar… Daca Ucraina va fi abandonata? El vrea al 3- lea razboi mondial ca sa castige teritoriile ruse dar nu ia in calcul ca din Ucraina va ramane doar numele si nici atat. Unde nu- i cap vai de picioare. Poporul ucrainean ar trebui sa dschida ochii ca zelenschi este vinovat de razboi si nu- l doare nicaieri de toate distrugerile. Nocio tara nu aiuta gratis Ucraina dar asta e treaba ucrainienilor care vor plati zeci si zeci de ani banii pentru armament, nu zelenschi el a tras destui bani de pe razboi, oricum a tras si inainte, vila in strainatate si etc.

  • Stai pe pace, nu-l plange pe Zelenski, are spatele acoperit, daca se-mpute treaba, fuge repede-n Polonia si de-acolo direct in SUA. Nu mai poate el de grija tarii.

  • NATO (USA) face ce a făcut în 2014 , ei au declanșat conflictul . Cam târziu cu atacurile decisive ale Moscovei dar vor veni spre Kiev și vor lua zonele pline de ruși de pe lângă Crimea pana la ei la graniță. Nu l-au lăsat pe comedian sa negocieze pacea înainte de invazie…

  • Ne spune si nouă cineva cam ce cheltuieli a făcut statul român cu mizeria asta din Ucraina?! Dar în general cu războaiele care nu ne aparțin? Între timp la noi medicii pun stenduri la pacienți recoltate de la morți. Creșterea groaznică a prețurilor o fi având legătură cu acoperirea cheltuielilor ocazionate de ajutorul acordat Ucrainei?! Dar putorile de ucrainieni cu mașini de lux și foarte puternice care stau aici și trăiesc din bani publici, dar îi vezi tot timpul la Mall, cat o mai freacă pe la noi?!

  • Wishfullthinking

    Cretinii amenințați cu nucleara de Putler vorbesc despre bani.

  • Afara ucrainienii din Romania! Afaraaaaaa!

  • Cati bani a primit si primeste zelinski pentru distrugerea Europei si razboiul contra Rusiei? Sume uriase, interese ffff mizerabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *